SOURCE: Bombardier Inc.

March 10, 2010 05:55 ET

Bombardier kondigt beëindiging van de eerder aangekondigde tender-aanbieding en gelijktijdige aanbieding aan.

MONTREAL, QUEBEC--(Marketwire - March 10, 2010) - NIET VOOR DISTRIBUTIE AAN EEN ANDERE PERSOON DIE ZICH BEVINDT IN OF INWONER IS VAN ITALIE

Bombardier Inc. (TSX: BBD.A) (TSX: BBD.B) kondigde aan dat op grond van de huidige ongunstige condities in de markten voor schuldkapitaal, er is besloten om de voorgestelde institutionele privé plaatsing van nieuwe senior notes (het "aanbod") terug te trekken en daarom is vandaag ook de eerder aangekondigde aanbieding van een cash tender (de "tender-aanbieding") voor zijn 6,75% notes voor 2012 (CUSIP/ISIN Nos. 097751AG6 / USC10602AG20) (de "6,75% notes"), 6,30% notes voor 2014 (CUSIP/ISIN Nos. 097751AH4 / USC10602AH03) (de "6,30% notes" en samen met de 6,75% notes, de "U.S. Dollar notes") senior notes met een dynamische waarde due 2013 (gemeenschappelijke code/ISIN nr. 027397891 / XS0273978592) (de "notes met een dynamische waarde" en samen met de U.S. dollar notes, de "notes") ingetrokken. De tender-aanbieding werd gedaan na een aanbieding om aan te kopen (de "aanbieding om aan te kopen") gedateerd 8 februari 2010 en alleen wat betreft de 6,75% notes en 6,30%, de brief van overmaking.

"De tender-aanbieding was onderworpen aan de voltooiing van een of meer financieringstransacties, met voorwaarden die voor Bombardier bevredigend waren. Op het moment dat we de tender-aanbieding en de verwante institutionele privé plaatsing begonnen te plannen, waren de markten voor schuldkapitaal veel gunstiger dan nu en daarom was er een kans om de vervaltijd van een aantal van onze schulden uit te breiden. De huidige marktcondities zijn dusdanig dat de aanbieding onaantrekkelijk is en op dit moment is Bombardier daar niet gelukkig mee. Omdat er geen schuld vervaldatum is voor mei 2012, zal de beëindiging van de tender-aanbieding en het terugtrekken van dit opportunistische aanbieding geen invloed hebben op de doorgaande operaties van Bombardier", gaf Pierre Alary, senior vice president en Chief Financial Officer van Bombardier aan.

De betaling voor de tender-aanbieding en de totale aanbieding (zoals gedefinieerd in de aanbieding om aan te kopen) zal niet betaald worden of zal niet betaalbaar zijn aan houders van notes, die hun notes geldig aangeboden hebben in verband met de tender-aanbieding. Geen van de notes zal geaccepteerd worden voor aankoop of aangekocht in de tender-aanbieding en alle notes die eerder getenderd werden en niet ingetrokken, zullen meteen geretourneerd worden naar de respectievelijke houders (of in het geval van notes die getenderd werden door overdracht van invoer in boeken, zullen dergelijke notes gecrediteerd worden naar hun Respec ”tievelijke rekeningen die onderhouden worden bij de Depository Trust Company, wat betreft de notes in U.S. dollars en door het gewone depository of degene die benoemd werd voor Euroclear Bank S.A./N.V. en Clearstream Banking, societe anonyme, met betrekking tot notes met een dynamische waarde, van welke dergelijke notes werden geleverd).

Deze persverklaring beëindigt formeel de tender-aanbieding.

Deze aankondiging is geen aanbieding of een verzoek tot aanbieding om aandelen te kopen in welke jurisdictie dan ook of in welke omstandigheden dan ook als een dergelijke aanbieding of een dergelijk verzoek tegen de wet is. De aandelen die hierin worden genoemd zijn niet geregistreerd en zullen niet geregistreerd worden op grond van de wet op aandelen in de Verenigde Staten van 1933, zoals geamendeerd (de "Securities Act") of de aandelenwetten van welke andere jurisdictie dan ook en mogen niet aangeboden worden of verkocht worden in de Verenigde Staten als er geen registratie is op grond van of een relevante uitzondering van de eisen die aan registratie gesteld worden op grond van de Amerikaanse wet op aandelen.

Het overbrengen van deze aankondiging en eventuele andere documenten of materialen die verband houden met deze tender-aanbieding wordt niet gemaakt en dergelijke documenten en/of materialen zijn niet goedgekeurd door een gemachtigd persoon voor de doelen van sectie 21 van de Financial Services and Markets Act 2000. Op grond hiervan worden dergelijke documenten en/of materialen niet gedistribueerd aan en mogen niet gegeven worden aan het algemene publiek in het Verenigd Koninkrijk. Dergelijke documenten en/of materialen als een financiële promotie worden alleen gecommuniceerd aan die personen in de Verenigde Staten die binnen de definitie van investeringsprofessionals vallen (zoals gedefinieerd in artikel 19(5) van de Financial Services and Markets Act 2000 (wet op de financiële services en markten – financiële promotie) order 2005 (de "order")) of personen die vallen binnen artikel 43(2) van de order of voor personen die met op grond van de wet op grond van deze order kan benaderen.

