August 19, 2010 03:10 ET

Skyscanner.se tipsar om hur du sätter fyr på semestern

Skyscanner.se firar "Den Internationella Fyrdagen" genom att presenterar resmål för fyrfantaster

STOCKHOLM, SVERIGE--(Marketwire - August 19, 2010) - Även om de flesta fyrarna numera är automatiserade, så fortsätter dessa maritima minnesmärken och historierna om dem att fascinera oss. Den 22 augusti är det en speciell dag för alla fyrvänner; då firas nämligen Den Internationella Fyrdagen och fyrplatser i Sverige och runt hela världen öppnas för allmänheten. Många bemannas dessutom med radiooperatörer, som talar med varandra över kortvågsradio. Följ med Skyscanner.se på en tur till några av Europas bästa fyrdestinationer - kanske en idé för nästa semester?

Tommestrup, Danmark

Stevns Fyr är egentligen två. Den första byggdes 1818 och var då en av de modernaste i Europa. 1878 stod sedan den nya och 27 meter långa fyren färdig. Båda är idag skyddat område men man arbetar med att göra om byggnaderna till ett museum. Flyg till Köpenhamn och ta dig ner till Stevns Fyr, som under augusti och september är öppen för allmänheten. Resten av året är området en vacker sevärdhet på avstånd; speciellt det fristående fyrtornet, som blinkar med 25 sekunders mellanrum.

Fraserburgh, Skottland

The Museum of Scottish Lighthouses består av det skotska fastlandets äldsta fyr - Bell Rock Lighthouse - med anslutande museum och ett café med vacker utsikt över Moray Firth. Bli inte förvånad om du ser en delfin eller val simma förbi! Fyren fyller 200 år i februari 2011 och museet är ett populärt utflyktsmål; både för turister och de förälskade par som viger sig här.

Île Vierge, Frankrike

För att besöka Europas högsta fyrtorn tar du ett flyg till Paris och fortsätter sedan vidare med tåg eller hyrbil. Grand Phare de l'Ile Vierge stod färdig 1902 och är med sina 82,5 meter en av de högsta naturstensfyrarna i världen, belägen 1,5 km utanför kusten i Bretagne. Ta turistbåten över till ön och gå de 360 trappstegen upp i fyren - den fantastiska utsikten är värd det.

Plocica, Kroatien

Kroatien har blivit ett av svenskarnas favoritresmål och många bokar flyg hit för solsemester i vacker omgivning. Men för den som söker lugn och avskildhet är en semester på den folktomma ön Plocica ett alternativ. Upp till 14 personer kan övernatta på bottenvåningen av den 123 år gamla fyren och här finns inga fast bosatta - Robinson Crusoe 2010!

Santorini, Grekland

Fyrfantaster som bokar flyg till Grekland kan välja mellan en mängd fyrar, men Faros (fyren) vid byn Akrotiri på klippön Santorini är en av de allra vackraste. Fyren byggdes 1892 och blinkar idag var 10:e sekund. Om du besöker fyren på kvällen, bör du inte missa den fantastiska solnedgången; som man ser bäst från stenmuren runt fyrområdet.

Om Skyscanner:

Skyscanner är en flygsökmotor som söker igenom hundratals flygbolag och resebyråer för att hitta de absolut bästa tillgängliga flygpriserna i världen, som t.ex. billigt flyg till New York.

Använd vårt smarta verktyg för att hitta de billigaste dagarna att flyga på och de billigaste destinationerna att flyga till.

Contact Information