SOURCE: Nomura

November 26, 2008 11:38 ET

Nomura fortsätter sin europeiska utbyggnad i Sverige

LONDON, UNITED KINGDOM--(Marketwire - November 26, 2008) - Nomura, den framstående globala investmentbanken, har öppnat ett center för programvaruutveckling i Umeå för att utöka sin globala plattform för IT-tjänster.

Centret bygger på grunderna som skapades av Lehman Brothers IT-tjänstföretag i Sverige Alla trettiofyra anställda från Lehman Brothers har anslutit sig till Nomura-centret.

Jonas Kröger, som tillbringade fem år vid rodret för Lehman Brothers svenska IT-företag, kommer att leda den nya verksamheten. Han säger: “Jag är glad över att vi har kunnat skapa ett samarbete med Nomura för att fokusera på att bygga upp en oöverträffad närvaro på den finansiella teknologimarknaden. Vi ser fram emot att göra vår del i att hjälpa Nomura att omforma sin europeiska verksamhet."

Mark Butterfield, teknologichef för Europa, Mellanöstern och Afrika, säger: "Nomura har mer än fördubblats i storlek i Europa, vilket lägger tonvikten på att garantera fortsatt leverans av kvalitativa IT-tjänster över hela regionen. Teamet i Sverige kommer att ha en viktig roll i Nomuras tillväxt och i att utveckla sina IT-system för att uppfylla framtida krav från företag och marknad.

Nomura

Nomura är en ledande finanstjänstegrupp och den mest framstående världsomspännande Asien-baserade investmentbanken. Nomura erbjuder en rad innovativa lösningar som är skräddarsydda efter särskilda krav från individer, institutioner, företag och ledningar genom ett internationellt nätverk i 30 länder. Nomura är baserade i Tokyo med regionala huvudkontor i Hong Kong, London och New York, och har omkring 26 000 anställda över hela världen. Nomuras unika kunskap om Asien gör att företaget kan göra skillnad för klienterna genom fem företagsindelningar: inhemska tjänster, global marknad, globala investmentbanktjänster, globala handelsbanktjänster och tillgångshantering. Mer information om Nomura finns på www.nomura.com.

Contact Information  • Kontakter:
    Nomura, London
    Adele Walton
    + 44 (0)207 1021524
    Webbplats: www.nomura.com