FLS Industries og Aalborg Portland Holding fusionerer


FLS Koncernens ejerstruktur forenkles og beholdningen af NKT-aktier udloddes.

Bestyrelserne for FLS Industries og Aalborg Portland Holding, APH, har besluttet at søge de to selskaber fusioneret pr. 1. januar 2001 med FLS Industries som det fortsættende selskab. Fusionen forventes gennemført med vedtagelse på selskabernes ordinære generalforsamlinger henholdsvis den 26. april (APH) og 1. maj (FLS Industries) 2001.

Forud for fusionen er det hensigten, at APH på sin generalforsamling vil udlodde sin 35% aktiepost i NKT Holding til sine mere end 2.500 aktionærer. Efter udlodningen vil FLS Industries eje 25% af NKT. Byggematerialevirksomhederne i APH-koncernen fortsætter som hidtil som en enhed i FLS Industries på linie med de øvrige kerneaktiviteter under ledelse af selskabets nuværende adm. direktør Bjarne Moltke Hansen, mens FLS Industries' formand, Ib Christensen, fortsætter som formand for den fusionerede virksomhed. FLS Industries' direktion vil fortsat udgøres af koncernchef Peter Assam og koncernfinans- og økonomidirektør Birgitte Nielsen.

Fusionen er en naturlig forlængelse af FLS Koncernens fokus på langsigtet vækst inden for cementbaserede byggematerialer og ingeniør- og serviceydelser til den globale cement- og mineralopberedningsindustri. Tiltaget skaber overensstemmelse mellem den operationelle og formelle struktur, da den samler de operationelle strategiske enheder i èt børsnoteret selskab, og forventes samtidig at øge synligheden af aktionærernes værdier. FLS Industries ejer i dag 70% af APH.

Ved at udlodde NKT-aktiebeholdningen på APH's generalforsamling 26. april 2001 øges likviditeten (''free float'') i NKT-aktien med knap 10%-points. Udlodningen af NKT-aktierne og den efterfølgende fusion med FLS Industries ombytter de nuværende illikvide APH-aktier til likvide NKT-aktier, der indgår i KFX-indekset og FLS-aktier, der p.t. er blandt Københavns Fondsbørs' 30 mest handlede aktier.

Udlodningen af NKT-aktierne vil blive beskattet som udby
tte, og fusionen med FLS Industries vil blive gennemført som en skattefri fusion med skattemæssig succession for aktionærerne.

Bytteforholdet ved fusionen fastlægges, når de reviderede årsregnskaber for FLS Industries og APH foreligger. Heri vil udsigterne for 2001 og selskabernes markedsværdier samt aktiernes likviditet også indgå.

APH's markedsværdi vil blive justeret for værdien af NKT-aktiebeholdningen. FLS Industries og Aalborg Portland Holding vil hver udpege en finansiel rådgiver, der deltager ved fastlæggelsen af bytteforholdet. Bytteforholdet offentliggøres senest ved indkaldelsen til Aalborg Portland Holdings generalforsamling. De øvrige fusionsdokumenter mv. udsendes i april sammen med indkaldelserne til de respektive generalforsamlinger.

FLS Industries A/S
Ib Christensen
Formand for bestyrelsen

Aalborg Portland Holding A/S
Christian Kjær
Formand for bestyrelsen