SOURCE: Smart-Surgery.com

November 10, 2011 16:32 ET

Dr. David Samadi voert robotische prostaatkankeroperaties in Nederland uit.

Dr. Samadi deelt zijn expertise op het gebied van prostatectomie met instellingen binnen de gezondheidszorg wereldwijds en draagt zo bij aan de strijd tegen prostaatkanker

NEW YORK, NY--(Marketwire - Nov 10, 2011) - De afgelopen week veranderde het leven van prostaatkankerpatiënten in Nederland drastisch dankzij de levensreddende robotische prostatectomie inspanningen van de in of New York woonachtige Dr. David Samadi. Tijdens zijn verblijf in Nederland heeft Dr. Samadi bij vier patiënten prostaatkankeroperaties uitgevoerd en werkte hij samen met andere artsen om zijn kennis op het gebied van prostaatkankerbehandeling te delen. Internationale medische reizen vormen een belangrijk onderdeel van de doel van Dr. Samadi's om prostaatkanker uit te roeien door middel van PSA screenings en een betere toegankelijkheid van kwalitatieve gezondheidszorg.

"Dit wat voor mij een uitgelezen kans voor om met internationale prostaatkankerspecialisten samen te werken en het succes van de SMART Chirurgie te delen," verklaarde Dr. Samadi, Vicevoorzitter, Afdeling Urologie, en Hoofd van de Robotics and Minimally Invasive Surgery in het Mount Sinai Medical Center. Dr. Samadi gebruikt zijn eigen SMART (Samadi Modified Advanced Robotic Technique) Chirurgie om genezingspercentages van prostaatkanker te verbeteren en de negatieve bijverschijnselen te verminderen en heeft met succes meer dan 3.600 robotische prostatectomieprocedures uitgevoerd.

Dr. Jelle Barentsz, MRI-specialist van urogenitale ziektes van De Nederlands Radboud Universiteit in het Nijmeegs Medisch Centrum , heette Dr. Samadi welkom. "De samenwerking met Dr. Samadi was van onschatbare waarde. We konden onze MRI-technologie integereren tijdens de operaties waaraan ik meewerkte. ," zei Dr. Barentsz. "Wat we tijdens zijn bezoek geleerd hebben over robotische prostaatectomies draagt enorm bij aan de ontwikkeling van onze kennis en vaardigheden om de levens van patiënten te redden."

De patiënten die gedurende het bezoek van Dr. Samadi behandeld werden, hadden allemaal hun eigen specifieke complicaties, waaronder een midline incisie bij één patiënt en gevorderde prostaatkanker met T3 extracapsulaire groei bij een andere, waarbij zijn uitgebreide kennis van vitaal belang was. De patiënten waren tussen de 47 en 70 jaar oud.

"Ik ben blij te kunnen verklaren dat iedere operatie succesvol was. Ik heb de kwaadaardige prostaat bij alle vier patiënten kunnen verwijderen en omdat de SMART chirurgie weinig invasief is, hadden alle patiënten weinig bloedverlies en slechts een korte ziekenhuisopname. Ze zijn goed op weg naar een leven zonder kanker," concludeert Dr. Samadi.

De SMART benadering van Dr. Samadi in de behandeling van prostaatkanker is een zorgvuldige combinatie van zijn ervaringen in de oncologische urologie, traditionele chirurgie , laparoscopie en robotische chirurgie. "De belangrijkste beslissing die een patiënt maakt is zijn zorg in de handen van een ervaren chirurg te leggen. Daarom vind ik het zo belangrijk om artsen in andere landen kennis te laten maken met de SMART-chirurgie en hun expertise op het gebied van prostaatkankerbehandeling te vergroten. Succes komt met ervaring. Ik wil graag dat patiënten over de hele wereld dezelfde slaagkansen hebben als de patiënten in de V.S. , zowel op het gebied van prostaatkanker als op dat van urine-incontinentie en seksuele impotentie," verklaarde Dr. Samadi.

Dr. Samadi en Dr. Barentsz gaan verder met het verkennen van mogelijkheden om gezamenlijk te leren, onder andere een potentiële onderzoekssamenwerking in het Mount Sinai Medical Center in New York.

Robotische Chirurgie

http://www.youtube.com/roboticoncology#p/u/3/Wr8EEhQrNl0

Mogelijkheden voor prostaatkankerbehandeling

http://www.youtube.com/roboticoncology#p/u/4/9dC4T9JAJss

Bron: www.smart-surgery.com
www.roboticoncology.com

Contact Information