SOURCE: Mymetics Corporation and Texas Biomedical Research Institute

Mymetics Corporation and Texas Biomedical Research Institute

September 30, 2014 08:05 ET

De veelbelovende HIV-vaccinatie kandidaat van Mymetics heeft financiering verkregen om het te beginnen bestuderen in het Texas Biomedical Research Institute

EPALINGES, SWITZERLAND--(Marketwired - Sep 30, 2014) - Mymetics Corporation (OTCQB: MYMX), een pionier in het onderzoek en de ontwikkeling van virosoom-gebaseerde vaccinaties om de overdracht van menselijk besmettelijke ziekten via de slijmvliesmembranen, heeft vandaag aangekondigd dat haar vernieuwende HIV-vaccinatie kandidaat een nieuw preklinisch onderzoek ingaat om de uitstekende resultaten te bevestigen die tijdens een vorig onderzoek werden behaald.

Het onderzoek zal worden gefinancierd door de Bill & Melinda Gates Foundation

De studie wordt geleid door Dr. Ruth Ruprecht, Scientist & Director van het Texas Biomed AIDS onderzoeksprogramma. Deze nieuwe studie volgt een succesrijke voltooide kleinere studie in het Institute of Laboratory Animal Science (ILAS) in Beijing, China waarbij een twee-component vaccinatie alle apen heeft beschermd tegen herhaalde blootstellingen aan het AIDS-virus – een ongeëvenaard resultaat.(1) Een van de vaccinatie componenten heeft voorts een sterk veiligheid en tolerantie profiel aangetoond in een Fase 1 klinisch onderzoek bij menselijke vrijwilligers.(2)

Dr. Ruth Ruprecht zei: "De HIV-vaccinatie kandidaat van Mymetics is uniek in zijn ontwerp. Ten eerste gebruikt hij bouwblokken van een speciaal deel van de HIV-envelop proteïne, gp41 genaamd, en ten tweede, werd het geproduceerd om te voorkomen dat HIV mucosale barrières zou kunnen overtreffen - met veelbelovende resultaten. We zijn er bijzonder trots op dat deze studie wordt gefinancierd door de Bill & Melinda Gates Foundation. We hopen de vorige bevindingen te kunnen bevestigen en meer informatie te weten te komen over het mechanisme van deze vaccinatie om mucosale bescherming te bieden.”

Ronald Kempers, CEO van Mymetics, meldde: "We zijn vereerd en heel tevreden over onze samenwerking met Dr. Ruth Ruprecht, een leidinggevende expert op het gebied van HIV. Deze samenwerking en financiering vertegenwoordigen een belangrijke mijlpaal en erkenning van het werk uitgevoerd door het Mymetics team en partners tijdens de voorbije jaren en ze bieden een basis van de verdere ontwikkeling van onze HIV-vaccinatie kandidaat."

Hij vervolgt: "Na de ondertekening van de licentie en de samenwerkingsovereenkomst eerder dit jaar voor onze respiratoire syncytiale virus vaccinatie kandidaat die gefinancierd wordt door Astellas Pharma, is deze nieuwe financier en samenwerking voor onze HIV-vaccinatie kandidaat een bijkomende bevestiging dat we op het goede spoor zijn en dat we een stevige basis leggen voor succes met de correcte partners."

Nieuw onderzoek van start in oktober 2014

Met zijn HIV-1 (human immunodeficiency virus type 1) vaccinatie kandidaat, geproduceerd met de eigen virosoom technologie en verstandig antigeen ontwerp probeert Mymetics zowel een eerste verdedigingslinie te bieden via mucosale bescherming als ook een tweede verdedigingslinie via de opwekking van bloed antilichamen. Het nieuwe onderzoek dat in oktober 2014 van start zou gaan zal 36 resusapen (n=12 per groep) omvatten en twee antigeen vaccinatie schema’s vergelijken met placebo, gevolgd door intra-vaginale uitdagingen met live virus dat een envelop kan dragen die verschilt van die in de vaccinatie bereidingen. Resultaten worden verwacht aan het einde van 2015.

