SOURCE: CHC Helicopter

CHC Helicopter

September 30, 2011 09:36 ET

CHC Helicopter bestiller 20 flere Eurocopter EC225 og utvider verdens største flåte av helikoptre innen Super Puma-familien

MARIGNANE, FRANCE--(Marketwire - Sep 30, 2011) - CHC og Eurocopter bekjentgjør i dag at CHC Helicopter har plassert en ordre og kommer til å ta i bruk 20 flere Eurocopter EC225 Super Puma Twin-engine helikoptre de neste årene.

Levering av de nylig bestilte EC225 - inklusiv en opsjon for levering av ytterlige 4 helikoptre utover de opprinnelige 20 - vil finne sted over de kommende 4 år frem til 2016. Ifølge CHC er helikoptrene nødvendige for å dekke behovet for den forventede veksten av både nåværende og fremtidige kunder. Helikoptrene forventes å bli satt inn for å betjene olje- og gasskunder i Storbritannia, Norge, Australia og Brasil.

"Vi er svært positive med hensyn til fremtiden for denne industrien og den rollen CHC spiller her", sa president og administrerende direktør William Amelio. "EC225 er et fremragende helikopter for å utvide CHC's verdensomspennende markedet, svarterskel og er ledene når det gjelder sikkerhet - kvaliteter som gjør at vi kan tilby våre kunder et godt og konkurransedyktig produkt.

Almelio legger til at EC225 har "fortjent sitt renommé for høy pålitelighet under de mest krevende driftssituasjoner."

CHC er verdens største bruker av Eurocopters innen Super Puma-familien og disponerer den største flåten av EC225-versjonen. I 2016 kan CHC ha så mange som 50 EC225 helikoptre i drift for å betjene sine kunder.

"Suksessen med EC225 kunne ikke ha vært realisert uten CHC og det er en ære for Eurocopter å ha CHC som flaggskipoperatør over hele verden", sa Lutz Bertling, president og administrerende direktør is Eurocopter. "Vi er spesielt stolte over det langsiktige samarbeidet og den gjensidige tilliten som har vokst frem med vår samarbeidspartner, og vi ser frem til forsatt å kunne bidra med suksessen til driften av CHC med den nye ordren av EC225 helikoptre."

Eurocopter EC225 tilbyr overlegen hastighet, rekkevidde, nyttelast, optimal sikkerhet og drift. Det er dette medlemmet av siste generasjon Super Puma/Cougar-familien som brukes over hele verden både i det sivile og det militære for lete- og redningsaksjoner, samt offshore- og passasjertransport og har loggført mer enn 4 millioner flygetimer.

EC225-helikoptret er perfekt egnet til oppdrag i dårlig værforhold fordi det er utviklet for å kunne tilfredsstille de høyeste sikkerhetskrav med systemsikring, utvidet automatflygning og mulighet for full avising som tillater flyvning under alle kjente situasjoner med isdannelse.

Når den er utrustet for offshore bemanningsskift i olje- og gassindustrien, kan EC225 rask bli omgjort til lete- og redningsoperasjoner.

Om CHC

CHC Helicopter er verdens største helikopterselskap som spesialiserer seg innen tre hovedområder: transport til offshore gass- og oljeplattformer, sivile lete- og redningsaksjoner og vedlikehold, reparasjon og ettersyn av helikoptre. Selskapet har sitt hovedkvarter i Vancouver B.C., Canada og har en flåte på mer enn 250 luftfartøy som er i drift i mer enn 30 land over hele verden.

Om Eurocopter

Det fransk-tysk-spanske selskapet ble etablert i 1992 og er en divisjon av EADS, verdensleder innenfor romfart, forsvar og relaterte tjenester. Eurocopter-gruppen har ca. 17 500 medarbeidere. Eurocopter befestet i 2010 sin posisjon som verdens største helikopterprodusent for det sivile og halvoffentlige markedet med en omsetning på 4,8 milliard euro, har ordrer inne for 346 ny helikoptre og en markedsandel på 49 prosent av de sivile og det halvoffentlige markedet. Totalt sett har gruppen levert 33 % av det totale antallet av verdens sivile og halvoffentlige flåte. Eurocopters sterke posisjon over hele verden sikres av 30 datterselskap og underleverandører på 5 kontinenter, samt et tett nettverk av distributører, sertifiserte forhandlere og vedlikeholdssentra. Det er nå 11 200 helikoptre i drift for ca. 2 900 kunder i 147 land. Eurocopter tilbyr verdens største utvalg av sivile og militære helikoptre.

Contact Information