SOURCE: Lombard International Assurance S.A.

Lombard International Assurance S.A.

September 29, 2015 14:55 ET

Blackstone Owned Lombard International Launches New Global Brand

Integratie van Lombard International Assurance en Philadelphia Financial leidt tot wereldspeler op het gebied van vermogensstructurering

LUXEMBURG--(Marketwired - 29 september 2015) - Lombard International Assurance heeft vandaag de officiële lancering bekendgemaakt van zijn wereldwijde onderneming die zich specialiseert in het structureren van vermogens gebruik makende van levensverzekeringen. Deze aankondiging volgt op de succesvolle integratie van het in Luxemburg gevestigde Lombard International Assurance en het in de VS gevestigde Philadelphia Financial.

De nieuwe onderneming zal vanaf heden het wereldwijd merknaam Lombard International dragen en is een wereldspeler op vlak van vermogensoplossingen voor vermogende cliënten.

De investeringsfondsen van Blackstone hebben de overname van Philadelphia Financial in juli 2015 afgerond, nadat het eerder al - in oktober 2014 - Lombard International Assurance had verworven. Per september 2015 heeft de gecombineerde onderneming 75 miljard USD [68 miljard euro] aan vermogen onder beheer.

Lombard International is een vooraanstaande aanbieder van vermogensplanningsoplossingen die meerdere rechtsgebieden bestrijken, via zijn partnernetwerken in Europa, de Verenigde Staten en Latijns-Amerika, met uitgifte van levensverzekerings- en lijfrentepolissen via Luxemburg, de Verenigde Staten, Guernsey en Bermuda.

"Ons streven naar regionale en mondiale groei heeft een sterke impuls gekregen door Blackstone, dat de nieuwe business helpt om onze doelstelling te verwezenlijken, namelijk het aanbieden van superieure, alomvattende vermogensplanningsoplossingen aan cliënten wereldwijd", aldus John Hillman, uitvoerend voorzitter van Lombard International.

Hillman: "Als gevolg van de succesvolle integratie van ons aanbod aan internationale oplossingen op diverse platforms is Lombard International op unieke wijze gepositioneerd om tegemoet te komen aan de complexe behoeften van steeds meer internationaal actieve gezinnen."

Over Lombard International:

De nieuwe groep, die wereldwijd actief is onder de naam Lombard International, werd aan de markt voorgesteld in september 2015. Met hoofdkantoren in Luxemburg en Philadelphia heeft Lombard International een wereldwijde aanwezigheid, waardoor wij vanuit mondiaal perspectief, maar rekening houdend met de lokale cultuur en normen, kunnen inspelen op de complexe behoeften van cliënten.

In september 2015 bedraagt het totale vermogen onder beheer 75 miljard USD [68 miljard euro] en het aantal medewerkers ruim 500, waaronder meer dan 60 technische experts die zijn gespecialiseerd in meer dan 20 jurisdicties. Voor meer informatie: www.lombardinternational.com