SOURCE: Skyscanner

April 01, 2010 06:14 ET

Nedräkningen startar för budgetresor till rymden på sajten Skyscanner

Idag lanserar flygsöksajten Skyscanner billiga resor till rymden

EDINBURGH, SCOTLAND--(Marketwire - April 1, 2010) - Efter Virgin Galatic´s framgångsrika testflygningar ut i rymden under mars har förväntningarna på rymdturismen varit höga. Men samtidigt innebär prislappen på drygt två miljoner kronor att en sådan resa förblir en ouppnåelig dröm för de flesta av oss.

"Virgin Galactic gör ett utmärkt jobb för att öka medvetenheten om att resor ut i rymden faktiskt är en möjlighet, men de har inte ensamrätt på rymdturisterna och rymdresorna behöver faktiskt inte kosta en förmögenhet," säger Skyscanners grundare Barry Smith. "Det är ingen större överraskning att en lågprisarrangör nu dykt upp och kommer att göra denna marknad mer åtkomlig för alla."

Lågprisarrangören av rymdresor, Copenhagen Suborbitals, är baserad i Danmark och har som mål att erbjuda rymdresor för alla plånböcker. Priset för en resa har ännu inte satts men väntas ligga en bra bit under Virgin Galactics taxor. Rabatter på uppemot halva priset kan komma att erbjudas på enkelbiljetter. Det kommer inte att finnas någon service ombord av den anledningen att rymdskeppen endast rymmer en person, inget bagage tillåts och säten saknas, men passagerarna kommer att ha möjlighet att utnyttja rump- och armhålestöd.

"Vi skulle vilja kalla det här företaget för rymdresornas Ryanair men det kan vi inte, du behöver nämligen inte betala extra för att checka in bagage. Faktum är att du inte kan ta med något bagage överhuvudtaget,", säger Barry Smith.

Han fortsätter: "Detta är ett litet klick för användaren men ett stort steg för oss som företag, det öppnar upp för nya möjligheter när vi som företag modigt går in i nya och spännande marknadsområden. Det är till och med möjligt att vi kommer att se intresse från de gamla Concorde passagerarna som saknar utsikten från flygningarna mellan London och New York. Visserligen kommer rymdresorna att utgå från en bas i Baltikum, och jag är inte säker på vart de landar, så det det blir kanske inte helt idealiskt för dem."

Copenhagen Suborbitals planerar sin testflygning i juni i år. Bolaget kommer först att lansera en serie flygningar för att utvärdera och testa prestationen innan man börjar skicka ut människor i rymden.

Om Skyscanner:

Skyscanner.se tillhandahåller direkta jämförelser av flygpriser online på över 670 000 linjer, inklusive flyg till Köpenhamn. Med Skyscanner kan användarna göra sökningar utan att behöva uppge exakt datum eller ens destination. Skyscanner är tillgängligt på över 20 olika språk inklusive engelska, tyska och spanska.

Contact Information