SOURCE: AIIM

AIIM

June 06, 2012 12:26 ET

AIIM valideert de vraag naar nieuwe informatievaardigheden

Capgemini gaat 100 IT-consultants certificeren volgens Certified Information Professional-programma van AIIM

SILVER SPRING, MD and UTRECHT, NEDERLAND--(Marketwire - Jun 6, 2012) - AIIM, de mondiale community van informatieprofessionals, kondigde vandaag aan dat Capgemini, het grootste computerconsultancybedrijf van Europa, en zakelijke partners hiervan 100 informatietechnologieconsultants gaan certificeren op basis van het Certified Information Professional-programma (CIP-programma) van AIIM.

Met de introductie van het eerste mondiale certificaat van deze aard richt AIIM zich op de veranderende rol van de informatieprofessional en werkt daarbij nauw samen met toonaangevende solution providers om CIP-training en -certificering integraal op te nemen als onderdeel van hun opleidingsprogramma's voor medewerkers en klanten. Voor solution providers biedt CIP-certificering een efficiënte manier om te garanderen dat hun consultancyteams op de hoogte blijven van snel veranderende trends en technologie binnen informatiebeheer.

Als teken dat de relatie tussen AIIM en Capgemini steeds hechter wordt, zal Andrew Graham van AIIM op 6 juni op de ECM-bijeenkomst van Capgemini in Utrecht een lezing geven onder de titel "The Era of Extreme Information". Deze lezing zal zich richten op de noodzaak tot beheersing van het volume, de verscheidenheid en de omloopsnelheid van gestructureerde en ongestructureerde data.

"We zien het CIP-programma als belangrijkste certificaat in het informatiemanagementsegment", zei Yvo Booisma, Domain Director Enterprise Content Management, van Capgemini. "Een steeds groter deel van onze klanten vraagt naar consultants die in het bezit zijn van dit CIP-predicaat omdat dit aangeeft dat ze een brug kunnen slaan tussen de IT-wereld en de zakenwereld. Informatiemanagementpraktijken zijn momenteel sterk in beweging en door de betrokkenheid van AIIM blijven we deze veranderingen de baas."

Het CIP-predicaat van AIIM is al aanvaard door informatieprofessionals in meer dan 17 landen en krijgt steeds meer erkenning van experts en analisten binnen de sector als het predicaat dat op aantoonbare wijze de beheersing kan aangeven van de kennis die wordt vereist door en voor de nieuwe rollen van informatieprofessionals.

"De convergentie van sociale, landelijke en mobiele technologieën heeft momenteel een dramatische uitwerking op informatiemanagement binnen Europa", zei Graham, die de activiteiten van AIIM binnen Europa aanstuurt. "Door samenwerking met toonaangevende solution providers zoals Capgemini geven we het CIP-programma inhoud door deze providers en hun klanten de kennis en de tools te bieden, die ze nodig hebben om met deze steeds wisselende situatie te kunnen omgaan."

Opleidings- en certificeringsprograma's van AIIM worden ontwikkeld door een team van materiedeskundigen en verenigen in zich de best practices van meer dan 65.000 leden van de mondiale AIIM-community. Bij AIIM-programma's kunnen informatieprofessionals door middel van cursusbijeenkomsten of online instructie met een zelfgekozen leertempo hun vaardigheden uitbouwen en hun bekwaamheden etaleren via certificeringsprogramma's op de niveaus Practitioner, Specialist en Master.

Het CIP-programma van AIIM, dat is ontwikkeld conform ISO 17024, helpt ervoor te zorgen dat informatieprofessionals een strategische brug tussen de IT en het bedrijfsleven kunnen slaan om zo te kunnen bijblijven met de ongekende technologische veranderingen van dit moment.

Ga voor meer informatie naar: http://www.aiim.org/Training/Certification.

Info over AIIM

AIIM is al meer dan 70 jaar een pleitbezorger en steunpunt voor informatieprofessionals. De missie van dit genootschap is ervoor zorgen dat informatieprofessionals inzicht hebben en krijgen in de huidige en toekomstige uitdagingen op het gebied van beheer van informatieactiva in een tijdperk van zowel sociale en mobiele data als clouddata en "big data". AIIM werd opgericht in 1943 en bouwt voort op een sterke traditie van onderzoek en dienstverlening aan leden. Vandaag de dag is AIIM een mondiale organisatie zonder winstbejag, die informatieprofessionals programma's voor onafhankelijk onderzoek, educatie en certificering biedt. AIIM vertegenwoordigt de gehele informatiemanagementcommunity met programma's en inhoud voor en aan vaklieden, leveranciers in de technologie, integratiedeskundigen en consultants.

Contact Information