SOURCE: CDI Energy Products

CDI Energy Products

June 25, 2013 10:41 ET

CDI Energy Products lanserer utstrakt NORSOK-sertifisert portefølje

Nylig sertifiserte materialer gir operatører muligheter for bruk av nye materialer i design

HUMBLE, TX--(Marketwired - Jun 25, 2013) - Det å lage den største og mest omfattende porteføljen av NORSOK-godkjent materiale kan være et høytsvevende mål, men dette er målsettingen til CDI Energy Products, en ledende global leverandør av polymerkomponenter til olje- og gassindustrien. Som en del av de første stadiene av denne porteføljeutviklingen, har 18 materialkvaliteter blitt godkjent i henhold til NORSOK M-710 og ISO 23936:3001 standarder.

De 6 termoplastiske og 12 elastomermaterialene har ikke bare blitt testet for hurtig dekompresjon av gass (RGD), men også i tillegg for kjemisk aldring.

"Våre kunder strekker grensene og installerer sine produkter i de mest ekstreme miljøene i verden", forklarer viseadministrerende direktør for teknisk avdeling Kurt Hayden. "De trenger materialer som kan møte denne etterspørselen."

De testede NORSOK-forbindelsene brukes mye i CDI OptiSeal® og OptiPak® tetningssystemer, og kan brukes i applikasjoner som FPSO svingbare enheter, brønnhodeutstyr, ventiler og nedihullsverktøy.

"Med et så bredt spekter av NORSOK-godkjente materialer, kan våre kunder bruke riktig materiale til riktig bruksområde på en sikker måte", sa Hayden. "Dette er virkelig banebrytende, fordi ingen andre har utviklet en så fullstendig kvalifisert portefølje."

NORSOK M-710 godkjenning krever at alle delkomponenter i utstyr som brukes på oljefelt er godkjent i henhold til angitte spesifikasjoner. Individuelle materialer er grundig testet og godkjent, basert på kriterier som motstand mot eksplosiv dekompresjons (EDR) og sur og søt gassaldring.

CDI Energy Products har investert tungt i forskning for å identifisere optimale forbindelser for hvert bruksområde. Testingen for alle gjeldende materialer ble gjort av uavhengige laboratorier, Materials Engineering Research Laboratory (MERL) i Storbritannia og Akron Rubber Development Laboratory Inc. (ARDL) i Ohio, USA.

NORSOK-standardene er utviklet av den norske petroleumsindustrien for å gi tilstrekkelig med sikkerhet og kostnadseffektivitet for utbygging og drift i denne industrien. NORSOK M-710-standarden definerer kravene til kritisk ikke-metallisk (polymer) tetning, sete- og ekstramaterialer for permanent undervannsbruk, herunder også gjennomføring, undervannstre og overflatetre, kontrollsystemer og ventiler, og gjelder også for toppventiler i kritiske gass-systemer.

Den omfattende rekken av innovative tetningsmaterialer og pågående materialutvikling hos CDI Energy Products støtter opp om å møte industriens anerkjente standarder, som ISO 23936:2011, ikke-metalliske materialer i kontakt medier relatert til olje- og gassproduksjon, del 2: Elastomerer er tilsvarende til NORSOK M-710, Vedlegg B, utkast R3.

CDI Energy Products
CDI Energy Products er en ledende aktør innen produksjon av polymerkomponenter for olje- og gasselskaper over hele verden. CDI Energy Products har flere tiår med erfaring i oppstrømindustrien som bidrar til å møte kundenes mange ulike bruksområder. Med en bred kunnskap om avanserte materialer, sammen med omfattende kapasitet for maskinering og støpning, utvikler det kunnskapsrike teamet av ingeniører den beste løsningen for hvert enkelt bruksområde. CDI Energy Products er en avdeling i FAST Group-Houston, Inc., som er medlem av Fenner PLC-konsernet. For mer informasjon om CDI Energy Products, gå inn på www.CDIproducts.com.

Fenner PLC ("Fenner") er en ledende global leverandør av lokale konstruerte løsninger for bruk i kritiske applikasjoner. Konsernet opererer gjennom to avdelinger:

Avdelingen Engineered Conveyor Solutions (ECS), som opererer under Fenner Dunlop, merkenavnene Fenner og Dunlop, er en anerkjent leder i det globale markedet for transportbånd. Avdelingen kan tilby en unik, omfattende løsninger av produkter og tjenester som dekker behovene for transportbånd innen gruvedrift, kraftproduksjon og bulkhåndtering.

Avdelingen Advanced Engineered Products (AEP) bestreber seg på å løse kundenes mest utfordrende problemer i sine applikasjoner. Avdelingen strekker seg fra et enestående utvalg av polymer, elastomer og tekstilteknologi, og utvikler rutinemessig innovative ytelseskritiske komponenter for OEM-kunder innen alt fra underjordisk oljeleting/gruvedrift til satellitter/fly, fra spesialbygde off-road-kjøretøyer til medisinske implantater, og fra seddelautomater til vindturbiner. Avdelingens handelsnavn er globalt anerkjent og omfatter HALLITE, AIP Precision Maskinering, CDI Energy Products, EGC Critical Components, FAST, Fenner Precision, Fenner Drives, James Dawson, Secant Medical og Xeridiem.

Noen uttalelser i denne pressemeldingen er fremtidsrettet informasjon. Slik fremtidsrettet informasjon involverer risiko, usikkerhet og andre faktorer som kan føre til at faktiske resultater, ytelse eller prestasjoner fra CDI Energy Products eller Fenner, eller industriresultater, vil være vesentlig forskjellig fra eventuelle fremtidige resultater, ytelse eller prestasjoner uttrykt eller underforstått av slik informasjon. Slike risikoer, usikkerheter og andre faktorer, omfatter blant annet vekst i råvaremarkedene, generelle økonomiske forhold og miljøet i virksomheten.

Contact Information