SOURCE: Despatch Industries

September 17, 2009 09:19 ET

Despatch Industries introduceert nieuwe UltraFlex™ droger en verbrander met Microzone™ technologie

MINNEAPOLIS, MN--(Marketwire - September 17, 2009) - Despatch Industries, een leidinggevende procestechnologie leverancier voor de zonne-energie industrie, kondigt de beschikbaarheid aan van haar nieuwe, UltraFlex(TM) droger en verbrander met Microzone(TM) technologie Dit nieuwe, ultra-moderne toestel werd ontworpen om de volgende generatie mogelijkheden te bieden op het gebied van prestaties, profielflexibiliteit en lagere eigendomskosten. Despatch heeft reeds haar eerste UltraFlex(TM) eenheid verkocht aan het onderzoek en ontwikkelingsinstituut, SERIS.

"Onze nieuwe UltraFlex(TM) biedt op verschillende vlakken het hoofd aan het traditionele verbranderontwerp," verklaart Jeff Bell, Product Manager. "We hebben ons gebaseerd op onze huidige, industrieleidende droger en verbrander en deze volledig opnieuw ontworpen en een intelligenter, efficiënter gereedschapsmiddel te creëren met een kleinere voetafdruk en een volledig originele configuratie."

In de nieuwe UltraFlex(TM) werd Despatch het luchtstroomsysteem opnieuw ontworpen voor een grotere efficiëntie Despatch heeft ook nieuwe, op maat gemaakte lampen ontwikkeld die optimaal werken, een langere levensduur bieden en een maximale absorptie mogelijk maken in iedere cel. De Microzone(TM) technologie van het bedrijf biedt de klant een oneindige profielflexibiliteit, onafhankelijk van de bandnelheid. Microzone(TM) lampen werden geconfigureerd om de scherpe divisies en een strakke bediening mogelijk te maken en zich aan te passen aan de steeds wijziginde pasta’s en celarchitectuur in de industrie.

De UltraFlex(TM) omvat het geoctroieerde, druktoets kamerontwerp van het bedrijf en is nu gekenmerkt door een vlakke, eenvoudig schoon te maken binnenzijde waardoor het onderhoud tot een minimum wordt beperkt. De UltraFlex(TM) kan ook snel thermisch ranken en koelsnelheden bereiken van meer dan 200°C per seconde om nauwkeurige profielen en intervals te creëren boven de kritieke temperatuur drempelwaarden.

De efficiëntie configuratie van het toestel bevat een droogsectie van vier meter die optimale drogerprestaties levert bij snellere bandsnelheden, en toch is het UltraFlex(TM) systeem twee en een half meter korter is dan vergelijkbare systemen. Een nieuwe VOC thermische oxydatie-apparaat werd ingebouwd in de droger voor een praktisch onderhoudsvrije verwijdering van VOS bij het punt van creatie.

"Dit revolutionaire gereedschap is een vervolg in de Despatch traditie van vernieuwing in ontwerp en engineering," verklaart Bell. "De progressieve eigenschappen van de UltraFlex(TM) versterken ons engagement om onze klanten gereedschap en technologie te bieden die hun activiteiten naar een hoger niveau van efficiëntie en operationele prestaties verheffen, terwijl ze hun eigendomskosten verlagen."

Despatch is momenteel houder van het grootste marktaandeel voor metalissering verbranders en heeft meer dan 8GW verbranderproductievermogen verzonden in heel de wereld. Het bedrijfsportfolio van verbranders wordt universeel erkend als leverancier van uniforme, stabiele en herhaalbare holtetemperaturen, de hoogste productie en laagste eigendomskosten. De Despatch technologie is de industriële standaard met profielflexibiliteit voor de ontwikkeling van nieuwe processen en materialen.

Despatch Industries gaat partnerschappen aan met leiders in de zonne-energie industrie om procestechnologische expertise te bieden voor ingebouwde oplossingen die zonne-energie een uitvoerbare en betaalbare energie-optie maken. Despatch wordt voortdurend erkend voor haar uitzonderlijke prestaties en operationele kwaliteit, optimale celefficiëntie, maximale uitrusting uptime en verlaagde operationele kosten.

Voor meer informatie over Despatch verwijzen we u naar onze website: www.despatch.com

Contact Information