SOURCE: hotel.de AG

hotel.de AG

September 30, 2011 02:00 ET

Amsterdam international betaalbaar, Berlijn en Athene voordelig: waar de actuele overnachtingsprijzen staan - de hotel.info-hotelprijsbarometer

NEURENBERG--(Marketwire - Sep 30, 2011) - Waar waren overnachtingen relatief duur en in welke grote stad lokten de hoteliers hun gasten met kortingen? hotel.info, de kostenloze hotelreserveringsservice met meer dan 210.000 hotels wereldwijd nam de prijsontwikkelingen in de grote steden opnieuw onder de loep. De actuele uitkomst van de hotel.info-hotelprijsbarometer:

-- Amsterdam met afstand nummer 1, Den Haag op de tweede plaats

-- New York wereldwijd de duurste metropool, hotelwezen in Oslo en Moskou staan in Europa aan de top

Hotels in Amsterdam behielden met een lichte prijsverhoging en een gemiddelde kamerprijs van EUR 116,70 hun positie als duurste hotelbestemming in de vijf grootste steden van Nederland.

De Nederlandse dressuuramazone Adelinde Cornelissen won bij de Europese kampioenschappen in Rotterdam twee gouden medailles. Voor het plaatselijke hotelwezen was de verhoging van kamerprijzen met 5,32% echter niet voldoende voor een plaats op het erepodium. Rotterdam behaalde met EUR 83,80 de vierde plaats in de nationale top 5.

In dezelfde maand van het vorige jaar was Eindhoven nog gaststad voor het IPC-wereldkampioenschap zwemmen. Dit jaar lokten de hoteleigenaren in de vijfde stad van Nederland hun gasten met stevige kortingen. De kamerprijzen daalden met circa 7,5% naar EUR 83,36.

In Oslo stegen de kamerprijzen voor hotelgasten met meer dan 7% naar gemiddeld EUR 150,73. Een overnachting in de Noorse hoofdstad werd hiermee in de vergelijking de duurste binnen Europa. Maar ook in andere Scandinavische metropolen was een overnachting niet voordelig. Kopenhagen, Stockholm en Helsinki namen plaats 3, 5 en 8 in. Terwijl het hotelwezen in de Deense hoofdstad profiteerde van de Triathlon KMD Challenge Copenhagen 2011, daalde de gemiddelde kamerprijs in de Zweedse hoofdstad Stockholm licht met 1,08%.

In de internationale vergelijking eindigde het hotelwezen in Amsterdam met EUR 116,70 in de middenmoot. Overnachtingen in Moskou waren beduidend duurder. Dankzij een stijging van 10,61% tot EUR 146,55 neemt de Russische metropool de tweede plaats in. Hotelgasten in Berlijn en Madrid betaalden bij hun vertrek nog niet de helft. Vakantiegangers en zakenreizigers verbleven voor gemiddeld EUR 70 per nacht in de populaire wereldsteden.

De "Big Apple", New York, behield de eerste plaats onder de internationale metropolen, op de voet gevolgd door Rio de Janeiro.

Het volledige persbericht vindt u hier:

http://www.hotel.info/Press.aspx?item=1299&mode=article&lng=NL

Contact Information

 • Perscontact:

  Aleksander Szumilas
  hotel.de AG
  Hugo-Junkers-Straße 15-17
  90411 Nürnberg
  Duitsland
  Tel.: +49-(0)911-59832-0
  Fax: +49-(0)911-59832-11
  E-mail: presse@hotel.info
  URL: www.hotel.info