Aktia förstärker kundservicen genom att rekrytera ett nytt team till Vasa för platsoberoende service


Förutom digitala tjänster satsar Aktia starkt på utvecklingen av traditionella servicekanaler. För att stöda detta rekryteras ett nytt team till Vasa för att betjäna privatkunder i frågor som gäller konton, kort, lån och andra bankärenden. För Aktia är Vasa ett viktigt område där Aktia intensifierar sitt samarbete med läroanstalter genom att erbjuda nya arbetsuppgifter till dem som utexamineras ur läroanstalterna.

Efterfrågan av banktjänster flyttas i allt större grad från kontoren till platsoberoende kanaler. Det nya teamet som grundas i Vasa svarar på denna ändring i kundbeteendet.

”På basis av kundernas behov satsar vi starkt på att utveckla vårt serviceutbud både gällande utvecklingen av den digitala skötseln av ärenden men också de digitala tjänsterna överlag.  Allt färre vill besöka kontoret och sköter i stället sina ärenden oberoende av plats – per telefon eller elektroniskt. Med det team som nu grundas svarar vi på detta behov och teamet kommer att vara en del av den kundserviceenhet som fungerar främst i huvudstadsregionen”, konstaterar Juha Hammarén, direktör med ansvar för Aktias operativa verksamhet.

Beslutet att bygga upp ett nytt team i Vasa gör Aktias verksamhet mer flexibel och förstärker samtidigt Aktias ställning i Österbotten.

”Ett av Aktias regionala kompetenscentrum är beläget i Vasa och dess verksamhet har med åren utvidgats för att bättre svara på både regionala och bolagets alla kunders behov. Detta är en naturlig fortsättning på utvecklingen. Dessutom är vi en sammansvetsad del av det lokala samhället också via våra ägarstiftelser”, säger Hammarén.


Enheten i Vasa spelar en stark roll i Aktias verksamhet och vi har långa traditioner inom detta område. Även samarbetet med läroanstalterna i området är en av Vasas styrkor. Förra året kom vi till exempel överens om att samarbeta med Yrkeshögskolan Novia. Nu blir samarbetet ännu tätare när vi kan erbjuda arbetsplatser åt studerande som utexamineras till ett yrke. Nästan hälften av Aktias kunder är svenskspråkiga så vi har goda möjligheter att i Vasa hitta personer till det nya teamet som kan hjälpa våra kunder på de språk som krävs”, berättar Stefan Grönholm, regiondirektör för Aktia i Österbotten.

Vidare uppgifter till media:

Juha Hammarén, direktör med ansvar för Aktias operativa verksamhet, 0400 318 588, juha.hammaren@aktia.fi

Stefan Grönholm, regiondirektör för Aktia i Österbotten, 050 385 3035, stefan.gronholm@aktia.fi

Aktia erbjuder ett rikt urval av lösningar inom bankverksamhet, kapitalförvaltning, försäkring och fastighetsförmedling. Aktias verksamhet koncentreras till det finländska kustområdet och tillväxtcentra i inlandet. Aktias drygt 380 000 kunder betjänas på kontoren, webben, i mobila användargränssnitt samt per telefon. Aktias aktie noteras på Nasdaq Helsinki Oy. Mera information om Aktia finns på www.aktia.com.