Over HIV en de Mymetics vaccinatie benadering

2,3 miljoen nieuwe mensen werden in 2012 besmet met HIV terwijl naar schatting 1,6 miljoen mensen zijn gestorven van AIDS in datzelfde jaar (bron: WGO). HIV-verwante ziekten blijven een van de belangrijkste doodsoorzaken in de wereld en volgens de voorspelling zal dit zo blijven in de komende decennia. Er bestaat nog geen vaccinatie tegen HIV. Hoewel, resultaten van een grote Fase III klinische studie in Thailand hebben een gematigd beschermend effect van 31% aangetoond. Dit biedt een zekere aanmoedigende ondersteuning van de haalbaarheid van een doeltreffende HIV-vaccinatie. De Thaise studie heeft niet-verwante HIV-vaccinatie kandidaten onderzocht en de resultaten werden in september 2009 gepubliceerd in het New England Journal of Medicine.

Traditionele benaderingen om een vaccinatie tegen HIV te creëren, hebben zich toegespitst op specifieke bloed antilichamen of CTL (cytotoxische T-cellen). Beide benaderingen hebben tot op heden nog geen successen geboekt en, net zo belangrijk, geen of bijzonder weinig bescherming werd aangetoond met heterologe uitdagingen waarin de virusstam verschilt van de originele vaccinatie. Een CTL-reactie heeft het bijkomende nadeel dat een besmetting reeds aanwezig moet zijn. Ondanks hun belang als beschermende mechanismen is geen van beide benaderingen geschikt als bescherming tegen de aanvankelijke mucosale transmissie van HIV.

Een vaccinatie die de HIV-transmissie via slijmvliesmembranen voorkomt, betekent een veelbelovende benadering om Hiv-besmetting te voorkomen; hoewel, slechts een klein aantal studies hebben zich tot op heden toegespitst op deze benadering. Ze bouwt echter voort op de bevindingen dat sommige mensen niet besmet worden met HIV, hoewel ze er regelmatig aan worden blootgesteld. Vrouwen en mannen die IgA antilichamen produceren tegen het HIV gp41 proteïne in hun mucosale afscheidingen hebben een bewezen weerstand tegen HIV-transmissie en besmetting. Mymetics heeft haar technologie en expertise gebruikt om een vaccinatie kandidaat te ontwerpen die specifiek als doel heeft een mucosale antilichaam reactie tegen HIV te omvatten maar ook bloed antilichamen zou opwekken.

Over Mymetics

Mymetics Corporation (OTCQB: MYMX) is een Zwitsers biotechnologie bedrijf dat geregistreerd is in de Verenigde Staten en verhandeld wordt op de OTCQB risicodragende markt voor startende en ontwikkelende VS en internationale bedrijven. Bedrijven zijn up to date in hun rapportering en ze worden onderworpen aan een jaarlijkse verificatie en beheer certificatieprocedure.

Mymetics ontwikkelt de volgende generatie preventieve vaccinaties voor besmettelijke ziekten. De basistechnologie en de expertise van Mymetics schuilen in het gebruik van virosomen, lipiden gebaseerde dragers met functionele fusie virale proteïnen en natuurlijke membraan proteïnen, in combinatie met rationeel ontworpen antigenen. De vaccinaties van het bedrijf worden ontworpen om een bescherming te bieden tegen vroege overdracht en besmetting. Ze spitsen zich toe op de mucosale immuun reactie als een eerste verdedigingslinie die, voor sommige pathogenen, kunnen essentieel zijn voor de ontwikkeling van een efficiënte profylactische vaccinatie.

