SOURCE: AKQA

August 22, 2007 15:50 ET

AKQA koopt Global Search Firm SearchRev aan

Aankoop verstevigt de digitale marketing dienstverlening van wereldklasse

SAN FRANCISCO, CA--(Marketwire - August 22, 2007) - AKQA heeft vandaag aangekondigd dat het SearchRev heeft aangekocht, een leidinggevende ontwikkelaar van zoekmotor marketing (SEM) technologieën. SearchRev beheert grootschalige zoekmotor marketingcampagnes voor grote cliënten zoals Yahoo!, Shutterfly en Coca-Cola. Met een hoofdkwartier in Silicon Valley heeft SearchRev kantoren verspreid over heel de Verenigde Staten, Centraal-Amerika en het Verenigd-Koninkrijk. De voorwaarden van de transactie werden niet bekendgemaakt.

SearchRev blijft verder werken als een zelfstandige eenheid, die professionele diensten en technologische licenties verleent aan zowel adverteerders aan agentschappen. De medeoprichters van SearchRev, COO David Kandasamy en CRO Eduardo Llach, blijven aan het hoofd van het bedrijf.

"SearchRev biedt AKQA een zoekmarketing oplossing van wereldklasse voor onze cliënten en biedt ons de mogelijkheid ondersteuning te bieden voor zowel online en mobiele campagnes als de traditionele media," zie Tom Bedecarre, CEO, AKQA. "SearchRev kan gedocumenteerde resultaten voorleggen die aantonen dat de inkomsten van hun klanten consequent verdubbelen terwijl de winst stijgt met een gemiddelde van 52%. Ze hebben een duidelijke leidinggevende positie in SEM technologie en deze aankoop is onze eerste stap in de creatie van het digitale marketing diensten netwerk van de volgende generatie," merkte Bedecarre op.

"Onze unieke zoekmotor technologie, waar een patent werd voor aangevraagd, heeft de wijze waarop SEM campagnes gevoerd worden opmerkelijk gewijzigd," verklaarde David Kandasamy, SearchRev COO. "Sinds 2002 hebben we ons algoritme voortdurend verfijnd en verbeterd om de invoer van ieder sleutelwoord in combinatie met verschillende variabelen te optimaliseren, inclusief het tijdstip van de dag, de dag van de week, de geografische positie en de website waar de klik uitgevoerd werd zodat onze cliënten opmerkelijke verbeteringen waarnemen in hun cliënt conversiesnelheden," voegde Kandasamy toe.

"SearchRev en AKQA combineren zich om bedrijven een superieur online marketing oplossingen te kunnen bieden van technologie-intensieve zoekmotor marketing tot creatief-geïnspireerde web ervaringen," zei Eduardo Llach, SearchRev CRO. "Dit is een fantastische synergie voor de SearchRev SEM technologie om gebruikers naar websites te leiden met de gelauwerde interactieve ervaringen van AKQA om gebruikers bezig te houden en om de conversiesnelheden na de klik te verbeteren," verklaarde Llach.

Als erkende pionier in online marketing gebruikt AKQA vernieuwende ideeën en technologieën om resultaten te leveren voor de leidinggevende merken op wereldniveau, inclusief Coca-Cola, Nike, McDonald's en Visa. Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft AKQA de prijs van "Agentschap van het jaar" ontvangen aan beide zijden van de Atlantische oceaan. AKQA werd uitgeroepen tot agentschap van het jaar door het OMMA magazine in de V.S. en "Digitaal agentschap van het jaar" door Marketing Magazine in het V.K. in hun editie van juni 2007 , Revolution magazine in het V.K. riep AKQA uit tot "Digitaal agentschap van het decennium."

Over AKQA

AKQA is het leidinggevende onafhankelijke digitale marketing agentschap met meer dan 600 werknemers in San Francisco, New York, Washington D.C., Londen, Sjanghai en haar meest recente kantoor in Amsterdam. AKQA biedt digitale strategieën, creatieve en technologische oplossingen aan de leidinggevende marketingbedrijven op wereldniveau, inclusief Coca-Cola, Diageo, McDonald's, Nike, Unilever en Visa. Voor meer informatie over AKQA kunt u de volgende website raadplegen:www.akqa.com.

Over SearchRev

SearchRev is de prestatieleider op het gebied van zoekmotor marketing. Als SEM prestatieleider heeft SearchRev bewezen resultaten die aantonen dat haar technologieplatform, waarvoor een octrooi werd aangevraagd, de inkomsten van haar cliënten consequent verdubbelt terwijl de winst met een gemiddelde van 52% stijgt. SearchRev verleent licenties voor haar SEM hulpprogramma’s en beheert ook grootschalige zoekmotor marketing campagnes voor cliënten zoals Coca-Cola, Yahoo!, Shutterfly, Real Networks en Safeway. SearchRev is gebaseerd in Silicon Valley met kantoren in de V.S., Centraal- Amerika en het V.K. Voor meer informatie over SearchRev, kunt u de volgende website raadplegen: www.searchrev.com.

Contact Information