SOURCE: Airbnb

Airbnb

June 19, 2012 06:00 ET

Airbnb udviser rekordvaekst med 10 mio. bookede overnatninger

KOBENHAVN, DANMARK--(Marketwire - Jun 19, 2012) - Airbnb, verdens førende markedsplads for unikke, private overnatningsmuligheder, annoncerer i dag, at sitet har rundet 10 mio. bookede overnatninger

Det er blevet populaert for privatpersoner at udleje og leje sig ind hos hinanden. Det viser de seneste vaeksttal fra Airbnb, der nu har tegnet sig for 10 mio. bookede overnatninger imellem privatpersoner.

På samme tid for et år siden havde Airbnb end ikke nået to mio. bookede overnatninger. I vinteren 2012 rundede sitet 5 mio. bookede naetter og åbnede ti kontorer over hele verden, inklusive København. Nu, blot fem måneder efter at have nået 5 mio. bookede overnatninger, har Airbnb nået 10 mio. bookede naetter og cementerer dermed sin position som markedsleder inden for privat boligudlejning.

 • Hos Airbnb bruger vi internettets styrke til at føre mennesker sammen i den virkelige verden, siger chef for Airbnb-kontoret i København, Ole Ruch.

 • Og 10 mio. bookede naetter betyder, at Airbnb fører mennesker sammen over hele verden, som det aldrig er set før. Nogle år fra nu vil vi se tilbage på dette som en milepael i udviklingen af deleøkonomien, der skaber nye muligheder for mennesker i alle dele af verden, siger Ole Ruch.

Hver dag saetter brugerne af Airbnb nye rekorder i antallet af bookinger og lejemål. Denne vaekst betyder, at et stigende antal Airbnb-vaerter i Danmark bliver en del af deleøkonomien ved at udleje deres overskydende plads, så de får en ekstra indkomst.

Pia Smit, der udlejer et privat vaerelse i København, siger:

 • Som fraskilt mor har jeg måttet kaempe en del med at kunne blive i min bolig sammen med mine børn. Med husleje og regninger, der hober sig op, gik jeg meget og bekymrede mig over, hvornår en uforudset regning ville få baegeret til at flyde over. Med Airbnb har jeg nu lidt ekstra penge, og det giver mig ro i sindet.

Ud over 10 mio. bookede naetter, har Airbnb opnået følgende eksempler på vaekst:

 • I Danmark er der blevet booket over 75.000 naetter, hvilket udgør en vaekst på 550 % fra samme tid sidste år

 • Efterspørgslen for at overnatte med Airbnb i Danmark er steget med 450 % i løbet af det seneste år

 • Airbnb har over 200.000 mulige lejemål over hele verden

 • I Europa alene er antallet af mulige lejemål på over 95.000

 • Som et resultat af stigende efterspørgsel åbnede Airbnb i januar kontorer i København, London, Paris, Barcelona, Milano og Moskva

 • Airbnb har også åbnet et sydamerikansk hovedkvarter i São Paulo i april og har nu over 20.000 lejemål i Mellem- og Sydamerika

Airbnb er vokset med en hidtil uset hastighed:

 • I 2008 blev der booket en overnatning om dagen på Airbnb

 • I 2009 blev der booket en overnatning hvert femte minut på Airbnb

 • I 2010 blev der booket en overnatning hvert minut på Airbnb

 • I 2011 blev der booket en overnatning hvert 10. sekund på Airbnb

 • Og nu, i 2012, bliver der booket en overnatning hvert andet sekund på Airbnb. Mens du laeste dette, er der blevet booket en uges ferie på Airbnb

Om Airbnb:

Airbnb er en pålidelig social markedsplads for private boliger, hvor man online eller fra sin smartphone kan udleje og booke unikke overnatningsmuligheder verden rundt. Airbnb er den bedste måde at fremvise sin bolig for millioner af interesserede rejsende, uanset om boligen er et slot for en enkelt nat, en sejlbåd i en uge, eller en lejlighed i en måned. Airbnb gør udleje- og bookingprocessen nem, effektiv og tryg. Med en uovertruffen kundeservice og et hurtigt voksende netvaerk af rejsende, er Airbnb den nemmeste måde at omsaette ekstra plads til ekstra kontanter og en fabelagtig udlejningsbase med et stort og bredt publikum. Airbnb er grundlagt i San Francisco, Californien i 2008. For mere information om Airbnb besøg Airbnb.dk eller følg os på Facebook eller Twitter.

Contact Information