SOURCE: Sigma Offshore

May 03, 2010 15:52 ET

Kapitalinnsprøyting på 6 millioner USD til Sigma Offshore

ABERDEEN, STORBRITANNIA--(Marketwire - May 3, 2010) - Beskjed fra utgiver: Det er et bilde knyttet til denne pressemeldingen.

Sigma Offshore, som har utviklet et pioneer overføringssystem for forankring og væske for olje- og gass produksjonsskip, har sikret seg finansiering på totalt 4 millioner britisk pund (6.1 million dollar) fra de globale olje- og gass tjenesteselskapene National Oilwell Varco (NOV), Scottish Enterprise's Scottish Venture Fund (SVF) og ventureselskapet, Energy Ventures.

Dette er andre gang Scottish Enterprise's Scottish Venture Fund har støttet Sigma, mens det er en tredje investeringsdel fra Energy Ventures.

Den nye kapitalen tillater Aberdeens hovedkvarter Sigma Offshore til å fortsette med dets verdensomspennende innsats, og utvikling av dets nyskapende Smart forankringssystem (SMS), og andre mobile produksjonsløsninger.

Selskapet har målsatt SMS til markeder i Mexicogulfen, Sør Amerika, Vest-og Nord-Afrika, Nordsjøen, Sørøst-Asia og australske farvann. Et skreddersydd SMS kan koste fra 10 millioner britiske pund (15.3 millioner dollar) til 30 millioner britiske pund (46 millioner dollar) eller mer, mens konkurrerende forankringssystemer kan koste 25 millioner britiske pund (38.1 millioner dollar) til 50 millioner britiske pund (76.3 millioner dollar).

Alistair Dornan, administrerende direktør og president i Sigma Offshore, sa: "Alle i Sigma Offshore er begeistret over den siste investeringen, og at den er støttet med omdømmet og størrelsen til NOV, er et bevis på potensialet til den teknologien vi har utviklet. Dette er gode nyheter for virksomheten.sitat ".

Derek Shaw, kapitalforvalter i Scottish Enterprise, sa: "Vi er glade for å fortsette å støtte Sigma Offshore gjennom denne andre investeringsrunden, sammen med vår investeringspartner, Energy Ventures. Vi er også begeistret for utsiktene til virksomheten som går fremover, som er resultat av nøkkelinvesteringen fra en global aktør i olje- og gassektoren, National Oilwell Varco. sitat ".

Greg Herrera, en partner i Energy Ventures, sa: "Vi forventer at investeringen skal fungere som en katalysator for virksomheten på det tilbakevendende FPSO-markedet. Vi er begeistret for Sigma Offshores fremtid.sitat "

Denne nye investeringen følger 2 millioner britiske pund, av kapital sikret fra Scottish Enterprise's Scottish Venture Fund og Energy Ventures i mai i fjor. Sigma sikret 1 million britisk pund i investering fra SVF, mens Energy Ventures, som første investor og selskapets største aksjonær skaffet resten.

Scottish Venture Fund (SVF) har blitt opprettet av Scottish Enterprise, i samsvar med den skotske regjeringen. Det norske hovedkvarteret til Energy Ventures fokuserer på voksende teknologibedrifter i energisektoren, og har kontorer i Stavanger, Houston og Aberdeen.

Smart forankringssystem er et kostnaddseffektivt eksternt overføringssystem for dreieskive og væske, med ubegrenset vindmåling for olje- og gasskip. Fordeler med systemet er muligheten til å operere i tøffe miljøer, effektive tilkobling/avkoblings systemer, minimal invasjon av skipets skrog og lave vedlikeholdskostnader.

Selskapet mener at SMS, som bruker utprøvd teknologi på en mer effektiv måte på mange bruksområder, kan spare kjøper opp til 30 %.

Sigma Offshore har ekspandert i USA og Norge med utnevnelsen av Houston-bosatte Allan Millmaker som stedsfortredende direktør for forretningsutvikling, mens visepresident for forretningsutvikling, Eirik Refstie, setter kursen mot Sigmas kontor i Oslo.

I tillegg til FSO og FPSO overføringssytemer for forankring og væske, leverer Sigma Offshore utvidet brønntestingssystemer, eksportsystemløsning for flytende produksjon, undervannsløsninger og prosjektledelse.

Pressemelding utgitt på vegne av Sigma Offshore av Engage PR (UK).

For å se bilde knyttet til denne pressemeldingen, besøk følgende link:

http://www.marketwire.com/library/20100430-sigma_offshore_pic.jpg

Contact Information