SOURCE: WOW air

WOW air

March 05, 2013 13:10 ET

Det Største Kunstværk i Verden

REYKJAVIK, ICELAND--(Marketwire - Mar 5, 2013) - Redaktørens bemærkning: Der er et billede tilknyttet denne pressemeddelelse.

Ingvar Bjorn forsøger at lave en verdensrekord ved at skabe Det Største Kunstværk i Verden på sociale medier med de fleste deltagere, det hele for at støtte UNICEF. Guinness aktuelle verdensrekord for ”Flest kunstnere der arbejder på en enkelt kunstinstallation” blev opnået af 201.948 kunstnere, der bidrog til Face Britain, der blev udstillet 19 – 21. april 2012. Ingvar har skabt en applikation til de sociale mediers største platform, Facebook, der fungerer som en pensel på et kanvas. Enhver med en aktiv Facebook-brugerkonto kan deltage og sætte deres præg på kunsthistorien ved at være en del af Det Største Kunstværk i Verden.

Forsøget på at skabe Det Største Kunstværk i Verden begyndte da den islandske præsident, hr. Olafur Ragnar Grimsson, foretog det første kunstige penselstrøg den 7. februar 2013. Kunstværket vil vare ved i 66 dage – en dag for hvert år UNICEF har eksisteret og arbejdet. Resultatet, Det Største Kunstværk i Verden, vil derefter blive malet på et rigtigt kanvas og sat på auktion til støtte for UNICEF. Kunstværket blev sponsoreret af Skuli Mogensen, administrerende direktør for flyselskabet WOW air, der hjalp kunstneren med at gøre sin drøm til virkelighed.

“Det har været et privilegium at være vidne til tilblivelsen af det største kunstværk i verden og at se Ingvars lidenskab og drive for at forvandle sin drøm til virkelighed. Hos WOW air er vi stolte over at være en del af dette fantastiske livskunsteventyr,” siger Skuli Mogensen.

Sådan deltager man – præcisering:

Brugerne begynder ved at logge ind på Facebook og søge efter største kunstværks fanside (https://www.facebook.com/LargestArtwork), klikke på knappen Deltage, acceptere kortfristerne, og derefter er brugeren del af kunstværket. Når en bruger deltager i kunstværket, vil brugeren få tildelt et ikon, der bestemmes af, hvor mange venner brugeren har. Et penselstrøg vil automatisk ved deltagelse komme frem på lærredet sammen med brugerens ikon. Penselstrøget vil være i retningen af, den næste bruger der vil deltage. Fx hvis bruger X er i New York og bruger Y, der deltog før var i London, vil penselstrøget fra Y bevæge sig i retning af X i NY. Hver bruger og hvert penselstrøg betyder noget. Det vides ikke, hvordan kunstværket i sidste ende vil se ud.

Der er seks særligt skabte farver, skabt af Ingvar, der vil komme tilfældigt frem i penselstrøgene (grøn, gul, lilla, blå, rød og hvid), og ikonerne er sorte. Kunstværket har fire slags penselstrøg, der afgøres af de forskellige tidszoner, hvorfra brugerne deltager.

Når brugeren har deltaget, vil penselstrøget for altid være en del af kunstværket. På ethvert tidspunkt brugeren ønsker dette, kan han/hun finde og se det penselstrøg han/hun lavede i kunstværket, og han/hun kan dele sit penselstrøg på Facebook, så andre kan se det.

Kunstnerens ambition:

Kunstnerens ambition er at skabe noget, der forener verden til det bedre. Det er det, der har drevet Ingvar til at udføre Det Største Kunstværk i Verden. Projektets ultimative objektiv er at fjerne politiske og religiøse stridigheder og bevise, at kunst ikke kender nogen grænser. Gennem kunstværksplatformen kan Ingvar forene mennesker fra hele verden, hvor alle kan slutte sig sammen for at skabe noget, der er større end dem selv, og skabe historie sammen. Det er det smukke ved kunstværket, at invitere mennesker fra hele verden til at sætte deres præg og ændre verden som støtte til UNICEF.

For se at billedet tilknyttet denne pressemeddelelse, skal man gå til det følgende link: www.marketwire.com/library/20130304-wowlargestartwork800.jpg.

Contact Information