SOURCE: Aggreko

Aggreko

September 23, 2013 12:40 ET

Aggreko utnevner ny administrerende direktør for Norden

OSLO, NORGE--(Marketwired - Sep 23, 2013) - Aggreko, verdensledende innen levering av midlertidige strøm- og temperaturkontrolløsninger, har utnevnt John Wilson som ny administrerende direktør for den nordiske regionen. Med base i Oslo vil John ha ansvar for å videreutvikle Aggrekos virksomhet i hele Skandinavia.

Som økonomiansvarlig med over 21 års erfaring fra ulike topplederjobber har John mye å tilføre sin nye stilling. Han har jobbet med finans, regnskap, IT og generell ledelse i en lang rekke sektorer, blant annet i matvare-, tekstil- og ingeniørbransjen. Før John begynte i Aggreko var han administrerende direktør for Wayne, a GE Energy Business, i Storbritannia og Irland.

John, som opprinnelig kommer fra Skottland, har gjennom hele karrieren arbeidet mye i Norden, blant annet har han jobbet og bodd tre år i Sverige. Denne erfaringen har gitt ham en sterk tilknytning til både skandinavisk kultur og forretningsskikk.

I en kommentar til utnevnelsen sier John: "Jeg er veldig glad for å få anledning til å jobbe i en virksomhet som er så dynamisk som Aggreko, og som stadig er under utvikling. Den store etterspørselen etter Aggrekos produkter og tjenester i regionen tyder på at det er gode muligheter for ytterligere vekst og utvikling i hele Skandinavia."

REDAKSJONENS MERKNADER
Aggreko plc er verdensledende innen levering av midlertidige strøm- og temperaturkontrolløsninger. Aggreko har over 5 700 ansatte og driver virksomhet fra 194 kontorer. I 2012 leverte vi tjenester til kunder i bortimot 100 land og hadde en omsetning på vel GBP 1,6 mrd. (USD 2,5 mrd. eller EUR 2,0 mrd.). Aggreko plc er notert på London Stock Exchange (AGK.L), er medlem av FTSE 100-indeksen og har hovedkontor i Skottland. For mer informasjon, se selskapets nettsted på www.aggreko.com

Aggreko leverer strøm- og temperaturkontrolløsninger til kunder som enten har behov for løsningene svært raskt, eller som trenger dem i en kortere eller ubestemt periode. Vi kan for eksempel levere strøm til et industriselskap som skal utføre service på selskapets permanente kraftforsyningsanlegg, forsyne en hel by i tider med kraftmangel eller forsyne større idrettsarrangementer med strøm og kjølesystemer. Vi betjener kundene våre lokalt, gjennom 194 servicesenter, og globalt gjennom virksomhet knyttet til ulike kraftprosjekter.

I de lokale servicesentrene, som står for cirka halvparten av omsetningen, leier vi ut utstyr til kunder, som så opererer utstyret selv, mens vi er ansvarlig for service og vedlikehold. I virksomheten knyttet til kraftprosjekter, som også står for ca. halvparten av omsetningen, driver vi som kraftprodusent. Vi installerer og driver kraftverk, og vi tar betalt både for leveringen av genereringskapasitet og for elektrisiteten vi produserer. Vi utformer og produserer utstyr spesifikt med tanke på dette i fabrikken vår i Dumbarton i Skottland.

Nyere kunder omfatter de olympiske og paralympiske sommerlekene i London i 2012, de olympiske vinterlekene i Vancouver 2010 samt kraftselskaper i over 50 land, herunder Storbritannia, Frankrike, Angola, Kenya, Indonesia, Bangladesh, Venezuela, Chile, Brasil og USA.

I 2012 utførte vi nesten 45 000 kundeoppdrag, og 70 % av dem som svarte på kundeundersøkelsen vår, ga oss en anbefalingsscore på 9 eller 10 av 10 mulige poeng.

For mer informasjon, se det lokale nettstedet vårt på: www.aggreko.co.uk www.aggreko.no

Contact Information