SEB ökar sitt fondutbud med 10 externa fonder. Under året kommer 30 externa fonder att säljas


Fonderna är både konkurrerande och kompletterande i förhållande till SEB:s egna fonder. I första omgången finns fondsektorerna Asien tillväxt, Bioteknik, Globala småbolag, Japan småbolag, Megatrend (flersektorfond), Räntebärande, USA tillväxt och Östeuropa.
 
Fonderna kan köpas i direkt fondsparande och IPS (individuellt pensionssparande). Till att börja med kan fonderna inte köpas i fondförsäkring.
 
Genom ett noggrant urval i samarbete med det tyska analysföretaget Feri Trust och diskussioner med Standard & Poors Micropal och Morningstar har följande fondbolag och fonder valts:
 
Alliance Capital Management: ACM Global Growth Trends Portfolio (USD),
ACM Global Investments American Growth Portfolio (USD)
 
Baring Asset Management: Baring North America Fund (USD)
 
Fidelity Investments: Fidelity Asian Special Situations Fund
(USD)
 
Merrill Lynch Investment Managers: Mercury Global Opportunities (USD),
Mercury Japan Opportunities Fund (USD), Merrill Lynch Global Small Cap (USD)
 
Pictet: Pictet G.S.F Biotech P (USD)
 
Schroders: Schroders Emerging Market Dept (USD), Schroders Emerging Europe (EUR)
 
Inträdesavgiften blir 3 procent i varje fond.
 
SEB är en finanskoncern med e-banking, sparande och tillväxtföretag i fokus. SEB är en av Nordens största finansgrupper med 942 miljarder kronor i förvaltat kapital och en balansomslutning på 1 108 miljarder (per den 30 september 2000). SEB har cirka 20 000 medarbetare i ett 20-tal länder och totalt cirka 630 kontor, främst i Sverige, Tyskland och Baltikum samt 700 000 e-bankskunder i sju länder. SEB har nyligen startat aktiemäkleri på nätet, SEBdirect, i Tyskland och startar under året e-banking i England. Läs mer om SEB: www.seb.se