Mymetics heeft momenteel 5 vaccinaties in zijn portefeuille: HIV-1/AIDS, intranasale influenza, Malaria, het Herpes Simplex Virus en het RSV-vaccinatie (gelicentieerd aan ClearPath - Astellas). De intranasale influenza vaccinatie en de HIV-1 vaccinatie van het bedrijf hebben Fase I klinische onderzoeken succesvol afgewerkt in gezonde menselijke vrijwilligers. Een Fase 1b klinisch onderzoek van haar Malaria vaccinatie op kinderen in Tanzania werd voltooid, terwijl de HSV-vaccinatie kandidaat zich in de preklinische fase bevindt. Voor bijkomende informatie verwijzen wij u naar mymetics.com.

Over Texas Biomedical Onderzoek Institute

Texas Biomed, het vroegere Southwest Foundation for Biomedical Research, is een van de leidinggevende onafhankelijke biomedische onderzoeksinstellingen dat zich wijdt aan de vooruitstrevende gezondheid op wereldschaal via vernieuwende biomedisch onderzoek. Zij bevinden zich op een 200 are campus in het noordwesten van San Antonio, Texas en het Instituut is partners met honderden vorsers en instellingen in heel de wereld om vaccinaties en behandelingen tegen virale pathogenen die AIDS, hepatitis, herpes, hemorragische koortsvirussen en parasitaire ziekten verantwoordelijk voor malaria, schistosomiasis en Chagas ziekte. De instelling heeft ook programma’s in de genetica van cardiovasculaire ziekten, diabetes, zwaarlijvigheid, psychiatrische stoornissen en andere ziekten. Voor meer informatie over Texas Biomed, ga naar www.TxBiomed.org.

Op de toekomst gerichte verklaringen

De Private Securities Litigation Reform Act van 1995 biedt een "veilige haven" voor op de toekomst gerichte verklaringen die worden geïdentificeerd door woorden zoals “geloven”, “verwachten”, “vooruit lopen op”, "bedoeld”, “plan” en gelijkaardige uitdrukkingen. De hierin vervatte verklaringen die niet gebaseerd zijn op historische feiten zijn op de toekomst gerichte verklaringen die bekende en onbekende risico’s en onzekerheden omvatten die onze reële resultaten, prestaties of vaardigheden aanzienlijk kunnen beïnvloeden in de toekomst en, dienovereenkomstig, deze reële resultaten, prestaties of vaardigheden kunnen materieel verschillende van wat uitgedrukt of geïmpliceerd wordt in vooruit blikkende verklaring van ons of in onze naam. Deze risico’s en onzekerheden omvatten, maar zijn niet beperkt tot, risico’s verbonden met onze vaardigheden onze intellectuele eigendom te ontwikkelen en te beschermen, ons vermogen bijkomend kapitaal te vinden om activiteiten in de toekomst te financieren en de conformiteit met de geldige wetgeving en wijzigingen in die wetgeving en de toepassing van dergelijke wetgeving. Raadpleeg het meest recent 10-K formulier van Mymetics voor een bespreking van dergelijke risico’s, onzekerheden en andere factoren. De lezers worden erop gewezen geen ongepast vertrouwen te plaatsen in deze vooruitblikkende verklaringen die enkel gelden op de datum waarop de verklaringen werden gemaakt.----------                                 
(1) Immunity, Feb 2011 Bomsel et al.                   

(2) PLOSONE Feb 2013, Leroux-Roels et al.                 

Contact Information • Contactpersonen:
  Mymetics Corporation
  Ronald Kempers
  CEO
  Tel: +41 21 653 4535

  Texas Biomedical Research Institute
  Lisa Cruz
  Director of Public Relations
  San Antonio, TX, USA
  Werk: 210-258-9437 / Mobiel telefoonnummer: 210-724-1691
  E-mail: lcruz@txbiomed.org

  Media:
  Christophe Lamps
  Senior Partner
  Dynamics Group
  Mobiel telefoonnummer: + 41 79 476 26 87
  E-mail: cla@dynamicsgroup.ch

  USA:
  Michelle Linn
  Telefoon: +1 774 696 38 03
  linnmich@comcast.net