Nokia 9210 Communicator avaa tien langattomaan multimediaan


Nokia on tänään esitellyt maailman ensimmäisen integroidun GSM-multimedialaitteen, joka on suunnattu erityisesti matkapuhelinta ammatissaan käyttäville ihmisille sekä yrityskäyttöön. Tyylikäs ja ergonomisesti suunniteltu Nokia 9210 Communicator antaa ensimmäistä kertaa mahdollisuuden kokea langaton multimedia tuhansien värien voimalla.

Korkealaatuisella näytöllä ja multimediaominaisuuksilla varustettu, tärkeimpiä toimistosovelluksia tukeva uutuus täydentää kokonaan uudella tavalla Nokian kommunikaattorituotteiden valikoimaa. Loistelias värinäyttö, täysimittainen näppäimistö sekä selkeät kuvakkeet ja valikkotoiminnot mahdollistavat monipuolisen ja tuottavan työympäristön taskukoossa. Nokia 9210 Communicator esiteltiin tänään samanaikaisesti sekä Prahassa pidetyssä Nokia Mobile Internet -konferenssissa että internetissä. Uusi kommunikaattori tulee markkinoille vuoden 2001 ensimmäisen puoliskon aikana.

"Nokia 9210 Communicatorin myötä otamme tärkeän askeleen eteenpäin langattoman internetin tiellä. Tämä uraauurtava tuote esittelee tulevaisuuden matkaviestinnän keskeisiä piirteitä, kuten helppoa tietojen syöttöä ja navigointia, korkealaatuista värinäyttöä, nopean tiedonsiirron etuja sekä kuvan ja videon käyttöä viestinnässä. Lisäksi Java-teknologia ja Symbianin EPOC-käyttöjärjestelmä tarjoavat Nokia 9210 Communicatorille avoimen sovellusrajapinnan kolmansien osapuolien kehittämien lisäsovellusten hyödyntämiseen", sanoo Nokia Mobile Phonesin Suomen, IVY:n ja Baltian alueen johtaja Mats Wolontis.

Nokia 9210 Communicator on EGSM900/1800 -taajuuksilla toimiva integroitu täyden palvelun matkaviestin, joka yhdistää matkapuhelimen, data- ja faksipalvelut, kalenterin, digitaalikuvat sekä WAP- ja internet-palvelut. Laite tukee yleisimpiä tietokoneissa käytettäviä sovelluksia, joten sillä on esimerkiksi mahdollista luoda Microsoft Word ja Excel -dokumentteja sekä katsella PowerPoint-esityksiä. Vakiovarusteena oleva 16 MB:n muistikortti antaa lisää muistikapasiteettia uusien sovellusten asentamiseen.

Uusi kommunikaattori on myös maailman ensimmäinen SyncML-yhteensopiva tuote, joka mahdollistaa kalenteritietojen, osoitekirjan ja tehtävälistan langattoman synkronoinnin tietokoneen kanssa. Kommunikaattorin työpöydän kuvakkeet ja taustakuvat voidaan räätälöidä henkilökohtaisten mieltymysten mukaisesti. Internet-selain tukee nyt myös kehyksiä ja Java-appletteja. Langaton kuvansiirto antaa käyttäjälle mahdollisuuden tallentaa ikimuistoiset hetket henkilökohtaiseen valokuvakansioon. Nokia 9210 Communicatorissa on Symbianin EPOC-käyttöjärjestelmä ja se tukee JavaPersonal -ohjelmointikieltä, joten laite mahdollistaa rajoittamattoman määrän sovelluksia yrityskohtaisista ratkaisuista viihdetarjontaan.

Nokia 9210 Communicator painaa 244 grammaa ja siinä on korkearesoluutioinen näyttö, joka tukee 4096 värisävyä. Puheaika on vakioakulla jopa 10 tuntia ja valmiusaika jopa 230 tuntia, riippuen muun muassa verkko-olosuhteista. Laite tukee piirikytkentäistä datasiirtoa, High Speed Circuit Switched Dataa (HSCSD), jonka avulla datasiirtonopeus on enimmillään 43,2 kbit sekunnissa.

Lisätietoja antaa:

Nokia Mobile Phones
Viestintäosasto
Puh. 010 5051

www.nokia.com