SOURCE: Institutional Investor

Institutional Investor

March 25, 2014 11:46 ET

Airbus Group staat in Institutional Investorbovenaan de lijst van meest gewaardeerde bedrijven met een geheel Europese directie

NEW YORK, NY--(Marketwired - Mar 25, 2014) - Airbus Group, het commerciële luchtvaart- en defensiebedrijf, heeft het beste bestuur van alle grote Europese bedrijven volgens de jaarlijkse ranglijst van bedrijfsleiders in Institutional Investor uit het perspectief van professionele investeerders.

Alle resultaten uit het onderzoek zijn te vinden op www.institutionalinvestor.com.

Institutional Investor vroeg analisten, portfoliobeheerders en professionele marktonderzoekers om de beste CEO’s, CFO’s en investeerdersrelatiespecialisten te noemen bij de betreffende Europese bedrijven, en om deze bedrijven te waarderen naar hun prestaties door middel van acht IR-eigenschappen, waaronder Toegang tot Hogere Directie, Kwaliteit & Diepgang van Antwoorden op Vragen, Transparantie van Financiële Verslagen & Ontsluiting, enzovoorts.

De Chief Executive Officer van Airbus, Thomas Enders, wordt beschouwd als de top-CEO in de luchtvaart- &defensiesector door zowel buy-sideanalisten bij toonaangevende investeringsbeheerbedrijven alssell-sideanalisten bij verzekeringsmaatschappijen.Beide kanten noemen ook Harald Wilhelm van Airbus als de beste Chief Financial Officer in de sector, en geven een hoge score aan het investeerdersrelatieteam van het bedrijf en zijn beste IR-professionals, Philippe Balducchi en Julie Kitcher.Deze onafgebroken reeks hoge cijfers maakt Airbus tot het meest gewaardeerde bedrijf in de ranglijst.

Andere bedrijven uit Nederland met de titel Most Honored Company zijn:

  • Unilever in Voedselproducenten
  • ASML Holding in Technologie/Hardware
  • Gemalto in Technologie/Software
  • SBM Offshore in Oliediensten

Analisten waarderen deze bedrijven vanwege het nemen van duidelijke acties om te zorgen dat hun bedrijven de juiste mix van producten en geografische aanwezigheid hebben om groei en winst voor de aandeelhouders te genereren in een omgeving waar de Europese economie naar verwachting maar geleidelijk aantrekt.Vorig jaar ging Airbus ermee akkoord om de naam European Aeronautic and Defence Space Co. te veranderen en de defensie- en ruimtevaartactiviteiten te verstevigen in een enkele afdeling om kosten te besparen en het belang van de hoofdactiviteitvan de groep te benadrukken, namelijk het produceren van burgerluchtvaartuigen.

"We hebben gewoon de realiteit onder ogen gezien," zegt de CFO, "zowel wat betreft de budgetomstandigheden in onze landen en de toegenomen concurrentie in de export." De groep moest de kosten terugbrengen en de militaire activiteiten stroomlijnen, terwijl ze daarnaast zoveel mogelijk moesten doen om de kracht van de commerciële-luchtvaartafdeling te vergroten."De algemene uitkomst is: zie de realiteit onder ogen," vertelt CFO Wilhelm, 48. "Wees praktisch, verspil niet teveel tijd aan langetermijnstrategieën en dergelijke, maar verbeter vooral de marges van het bedrijf en de geldstromen. En het is belangrijk gebleken om duidelijk aan investeerders te laten zien hoe het ons vergaat."

De onderzoeksresultaten geven de mening weer van 832 buy-sideanalisten en geldbeheerders bij 457 bedrijven, en van grofweg 1.238 analisten van 139 makelaars en onafhankelijke investeringsmaatschappijen. Stemmen van buy-side- en sell-sidedeelnemers worden afzonderlijk in tabellen verwerkt.

Over Institutional Investor

Institutional Investor, nu in zijn vijfde decennium, heeft zichzelf onderscheiden binnen ‘s werelds meest vooraanstaande financiële publicaties met baanbrekende journalistiek en scherpe artikelen die essentiële informatie bieden voor een internationaal publiek van besluitvormers in financiëring en investering. Institutional Investor produceert ook een grote hoeveelheid aan merkonderzoek en ranglijsten die dienen als standaardreferentiepunten voor vast inkomen, marktonderzoek, en professionele geldbeheerders en besturen. Zie voor meer informatie de pagina www.institutionalinvestor.com.

Contact Information