SOURCE: Skyscanner

April 01, 2010 06:43 ET

Nedtaellingen er begyndt til affyringen af Skyscanners discount rumturismeprogram

Flysøgesiden Skyscanner kan i dag lancere sit nyeste tiltag: Billige rumrejser

EDINBURGH, SCOTLAND--(Marketwire - April 1, 2010) - Rumturisme som en realitet er naert forestående, og begejstringen er stor efter Virgin Galactics vellykkede test flyvninger i marts, men prisen på over en million danske kroner er på den anden side af den yderste graense for mange astronauter in spe.

"Virgin Galactic har vaeret gode til at skabe begejstring og opmaerksomhed omkring det faktum, at rumturisme er en virkelig mulighed. Men dette er et rumkapløb med mere end én raket i spil, og rumrejser behøver ikke at koste alverden", udtaler Skyscanners medgrundlaegger Barry Smith. "Modellen med billigrejser uden fryns har revolutioneret rejsebranchen i løbet af det sidste årti, så det er ingen overraskelse, at vi nu ser et lavprisselskab forsøge at gøre dette marked tilgaengeligt for alle."

Copenhagen Suborbitals er et dansk foretagende, som udvikler billige rumrejser, og de anvender en "ingen fryns" strategi for at få prisen på rumturisme ned på jorden igen. Den endelige pris kendes endnu ikke, men den ventes at vaere langt mindre end Virgin Galactics, og der kan muligvis tilbydes halv pris på envejsrejser. Der vil ikke blive serveret mad eller flyversjusser ombord - blandt andet fordi der er tale om et enmands rumfartøj -- man kan ikke medbringe bagage, og der vil ikke vaere nogen siddepladser -- passagerer må stå op under hele rejsen, men det forlyder, at der vil vaere en form for rumpe- og armhulestøtte.

Han konkluderer: "Det er kun et lille klik for brugeren, men et kaempe spring for vores firma. Det vil åbne muligheder for, at vores forretning modigt kan drage ind i de nicher af markedet, hvor ingen før har vaeret. Det er endda muligt, at vi vil få henvendelser fra desillusionerede, tidligere Concorde-passagere, som savner udsigten fra flyvninger mellem London og New York. Det ser godt nok ud som om, at rumrejserne har afgang fra en pram i Østersøen, og jeg er ikke sikker på, hvor de lander, så det er muligt, at det ikke er den bedste løsning for dem."

Copenhagen Suboribtals planlaegger en testflyvning nu til juni, hvor de vil bringe et rumfartøj op i en såkaldt suborbital bane. Spirrende astronauter kan følge med, når selskabet affyrer en raekke prøveraketer som forberedelse til at sende mennesker ud i rummet.

Om Skyscanner

Skyscanner.dk tilbyder øjeblikkelig online sammenligning af flypriser på mere end 670.000 ruter, inklusiv fly til London , og hos over 600 flyselskaber, såvelsom prissammenligning på billeje, hotel og pakkerejser. Med Skyscanner.dk kan man søge uden at vaere nødt til at indtaste specifikke datoer eller endda destinationer, og Skyscanner.dk er tilgaengeligt på 20 forskellige sprog -- inklusiv engelsk, dansk, tysk og fransk.

Contact Information