SOURCE: Sweet Product NV

January 31, 2012 06:37 ET

Baronie en Stollwerck steunen trainingsprogramma "Farmer Field Schools"

AMSTERDAM, NEDERLAND and KEULEN, DUITSLAND and VEURNE, BELGIE--(Marketwire - Jan 31, 2012) -

De Nederlands-Belgische chocoladeproducent Baronie en het Duitse Stollwerck - beide dochterondernemingen van de Belgische Sweet Products Groep - steunen vanaf nu een trainingsprogramma voor cacaoboeren in Ivoorkust. Het programma zal boeren in staat stellen om de cacao-oogst blijvend te vergroten en de kwaliteit te verbeteren, hetgeen tot een beter inkomen zal leiden.

Het trainingsprogramma ter plaatse, de zogenaamde "Farmer Field Schools", heeft een aanvankelijke looptijd van vier jaar. Integraal onderdeel is dat de deelnemende boeren de certificering voor duurzame cacaoteelt krijgen. Twee cacaocoöperaties in de buurt van Gagnoa met elk tussen de 400 en 500 cacaoboeren zullen ondersteund worden.

De trainingen hebben vooral betrekking op de omschakeling naar duurzame landbouwpraktijken. Zo krijgen de cacaoboeren onder andere trainingsmodules over de verzorging van de cacaobomen, over het gebruik van meststoffen, oogsten op het optimale tijdstip en over de professionele verdere verwerking van de oogst inclusief fermentatie en het drogen van de bonen.

Een ander onderdeel van de training heeft betrekking op maatschappelijke zaken zoals het essentiële belang van scholing voor kinderen, de uitbanning van kinderarbeid, vergroting van het bewustzijn van HIV en goede arbeidsomstandigheden.

Naar verwachting zullen alle 900 cacaoboeren de training succesvol hebben doorlopen voor de oogst van 2012/2013. Het doel van dit project is dat alle boeren aan de kwaliteitseisen voor duurzame cacaoteelt gaan voldoen.

Momenteel leveren de coöperaties samen rond de 1700 ton cacao. Cargill, dat ter plaatse de trainingen met lokale partners zal geven, verwacht een oogst van betere kwaliteit en een gemiddelde toename van 30%.

De projectpartners hebben afgesproken dat ze regelmatig informatie zullen verschaffen over de voortgang van het trainingsprogramma.


Over Sweet Products:

Sweet Products is een Belgisch familiebedrijf in particulier bezit en moederbedrijf van de Baronie Groep met vestigingen in België en Nederland en de Stollwerck Groep met vestigingen in België, Duitsland en Zwitserland.


Over Baronie:

Baronie, van oorsprong Nederlands, produceert een breed assortiment chocoladeproducten voor haar internationale klanten. De productie omvat eigen merken, huismerken en merken voor derden. Het assortiment bevat onder andere gevulde chocolaatjes, chocoladerepen en seizoenschocolade voor sinterklaas, kerst en Pasen. Baronie bezit en exploiteert vier moderne productielocaties in België en Nederland alsmede een logistiek centrum in België. Hierdoor is Baronie een strategische partner voor belangrijke Europese retailers.

www.baronie.com


Over Stollwerck:

Stollwerck GmbH, gevestigd in Keulen, is één van de grootste producenten van chocoladeproducten zoals chocoladetabletten, bonbons, dragees, chocoladerepen en truffels. Het bedrijf kan terugkijken op een geschiedenis van meer dan 170 jaar met omvangrijke kennis en ervaring in het werken met cacao- en chocoladegrondstoffen en -ingrediënten. Sinds oktober 2011 is Stollwerck onderdeel van het Belgische bedrijf Sweet Products. Stollwerck beschikt over de volgende merken; SAROTTI als belangrijkste merk, Alpia en Alprose.

www.stollwerck.de

Contact Information

  • Contact Sweet Products NV voor de media:
    Jean-Marie van Logtestijn
    Woordvoerder Sweet Products
    Telefoon: + 32 58 310150
    logtestijn@baronie.com