SOURCE: Glassdoor

Glassdoor

February 11, 2016 00:00 ET

BESTAAT DIE LOONKLOOF EIGENLIJK WEL? HET MERENDEEL VAN DE WERKNEMERS IS OVERTUIGD VAN GELIJKE BETALING VOOR MANNEN EN VROUWEN

Twee derde van Nederlandse werknemers acht het onwaarschijnlijk te solliciteren bij een bedrijf waarvan zij denken dat er een loonkloof bestaat

LONDON, UNITED KINGDOM--(Marketwired - Feb 11, 2016) - Glassdoor, de meest transparante vacature- en carrièremarktplaats, heeft de resultaten bekend gemaakt van haar eerste wereldwijde salaris-enquête, waarin het sentiment van werknemers wordt gemeten rondom de loonkloof tussen mannen en vrouwen.

Glassdoor heeft ruim achtduizend werkende volwassenen ondervraagd in zeven verschillende landen: Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Canada, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Hoewel bronnen aangeven dat het nog 81 jaar zal duren voordat gelijkwaardige beloning bereikt wordt1, blijkt uit de enquête dat het merendeel van de werknemers (7 van de 10) denkt dat mannen en vrouwen momenteel al gelijk beloond worden voor gelijk werk bij hun werkgever2. Een overweldigende hoeveelheid van de werknemers in de zeven ondervraagde landen vindt dat mannen en vrouwen gelijk beloond moeten worden voor gelijk werk, waaronder 90 procent van de Nederlandse werknemers. Ter illustratie: 93 procent van de Amerikaanse werknemers is voor gelijke betaling voor mannen en vrouwen, ten opzichte van 90 procent in Duitsland en 88 procent in Zwitserland en Frankrijk. Het Verenigd Koninkrijk heeft samen met Canada het laagste percentage met 87 procent van de werknemers dat salarisgelijkheid ondersteunt.

"Hoewel salariskloven wel degelijk bestaan, onthult deze enquête dat het grotendeel van de werknemers denkt dat er geen sprake is van loonverschil tussen mannen en vrouwen op hun werkplek" vertelt Andrew Chamberlain, Glassdoor chief economist. "Onder de verschillende landen die we hebben geënquêteerd, is de steun voor een gelijkwaardige beloning groot. Er is algemeen overeenstemming over het feit dat gelijkheid in salaris bereikt kan worden door middel van aangepaste wetgeving, nieuw bedrijfsbeleid en meer transparantie in salarisschalen."

Salarisgelijkheid beïnvloed werving
Bedrijven die hopen meer vrouwelijk talent binnen te slepen, zouden er goed aan doen om duidelijk te maken dat er bij hen geen sprake is van ongelijkheid in loon tussen mannen en vrouwen. Daarnaast zou het helpen als zij meer openheid bieden in hoe het salaris is samengesteld. Ruim tweederde (69 procent) van de Nederlandse vrouwen geeft aan dat zij waarschijnlijk niet zullen solliciteren bij een bedrijf waarvan zij denken dat er een verschil in salaris is tussen mannen en vrouwen. Voor mannen lijkt dit wat minder belangrijk: 59 procent van hen deelt deze mening.

Slechts tweederde van vrouwen in Nederland vindt dat zij een eerlijke compensatie krijgt
Eerlijke compensatie ten opzichte van collega's - onafhankelijk van geslacht is ook een probleem. Slechts twee derde van de vrouwen in Nederland vindt dat zij eerlijk gecompenseerd wordt, vergeleken met 76 procent van de mannen. In Frankrijk is men het minst tevreden: maar 62 procent van de Fransen zegt eerlijk gecompenseerd te worden.

Einde loonkloof in zicht?
Nieuw bedrijfsbeleid, wetgeving, duidelijke communicatie vanuit het management en meer interne doorzichtigheid in salaris, zullen de grootste impact maken op de loonkloof volgens de geënquêteerden. Onder de Nederlandse werknemers die wél een loonkloof ervaren op de werkvloer:

  • Vindt 20 procent dat een aangepast bedrijfsbeleid de oplossing is voor de loonkloof
  • Denkt een derde dat de loonkloof kan worden opgelost door middel van nieuwe wetten die bepalen dat er een gelijke beloning moet zijn voor gelijk werk en ervaring
  • Is 28 procent ervan overtuigd dat het publiekelijk delen van salarisgegevens (uitgesplitst in demografische gegevens zoals geslacht, leeftijd en ervaring) het einde van de loonkloof kan betekenen
  • Zou slechts 6 procent in actie komen door middel van protest of dreiging ontslag te nemen - een percentage dat in de andere landen aanzienlijk hoger ligt

COMPLETE RESULTATEN
De complete resultaten zijn beschikbaar in de Glassdoor Global Gender Pay Gap Survey Supplement (in het Engels), waar in detail gesproken wordt over de beleving van werknemers betreffende de loonkloof bij hun bedrijf. Het behandelt zaken als de reputatie van bedrijven op het gebied van loongelijkheid en de invloed hiervan op werving, als ook mogelijke oplossingen voor de loonkloof volgens werknemers.

HET VOLLEDIGE RAPPORT & GRAFIEKEN BESCHIKBAAR: Bekijk via de volgende link het volledige rapport voor meer informatie, inclusief de uitsplitsing in inkomen, geografie, gender en leeftijd: https://press-content.glassdoor.com/app/uploads/sites/2/2016/02/GD_Survey_GlobalGenderPayGap.pdf. Neem contact op met pr@glassdoor.com om het rapport, de grafieken en/of de complete enquête methodologie aan te vragen.

1 http://reports.weforum.org/global-gender-gap-report-2014/press-releases/

Methodologie
2 Deze enquête is online afgenomen in Canada, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten door Harris Poll in opdracht van Glassdoor van 1 tot 5 oktober 2015, onder 8.254 volwassenen van 18 jaar en ouder. Alle antwoorden komen van werkende volwassenen in vol- of deeltijdbanen. Deze online enquête is niet gebaseerd op een aselecte steekproef en hierdoor kan er geen inschatting gemaakt worden van een theoretische steekproeffout. Voor de complete enquètemethodologie, inclusief de wegingsvariabelen, kunt u contact opnemen met pr@glassdoor.com.

Over Glassdoor
Glassdoor is de meest transparante vacature- en carrièremarktplaats die de wijze verandert waarop mensen een baan zoeken en hoe bedrijven toptalent werven. Glassdoor combineert gratis en anonieme feedback, beoordelingen en salarisinformatie met vacatures om werkzoekenden te helpen de beste banen te vinden en belangrijke vragen te behandelen die naar voren komen tijdens het zoeken naar een baan, de sollicitatie, het sollicitatiegesprek en de onderhandelingsfases. Glassdoor biedt werkgevers rekrutering en oplossingen voor merkbekendheid om hoogwaardige kandidaten aan te trekken voor een fractie van de kosten van andere kanalen. Daarnaast beheert Glassdoor een van populairste vacature apps op iOS- en Android. Het bedrijf werd opgestart in 2008 en heeft ongeveer $160 miljoen ingezameld van Google Capital, Tiger Global Management, Benchmark, Battery Ventures, Sutter Hill Ventures, DAG Ventures, Dragoneer Investment Group en anderen.

Glassdoor.com is een geregistreerd handelsmerk van Glassdoor, Inc.

Contact Information