SOURCE: RAE Systems

RAE Systems

September 05, 2012 11:59 ET

De nieuwe RAEPoint draadloze monitor van RAE Systems verschaft meer veiligheid aan arbeiders in industrieel gevaarlijke omstandigheden.

Het draadloze langeafstandsalarmsysteem verschaft veiligheidsmanagers een snel inzetbare, kosteneffectieve oplossing

KOPENHAGEN, DENEMARKEN--(Marketwire - Sep 5, 2012) - Arbeiders bij grote industriële faciliteiten en olie- en gaswinningsinstallaties zien zich voortdurend gesteld voor het onophoudelijke risico van blootstelling aan zure en brandbare gassen tot een potentieel vergiftigend niveau. Draadloze langeafstandsalarmsystemen zijn voor hen van vitaal belang om bijtijds geattendeerd te worden op deze potentiële veiligheidsrisico’s, vooral op plekken waar de plaatselijke alarmsystemen niet in zicht zijn of niet voldoende hoorbaar om een groter gebied te bestrijken.

Om dit probleem het hoofd te bieden introduceert RAE Systems Inc, marktleider in innovatieve gas- en stralingsdetectiesystemen, vandaag zijn nieuwe RAEPoint draadloze monitor, een explosiebestendig draadloos apparaat dat zowel de reikwijdte vergroot als de langeafstandsfunctionaliteit via een draadloos meervoudig netwerk.

RAEPoint communiceert met draadloze detectoren en controlesystemen en kan elk van zijn vijf interne relais gebruiken om hoorbaar en zichtbaar alarm te slaan. Het RAEPoint-relais kan ook externe alarmsystemen inschakelen en lichtsignalen om extra waarschuwingen af te geven in een luidruchtige omgeving. Een omgevingsalarm kan nu niet alleen zichtbaar worden gemaakt op gasmonitoren en de hoofdcontrole, maar ook op afgelegen locaties dankzij de draadloze relais-schakelaars.

Dankzij de draadloze connectiviteit met verderaf gelegen alarmsystemen kunnen de gebruikers van RAEPoint aanzienlijke besparingen in tijd en middelen realiseren om alarm te slaan in riskante omgevingen. Bovendien vergroot de draadloze connectiviteit de snelheid waarmee systemen inschakelen en de veiligheid van de arbeiders, dankzij de afwezigheid van een overdaad aan bekabeling.

"RAEPoint verbetert de veiligheid van de arbeiders in risicovolle omgevingen dankzij een draadloze vergroting van het aantal waarschuwingssignalen en het verschaft deze voordelen aan de gebruiker bovendien tegen minder kosten,” aldus Chris Toney, RAE Systems Chief Operating Officer. “RAE Systems streeft voortdurend naar vergroting van zijn leidende rol in het verbeteren van de veiligheid van arbeiders met zijn R&D-inspanningen die gericht zijn op de ontwikkeling van innovatieve technologieën.”

Het langeafstandsrelais functioneert als een draadloze router die het bereik van het draadloze maasnetwerk vergroot tot zo’n 300 meter in een rechte lijn, en geeft redundantie met een aanvullend routeringsknooppunt. De RAEPoint is gecertificeerd voor ATEX Zone 1 Risicogebied en is compatibel met alle RAE Systems MeshGuard draadloze gasdetectors en Mesh Routers. De RAEPoint wordt geboden als een zelfstandige eenheid of als onderdeel van een geïntegreerde draadloze alarminstallatie, toegerust en bedraad met twee 5J xenonlampen en een 110dB-sirene. Elke RAEPoint is geschikt om geconfigureerd te worden als router, buitenpost of hoofdstation van een draadloos maasnetwerk.

De instellingen van het RAEPoint-relais kunnen volledig draadloos worden geconfigureerd door de systeembeheerder. RAEPoint kan ook geconfigureerd worden als draadloos hoofdstation en direct communiceren met detectoren. Daarmee wordt een plaatselijke alarmsignalering gerealiseerd die geen beheerder meer vereist.

Beschikbaarheid
RAEPoint zal aanvankelijk geïntroduceerd worden in Europa en andere regio’s die de ATEX- en IECEX-veiligheidsstandaarden voor Risicogebied onderschrijven. Het product is beschikbaar via bestaande distributiepartners van RAE Systems in diverse configuraties en als zelfstandige draadloze eenheid.

Leer meer, zie meer

1.) Wilt u meer te weten komen over de RAEPoint, klik dan HIER (http://www.raesystems.eu/products/raepoint).
2.) Bekijk een video over MeshGuard, het intelligent geschakelde gasdetectiesysteem HIER (http://www.youtube.com/watch?v=7dvFXzsatHY).
3.) Verzoek om meer informatie HIER (http://www.raesystems.eu/company/contact-us)

RAE Systems innoveert, ontwerpt en produceert gas- en stralingsdetectoren. Het bedrijf biedt een volledig assortiment van vaste gasdetectors en draagbare gasdetectiesystemen, inclusief draagbare en persoonlijke chemische, mengsel- en stralingsdetectieapparatuur. De bewezen realtime veiligheids- en gevarendetectiesystemen van RAE Systems worden gebruikt door wereldleiders in olie en gas, , brand en gevaarlijke stoffen, , industriële veiligheid, , nationale veiligheid en milieu markten en helpen zo mensenlevens te redden en de veiligheid te handhaven in 120 landen. De normstellende gassensoren en stralingsdetectiesystemen van het bedrijf staan alom bekend om hun prestaties en betrouwbaarheid. RAE Systems is gevestigd in Silicon Valley. Lees meer op http://www.raesystems.com.

Contact Information