SOURCE: Agricon Global Corporation

January 04, 2013 13:16 ET

Agricon Global Corporation annoncerer at have skrevet under på en hensigtserklæring om at fusionere med Africa Farmlands, Inc.

LEHI, UT--(Marketwire - Jan 4, 2013) - Agricon Global Corporation (Agricon) (OTCBB: AGRC) annoncerede i dag at have underskrevet en Hensigtserklæring (LOI) om at fusionere med Africa Farmlands, Inc. (AFL), en Iowa Korporation, ved at opkøbe alle udstedte og udestående aktier i AFL samt bestemmende indflydelse i dets to Ghanesiske Filialer.

Bob Bench, Direktør for Agricon, sagde: "Dette er et yderst positivt træk for både Agricon og AFL. Agricon har identificeret og forhandlet terminer for at opnå langtidsforpagtende terminer på 12.000 hektar landbrugsejendomme i Ghana og har netop færdiggjort erhvervelsen af de første 3.200 hektar i december 2012, som de planlægger at påbegynde oprensningen af tidligt i år. AFL vil tilføje adskillige yderligere muligheder for erhvervelsen af mere end 50.000 hektar samt adskillige muligheder for at erhverve eksisterende farme i Ghana. De medbringer også deres signifikante kontakter og udvidelsesstrategi for dannelsen af store kooperativer i Ghana og andre Vestafrikanske lande. De to ledelsesteams vil supplere hinanden, og sammen kan vi med det samme starte med at rydde og plante et væld af landbrugsafgrøder. Vi håber, at vores respektive due diligence vil føre til en definitiv og bindende aftale efter denne ikke-bindende LOI.”

Tyrone Holmes, Direktør for AFL, sagde: "Fusionen af AFL med Agricon vil give os evnen til at udbrede vores operationer betydeligt hurtigere samt udnytte de mange muligheder, der har været undervejs fra vores arbejde i det seneste år i Ghana. Vi har identificeret specifikke muligheder på over 50.000 hektar landjord, valgmuligheder på adskillige eksisterende farmoperationer og planlægger at åbne adskillige centre i Ghana dette år. Vi kan nu udvide vores distributionsmuligheder i Ghana til at repræsentere store frø- og gødningsfirmaer, udstyr, kunstigt vandingsudstyr samt byggeproducenter i forbindelse med Landbrugsindustrien. Gennem vores kooperative centre vil vi være I stand til at assistere tusindvis at små, uafhængige farmere i Ghana og i hele Vestafrika for at udnytte moderne landbrugsteknologi og udstyr, have adgang til behandlings- og opbevaringsfaciliteter samt blive en central marketingspartner for salget af deres produkter.”

Hvis LOI’en fører til en fast aftale, vil Agricon udstede 25.000.000 uregistrerede andele fra deres aktieportefølje for at opkøbe alle aktier, som på nuværende udestår hos AFL. Aftalevilkårene vil kræve, at AFL og deres samarbejdspartnere fuldender en privat placering i Agricons aktieportefølje på et beløb på ikke mindre end 10 millioner $. Hvis erhvervelsen og private placeringer bliver fuldendt på de påtænkte betingelser, vil selskabet have 43.874.841 andele udstedt og udestående – forud for enhver delingsudstedelse til de forventede 10 millioner $ private investering i offentlig egenkapital (PIPE) samt fremtidige finansieringsbehov – af hvilke nuværende Agricon-aktionærer ville eje cirka 43 %.

Hvis LOI’en fører til en fast aftale, vil to af Agricons nuværende bestyrelsesmedlemmer trække sig tilbage, og tre nye bestyrelsesmedlemmer vil udnævnes. Agricon forventer, at deres nuværende ledelsesteam forbliver og forøges af AFL-ledelsesteamet.

Omkring Agricon Global Corporation
Agricon er et mindre, offentligt rapporteringsfirma under udvikling, som for nyligt opnåede 100 % bestemmende indflydelsei CPGL med hovedsæde i Ghana, Vestafrika. Agricon har fundet over 12.000 hektar (30.000 Acre) landbrugsjord og har mulighed for at fordoble dette område i fremtiden. I december 2012 overtog Agricon de første 3.200 hektar og planlægger at begynde oprensningen tidligt i 2013. De foreslår at kultivere og høste adskillige vekseldrifter, herunder majs (korn), solsikke, soja og canola. Se www.agriconglobal.com for yderligere information.

Fremadrettede udsagn
Udsagn omkring den forventede timing og alle andre udsagn i denne pressemeddelelse andre end historiske fakta udgør fremadrettede udsagn. Læsere bedes være opmærksomme på ikke at stole ubegrundet på disse fremadrettede udsagn, som kun omtales ud fra dags dato og er baseret på nuværende forventninger og involverer en del forudsætninger, risici og usikkerheder, som kunne medføre, at faktiske resultater varierer væsentligt fra de planlagte. Et antal af de emner, som diskuteres heri, omhandler potentielle, fremtidige omstændigheder og udviklinger, som måske eller måske ikke bliver til virkelighed. Denne pressemeddelelse gælder kun for denne dato, og undtagen det, som er krævet ved lov, fraskriver vi os ethvert ansvar til at opdatere informationer heri.

Contact Information