SOURCE: Algeco Scotsman

June 22, 2010 14:26 ET

Algeco Scotsman utser Tim Stonesifer till finansdirektör

Säkrar globalt ledarskap för den främsta leverantören av kommersiella modulära lösningar

BALTIMORE, MD--(Marketwire - June 22, 2010) - Algeco Scotsman, ett globalt ledande serviceföretag med fokus på modulära utrymmes- och förvaringslösningar, meddelade idag att Tim Stonesifer, 42, utses till företagets finanschef. Med omedelbar verkan kommer Stonesifer anta ansvaret för koncernens finansverksamhet och rapportera direkt till Algeco Scotsmans VD Duncan Gillis.

- Allteftersom marknader fortsätter att återhämta sig från den världstäckande lågkonjunkturen satsar vi på att uppgradera våra processer och system för att förbereda oss för framtida tillväxt, säger Gillis. - Tims erfarenhet av multinationella affärstjänsteverksamheter gör att han blir ett värdefullt tillskott till vår ledning.

Som finansdirektör kommer Stonesifer samarbeta med enhetschefer för att säkerställa Algeco Scotmans finansengagemang och vidare stärka den internationella organisationens finansiella möjligheter i alla 22 länder i vilka företaget har verksamheter.

- Jag är glad över att få bygga vidare på den redan utmärkta basen som den befintliga ledningen har skapat, säger Stonesifer. - För tillfället kommer jag fokusera mina ansträngningar på att föra företaget framåt och genomföra företagets långsiktiga strategiska plan.

Innan sitt tillträde hos Algeco Scotsman var Stonesifer finansdirektör för SABIC Innovative Plastics, en ledande leverantör inom tillverkning av termoplast med verksamhet i över 35 länder. På SABIC, tidigare GE Plastics, hjälpte han leda den framgångsrika avknoppningen av det globala företaget värt sju miljarder USD från GE 2007 och fortsatte som finansdirektör efter transaktionen. Före SABIC hade Stonesifer ansvarsfulla roller hos GE, som bl.a. finansdirektör hos GE Equipment Services i Europa, finansdirektör hos GE Insurance, och vice VD för finansplanering och -analys för GE Structured Finance Group.

Stonesifer har en fil. kand. med ekonomisk inriktning från University of Michigan.

Om Algeco Scotsman

Algeco Scotsman är en globalt ledande leverantör av affärstjänster med fokus på modulära utrymmes- och förvaringslösningar. Under namnet Williams Scotsman i Nordamerika och Algeco i Europa har företaget en flotta på över 300.00 enheter med verksamhet i Belgien, Kanada, Kina, Tjeckien, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Litauen, Luxembourg, Mexiko, Nederländerna, Polen, Portugal, Rumänien, Ryssland, Slovakien, Spanien, UAE, Storbritannien, Sverige och USA. Företagets rykte är baserat på utmärkt kundservice, effektiv hantering av affärsverksamheter och ständigt fokus på produktinnovation. Algeco Scotsmans globala närvaro kombinerat med dess lokala marknadskunskaper ger utmärkt service som är anpassad för att möta alla kunders unika behov.

Contact Information