De tender-aanbieding wordt niet gemaakt en zal niet gemaakt worden, direct of indirect in de Republiek van Italië ("Italy"). De tender-aanbieding zal niet onderworpen zijn voor de vergunningsprocedures van de Commissione Nazionale per le Societa e la Borsa ("CONSOB") en/of de bank van Italië op grond van de Italiaanse wetten en regels. Noch de aanbieding om aan te kopen noch welk ander document of materialen die te maken hebben met de tender-aanbieding of de notes mag gedistributeerd worden of beschikbaar worden gesteld in Italië.

Noch deze aankondiging noch andere documenten of materialen die verband houden met de tender-aanbieding zijn ingediend bij of zullen ingediend worden voor goedkeuring of erkenning voor de commissie voor banken, financiën of verzekeing (Commission bancaire, financiere et des assurances/Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen) en op grond hiervan mag de tender-aanbieding niet gemaakt worden in het Koninkrijk België ("België ") door een publieke aanbieding, zoals gedefinieerd in artikel 3 van de Belgische wet van april 2007 over publieke overname-biedingen of zoals gedefinieerd in artikel 3 of the Belgische wet van 16 Juni 2006 over de publieke aanbieding van plaatsingsinstrumenten op gereguleerde markten (gezamenlijk de "Belgische wet op publieke aanbiedingen"), elk van tijd tot tijd geamendeerd of vervangen. Bijgevolg mag deze tender-aanbieding niet geadverteerd worden en de tender-aanbieding mag niet verlengd worden en ook mag deze aankondiging noch andere documenten en materialen die verband houden met de tender-aanbieding (waaronder ook elk memorandum, informatiecirculaire, brochure of een ander soortgelijk document) niet gedistribueerd zijn of worden of beschikbaar gesteld worden, direct of indirect, aan welke persoon dan ook in België anders dan "gekwalificeerde investeerders" in de zin van artikel 10 van de Belgische wet op publieke aanbiedingen (van tijd tot tijd), handelend voor eigen rekening.

De tender-aanbieding wordt niet gedaan, direct of indirect, aan het publiek van de republiek Frankrijk ("Frankrijk"). Noch deze aankondiging noch andere documenten of materialen die verband houden met de tender-aanbieding zijn of zullen ook gedistribueerd worden aan het publiek in Frankrijk en alleen (i) leveranciers van investeringsservices die verband houden met portefeuillebeheer voor de rekening van derde partijen (personnes fournissant le service d'investissement de gestion de portefeuille pour compte de tiers) en/of (ii) gekwalificeerde investeerders (investisseurs qualifies) anders dan individuen, zoals gedefinieerd in en in overeenkomst met de artikelen L.411-1, L.411-2 and D.411-1 to D.411-3 van de Franse Code monetaire et financier, zijn uitkiesbaar om deel te nemen aan de tender-aanbieding. De aanbieding om aan te kopen is niet en zal niet ingediend worden voor toestemming voor en ook niet goedgekeurd worden door de Franse Autorite des Marches Financiers.

Bepaalde verklaringen in deze aankondiging zijn verklaringen over de toekomst die gebaseerd zijn op verwachtingen die op dit moment bestaan. Op grond van hun wezen vereisen verklaringen die gaan over de toekomst dat wij dingen aannemen en ze zijn onderworpen aan belangrijke bekende en onbekende risico’s en onzekerheden, die tot gevolg hebben dat onze werkelijke resultaten in toekomstige perioden materieel verschillen van die resultaten die beschreven worden in de verklaringen over de toekomst. Voor meer informatie met betrekking tot deze risico’s en onzekerheden en de aannamen die de basis zijn van de verklaringen over de toekomst verwijzen wij u naar de respectievelijke secties over verklaringen over de toekomst in BA en BT in discussie en analyse van het management ("MD&A") van het jaarverslag van Bombardier over het boekjaar 2009.

Over Bombardier

Als wereldleider voor het fabriceren van innovatieve transportoplossingen, van commerciële luchtvaart- en zakelijke jets tot transportapparatuur voor het spoor, systemen en services, is Bombardier Inc. een wereldwijd opererend bedrijf met het hoofdkantoor in Canada. De inkomsten voor het boekjaar met als einde 31 januari 2009 waren $19,7 miljard USD en de aandelen daarvan worden verhandeld op de aandelenbeurs van Toronto BBD). Bombardier wordt genoemd als indexcomponent in de indexen voor duurzaamheid in de wereld en Noord-Amerika van de Dow Jones. Nieuws en informatie kan men krijgen op www.bombardier.com.

Contact Information • Contact opnemen:
  Bombardier Inc.
  Isabelle Rondeau
  Directeur communicaties
  514-861-9481
  www.bombardier.com

  Bombardier Inc.
  Shirley Chenier
  Senior Director, Relaties met investeerders
  514-861-9481