SOURCE: BioVentrix

BioVentrix

October 25, 2012 03:35 ET

BioVentrix lanceert nieuw Revivent Myocardial Anchoring Systeem op de jaarlijkse bijeenkomst van de vermaarde Europese Associatie voor Thoraxchirurgie (EACTS)

Minder Invasieve Ventrikelvergroting Klinische Casus Besproken op de Techno-College Tentoonstelling

BARCELONA, SPAIN--(Marketwire - Oct 25, 2012) - Techno-College Stand 005; EACTS Stand 92/93 - BioVentrix, de ontwikkelaar van minimaal invasieve hartfalen therapieën, introduceerde vandaag het Revivent(TM) Myocardial Anchoring systeem voor gebruik in Minder Invasieve Ventrikelvergroting(TM) (LIVE(TM)) behandelingen. Het Revivent systeem is bedoeld voor patiënten die lijden aan ischemische cardiomyopathie en zal worden gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de Europese Associatie voor Thoraxchirurgie (EACTS), okt. 27-31, 2012.

Het bedrijf kondigde ook aan dat een klinische casus, die de doeltreffendheid demonstreert van het nieuwe Revivent systeem, zal worden gepresenteerd door Dr. Andrew S. Wechsler van de faculteit van Geneeskunde van Drexel University in Philadelphia, Penn., V.S. en Louise Labrousse, docent Cardiovasculaire Chirurgie in het Hôpital Haut-Lévêque in Bordeaux-Pessac, Frankrijk, tijdens een LIVE behandeling. De presentatie zal gebeuren op 27 okt. om 15:30 CET tijdens de EACTS Techno-College Tentoonstelling.

Volgens Dr. Wechsler, "De klinische casus video die zal worden gepresenteerd op de Techno-College demonstreert de voornaamste voordelen van de Revivent technologie. De behandeling wordt uitgevoerd zonder reanimerende bypass, het hart blijft kloppen en stabiel, en er is geen ventrikel-incisie.

"Fluoroscopische controle maakt precieze plaatsing van de haken mogelijk die het littekenweefsel buitensluit van de ventrikels en het herstelproces voltooien. Intra-operatief toezicht registreert de uitstekende hemodynamica die aanwezig is aan het eind van de behandeling zonder vasoactieve ondersteuning," vervolgde Dr. Wechsler.

Het Revivent systeem faciliteert de LIVE behandeling, een baanbrekende vooruitgang die de omvang van het linker ventrikel (LV) reduceert en verbetert zonder enige incisie in de hartwand, of enige behoefte aan reanimerende operaties. Het innovatieve systeem reduceert de LV volume door het littekenweefsel buiten te sluiten van de kamer, en reduceert daarmee de schadelijke effecten van grote treksterktes en verhoogt de pomp-efficiëntie. Als resultaat is het ventrikel hersteld tot een meer optimale, conische geometrie, wat leidt tot een verbeterde prestatie van de overgebleven myocardium, wat uiteindelijk leidt tot een verbeterde kwaliteit van leven.

De nieuwe technologie is ook het onderwerp van een mondelinge samenvatting getiteld, “Duurzaamheid van Epicardiaal Ventrikel Herstel zonder Ventrikel-incisie,” samen met verscheidene stand presentaties tijdens EACTS.

"Onze innovatieve Revivent systeem die gebruikt wordt tijdens LIVE behandelingen zullen cardio chirurgische teams verzekeren van optimale klinische resultaten en zullen de kwaliteit van patiënten met hartfalen verbeteren met een heel minimaal risico vergeleken met conventionele LV hersteloperaties die vandaag de dag beschikbaar zijn,” zei Ken Miller, voorzitter en CEO van BioVentrix. "Academische literatuur wijst aan dat bestaande behandelingsopties zoals medicatie of pacemakertherapie niet effectief zijn bij ruim de helft die behandeld zijn, dit illustreert de behoefte aan minimaal invasieve cardiochirurgie om het groeiende aantal die lijden aan hartfalen te behandelen.”

BioVentrix heeft onlangs een Fase II geïnitieerd, een onderzoek onder 50 patiënten die verricht zal worden op meer dan 25 instellingen in de Europese Unie. Het voornaamste veiligheidseindpunt zal een analyse zijn van het totale aantal ernstig schadelijke incidenten tijdens een 12 maanden durende nazorgperiode, en het voornaamste doeltreffendheidseindpunt zal een analyse zijn een meetbare afname van LV volume door of een echo echocardiografische of een cardio magnetische resonantie (CMR) onderzoek bij zes maanden, en bij een jaar. Het onderzoek zal de klinische ervaring vergroten onder instellingen van hartfalen en zal bewustzijn vergroten van de LIVE techniek.

Hartfalen is een wijdverspreide ziekte met symptomen zoals aamborstigheid, intolerantie van lichaamsoefening, het opzwellen van de enkels door vasthouden van vocht en algehele vermoeidheid veroorzaakt door het onvermogen van het hart om efficiënt bloed te pompen, om aan de behoeftes van het lichaam te voldoen. Vandaag de dag worden open-hart operaties spaarzaam toegepast aan patiënten die ernstig lijden aan hartfalen, vanwege de ingrijpende aard van de behandeling. Circa 14 miljoen mensen in Europa lijden momenteel aan hartfalen en dit aantal wordt verwacht te stijgen tot 30 miljoen in het jaar 2020, volgens de Onderzoeksgroep voor Bewustzijn en Perceptie van Hartfalen in Europa (SHAPE). Bovendien worden er meer dan 3.6 miljoen nieuwe gevallen per jaar gemeld in Europa en ziekenhuisopnames door hartfalen is meer dan verdubbeld in de afgelopen 20 jaar. Hartfalen in Europa komt meer voor dan de meeste kankervormen, waaronder borstkanker, testikelkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker(1).

Over BioVentrix
BioVentrix is een particulier bedrijf voor medische apparatuur gebaseerd in San Ramon, Calif. V.S. Het doel van BioVentrix is om de behandeling van hartfalen uit te breiden en te verbeteren, voornamelijk door het ontwikkelen van minder invasieve, katheter-gebaseerde benaderingen. De eigendomssystemen van het bedrijf zijn ontwikkeld om minder invasieve behandelingen met sneller herstel, die de hartfunctie verbetert door de geometrie en de resterende functie van het linker ventrikel te herstellen, en daarmee de kwaliteit van het leven van een patiënt verbetert. De klinische onderzoekers van het bedrijf bestaan uit ‘s werelds vooraanstaande chirurgen en cardiologen. Het BioVentrix systeem is een onderzoeksmiddel met een CE registratie. Voor meer informatie, ga naar: http://bioventrix.com.

Revivent en LIVE zijn handelsmerken van BioVentrix, Inc.

(1)Stewart S et al. Kwaadaardiger dan kanker? Vijf jaar overleven na de eerste opname voor hartfalen. The European Journal of Heart Failure 2001; 3:315-322.

Contact Information