SOURCE: SCS Global Services

SCS Global Services

SCS Global Services

February 04, 2015 10:00 ET

Del Monte Fresh wordt beloond met het "Sustainably Grown Certification" (Certificering voor duurzaam geteelde gewassen) voor bananen en ananassen

SCS Global Services heeft een derde partij audit afgewerkt van plantages in Costa Rica en Guatemala

EMERYVILLE, CA--(Marketwired - Feb 4, 2015) - De wereldwijde certificeringsinstelling SCS Global Services (SCS) heeft aangekondigd dat Del Monte Fresh Produce (Del Monte) een Sustainably Grown certificatie heeft ontvangen voor al haar bananenplantages in Costa Rica en Guatemala en haar ananasplantages in Costa Rica. Het "Sustainably Grown" certificering voor deze operaties markeert het hoogtepunt van een meerjarenplan van Del Monte haar duurzame landbouwpraktijken te verbeteren en te verifiëren in Centraal-Amerika op basis van een evaluatie door een derde partij. Gecertificeerde Del Monte bananen en ananassen worden vanaf nu voorzien van een "SCS Kingfisher Sustainably Grown" certificering in de winkel.

Voor het eerst geïntroduceerd in 2003, het "SCS Sustainably Grown" certificeringsprogramma is een van de strengste normen voor duurzame landbouw in de wereld. De norm omvat een jaarlijkse audit van de conformiteit en legt de nadruk op een permanente verbetering en de gecertificeerde boerderijen zijn vereist hun duurzame praktijken uit te breiden na verloop van tijd. Het "Sustainably Grown" certificering erkent landbouwoperaties die de toon aangeven op het gebied van duurzame landbouw," zei Dr. Stanley Rhodes, Oprichter en CEO van SCS Global Services. "Del Monte heeft bewezen dat ze serieus zijn wat betreft het telen van bananen en ananassen volgens methoden die de impact op het milieu tot een minimum herleiden terwijl ze de gezondheid en veiligheid van haar werknemers en hun gemeenschappen garanderen."

Del Monte boerderijen die het "Sustainably Grown" certificering ontvangen, worden geauditeerd volgens een strikte set van milieu-, sociale en kwaliteitscriteria, inclusief:

  • Duurzame productie van de gewassen
  • Ecosysteembeheer en -bescherming
  • Instandhouding van de natuurlijke rijkdommen en efficiënt omspringen met energie
  • Geïntegreerd afvalbeheer
  • Eerlijke handelspraktijken
  • Voordelen voor de gemeenschap
  • Kwaliteit van de producten
  • Veiligheid en zuiverheid van de producten

"Del Monte engageert er zich toe duurzame landbouwpraktijken toe te passen en bescherming van het milieu en eerlijke handelspraktijken te integreren als een belangrijk deel van onze bananen en ananassen toeleveringsketen," zei Hans Sauter, Vice-President Corporate Research & Development en Agricultural Services voor Del Monte. "Het behalen van het "Sustainably Grown" certificering garandeert onze klanten dat ze gewassen ontvangen die op verantwoordelijke wijze geteeld zijn."

Gecertificeerde Del Monte bananen en ananassen die voorzien zijn van het "Sustainably Grown Kingfisher" certificering zullen vanaf 2015 worden verkocht in winkels in Europa en de Verenigde-Staten.

Over Del Monte verse gewassen:
Del Monte Fresh Produce is een van 's werelds grootste verticaal geïntegreerde producenten, marketeers en distributeurs van kwalitatief hoogstaande verse en vers gesneden fruit en groenten, en een leidinggevende producent en verdeler van bereid fruit en groenten, sap, drank en snacks in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. We verhandelen onze producten in heel de wereld onder het DEL MONTE(R) merk, een symbool van productvernieuwing, kwaliteit, versheid en betrouwbaarheid sinds 1892.

Over SCS Global Services:
SCS Global Services is al drie decennia lang wereldleider op het gebied van derde partij milieu- en duurzaamheidscertificering, audits, tests en normontwikkeling. Programma's overspannen een doorsnede van industrieën die prestaties erkennen met betrekking tot groene gebouwen, productie, voedsel en landbouw, bosbouw en meer. Nu, in haar 30ste jaar, is SCS een Certified B Corporation(TM), de beloning voor haar engagement in sociaal en milieu verantwoordelijke bedrijfspraktijken.

Contact Information