SOURCE: holiday autos

Holiday Autos

February 21, 2013 01:00 ET

Afsted til Skandinavien! 2012 viser stigning i turisme

LONDON--(Marketwire - Feb 21, 2013) - I Nordeuropa er der sket en stigning i antallet af besøgende i 2012. Alene i Norge viser tal at antallet af overnattende gæster nåede 2,4 millioner sidste år.

Statistics Norway rapporterede dette tal for september 2012, som viste at der var 7 procents stigning i indkvarteringer fra 2011, samtidig er antallet af indenlandske og udenlandske, overnattende gæster også steget.

VisitHelsinki meddeler at russiske ferierende, efterfulgt af tyske rejsende står for det højeste antal overnatninger. Talene er godtnok en smule lavere end sidste år med henholdsvis 4,4 % og 9,8%, men der var en positiv udvikling særligt på langdistance rejser fra USA, Japan, Sydkorea og Australien. VisitHelsinki nævner også at antallet af nætter er steget blandt besøgende fra Sverige, Norge, Estland og Holland.

Dette er alt sammen godt nyt for den indbyrdes turisme mellem de nordiske lande og tyder på at det ser lysere ud efter den globale recession, som ellers har haft en negativ effekt på alle.

Alligevel, med flere og flere besøgende i Nordeuropa som et hele, betyder det at der er en stigende interesse på tværs af alle nordiske lande. Det giver de besøgende en fantastisk mulighed for at udforske flere nordiske lande på en gang og flere rejsende tager længere bilture hvor de rejser på tværs af Skandinavien.

Holiday Autos, en førende biludlejningsleverandør, kommenterede nyheden således: "Statistikker for de nordiske regioner viser at der er en forøgelse i besøg til lande som for eksempel Norge, Finland og Sverige og ifølge Visit Swedens nylige kampagne "Besøg en svensker" er billeje eftertragtet for at kunne besøge de "autentiske" steder".

Biludlejningsfirmaet referer til en præmievindende kampagne kaldet "Curators of Sweden" på Twitter, som opfordrer turister til at logge ind på deres officielle hjemmeside og finde alt fra et sted at overnatte, til folk at drikke kaffe eller spise middag med. Alle deltagere er indfødte svenskere. Mere end 10.000 svenskere har skrevet sig op til at være værter.

Så disse lande arbejder hårdt på at hjælpe den økonomiske velfærd fremad gennem turisme og gøre det endnu mere attraktivt for besøgende, hvilket kun kan betyde positive ting for den fremtidige nordiske turisme.

For mere information om hvordan du kan opdage det bedste af de nordiske regioner gennem billeje, er du velkommen til at besøge www.holidayautos.dk

Contact Information