SOURCE: theUEgroup

January 14, 2008 01:00 ET

Med UEgroup Designer kommer Silicon Valleys yrkesskicklighet inom kvalitetsdesign och användbarhet tillbaka till Skandinavien.

Ett amerikanskt företag öppnar kontor i Stockholm som skall bemannas med inhemsk svensk personal.

STOCKHOLM, SWEDEN--(Marketwire - January 14, 2008) - UEgroup, en amerikansk konsultfirma som specialiserar sig på användargränssnitt och användbarhet, har idag tillkännagivit att de ökar sitt tjänsteutbud till de skandinaviska länderna genom att öppna ett kontor i Stockholm som kommer att bemannas av svenskan Anna-Karin Söderström. Söderström har tillbringat de senaste två åren inom UEgroup med att arbeta som användbarhetsdesigner och skrev sitt examensarbete på företagets kontor i San Jose, Kalifornien, i hjärtat av Silicon Valley. Hon har nu återvänt till sitt hemland för att bygga upp UEgroups lokala närvaro i Sverige, och ge skandinaviska företag direkt tillgång till Silicon Valleys kvalitet i design- och användbarhetstjänster.

Söderström var den första som gick ut med Magisterexamen från Arena Media Musik och Teknikprogrammet med specialisering på Mediateknik och Design vid Luleå Tekniska Universitet i Sverige. Under de senaste två åren har hon finslipat sina färdigheter inom innovativa konsulttjänster, vilket omfattar design, strategi och konceptutveckling vid UEgroup under överinseende och stöd från grundaren, Tony Fernandes, som har en tidigare bakgrund från flaggskepp i Silicon Valley som Apple, Netscape och XeroxPARC. Hennes utbildning tillsammans med hennes praktiska erfarenhet från flera ledande amerikanska kunder gör henne till en värdefull resurs för skandinaviska företag som vill förbättra sin övergripande affärsstrategi och sina användarupplevelser.

”Anna-Karin har varit en stor tillgång för vår grupp under de senaste åren och har tillfört internationell designutbildning och en drivkraft att lära till våra främsta amerikanska kunder” sade Tony Fernandes, UEgroups grundare. ”Vi är glada över att hon kommer att representera vår europeiska närvaro och att hon för med sig den slags innovation och expertis från Silicon Valley som krävs för att hjälpa skandinavisk affärsverksamhet att blomstra globalt och speciellt på den amerikanska marknaden.”

Söderström kommer att erbjuda UEgruppens tjänster från det svenska kontoret till olika branscher, inklusive webb, mjukvaror, konsumentelektronik och medicinteknik. Hon kommer att utgöra en lokal resurs som ger skandinaviska och europeiska företag som vill expandera på den amerikanska marknaden direkt tillgång till användbarhet, design och designrelaterade patent- och IP-tjänster. Kontaktinformation för det svenska kontoret finns på www.theuegroup.com/euro.

Om UEgroup

UEgroup är ett konsultföretag som specialiserar sig på design av användargränssnitt och användbarhet och erbjuder tjänster som omfattar utveckling, design, strategi och konceptutveckling för olika branscher. UEgroups djupa förståelse för aktuell och kommande teknologi och framgångsrika användbarhetstekniker skapar vinnande användarupplevelser inom branscherna webb, mjukvaror, konsumentelektronik och medicinteknik. UEgroups stora kunnande inom kommersiella webb- och mjukvaruapplikationer går tillbaka till första början av PC-revolutionen och deras djupa förståelse för användbarhet driver designen av produkter för nästa generation. Företaget har sina egna innovativa forskningsresurser i Silicon Valley och har utfört användbarhetsundersökningar i Europa, Asien och Nordamerika. UEgroup erbjuder kraftfulla spjutspetstjänster för branschledande kunder såsom Apple, Dell Computer, Ericsson, Hewlett Packard, Microsoft, WebEx, Nokia, Lucent Technologies, McAfee, Netscape, Nortel och många fler. UEgroup har sitt huvudkontor i Silicon Valley, Kalifornien, och har ett kontor i Sverige. För mer information om UEgroup, vänligen se http://www.theuegroup.com/aboutus/europe.html.

Contact Information