SOURCE: Department of National Defence

Department of National Defence

July 21, 2012 11:13 ET

Contingent van de Canadese krijgsmacht voltooit zijn tocht op de Nijmeegse Vierdaagse

OTTAWA, ONTARIO--(Marketwire - Jul 21, 2012) - Een contingent van de Canadian Forces (CF) bestaande uit soldaten, matrozen en piloten van eenheden uit heel Canada kwam vandaag trots over de eindstreep, na de grote fysieke uitdaging overwonnen te hebben, die de 96ste jaarlijkse Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen hen presenteerde.

Onder leiding van brigadegeneraal (Brig.-Gen.) Kevin Cotten, projectleider voor de 'Military Personnel Management Capability Transformation', marcheerde het Canadese contingent vier dagen op rij 40km per dag, terwijl ze daarbij de standaard gevechtskledij droegen en een militaire rugzak die minstens 10 kilo woog.

"Na 160 km gemarcheerd te hebben in vier dagen tijd, kan ons Canadees contingent terugblikken en trots zijn op zichzelf, dat het een van de meest prestigieuze evenementen ter wereld in het langeafstandswandelen succesvol heeft voltooid," zei de edelachtbare Peter MacKay, minister van defensie. "Ik ben ervan overtuigd dat, door over hetzelfde terrein te gaan waar zo vele dappere Canadezen jaren geleden vochten, onze marcheerders een ervaring gehad hebben die ze niet snel zullen vergeten."

Na het beëindigen van deze afmattende mars, marcheerde het contingent in de straten van Nijmegen voor de overwinningsparade - ook de 'Via Gladiola' genoemd omwille van de bloemen die duizenden toeschouwers langs de weg naar de marcheerders werpen. Leden van het contingent van de CF die de Nijmeegse Vierdaagse voltooiden, kregen het Vierdaagsekruis toegekend door Brig.-Gen. Cotten.

"Het was een ongelofelijke ervaring om aan de zijde van onze troepen te marcheren in een land waar Canadezen vochten en stierven bij het verdedigen van onze vrijheid, waarden en levenswijze," zei Brig.-Gen Cotten. "Het was ontroerend om getuige te zijn van de speciale relatie die Canada heeft met Nederland en de levensduur van herinneringen en speciale banden die gevormd werden tussen onze troepen en die van de andere deelnemende landen. Het contingent van dit jaar toonde nog maar eens dat Canada een eersteklas, modern leger heeft dat goed getraind is en klaar om elke uitdaging aan te gaan. Bravo Zulu voor allen!"

De Nijmeegse Vierdaagse 2012 betekende de eerste keer dat de CF een team hadden dat was gewijd aan de zieken en gewonden. Door heel de trainingsperiode van het CF-contingent, brachten teams 19 849,30 Canadese dollar bijeen die geschonken zullen worden aan de stichtingen 'Military Families' en 'Soldier On'.

Berichten voor editeur / nieuwsredacteur Media-agentschappen kunnen interviews aanvragen met personeel van de CF dat deelnam in Nijmegen door de Media Liaison Office te contacteren op 1-866-377-0811 of 613-996-2353.

Fotomateriaal is verkrijgbaar op de Canadian Forces Image Gallery op: http://www.combatcamera.forces.gc.ca/common/combatcamera/index-eng.asp.

Voor meer informatie over de deelname van de CF in de Nijmeegse Vierdaagse, gelieve de volgende link te raadplegen: http://www.forces.gc.ca/site/news-nouvelles/news-nouvelles-eng.asp?id=4308.

Voor de meest recente nieuwsberichten, video's en foto's van de training en deelname van de CF in de Nijmeegse Vierdaagse, kunnen media de officiële Facebook-pagina bezoeken op: http://www.facebook.com/JointTaskForceNijmegen.

Contact Information