SOURCE: Duravest, Inc.

June 23, 2006 21:22 ET

Duravest en PST krijgen veel respons op EULAR 2006

Doktoren en experts over de gehele wereld geven uitmuntende evaluaties op het jaarlijkse Europese congres voor reumatologie in

CHICAGO, IL and MUNICH, GERMANY -- (MARKET WIRE) -- June 23, 2006 -- Duravest, Inc. (PINKSHEETS: DUVT) (XETRA: DUV),en diens dochteronderneming, PST GmbH, hebben deze week deelgenomen aan het zevende EULAR jaarcongres waarbij er sprake was van brede acceptatie en zeer positieve evaluaties van de producten van PST met betrekking tot de "pulssignaaltherapie".

EULAR of de “European League Against Rheumatism” organiseert de jaarlijkse conferentie. Deze gaat over het brede scala van de reumatische ziekten, waaronder de basiswetenschap en klinische symposia, sessies met samenvattingen, case-studies, werkshops, groepssessies voor speciale onderwerpen en lezingen over de meest geavanceerde technieken. PST exposeerde op de conferentie.

"We zijn bijzonder verheugd met de feed-back die we op EULAR kregen van sommigen van de meest vooraanstaande reumatologen", merkte Mr. Michael Bencak, directeur marketing van PST op. "Met de voortschrijdende internationalisatie van ons distributienetwerk, hebben we ons plan al gestart om agressief nieuwe markten aan te spreken de komende maanden."

Doktoren uit verscheidene landen die deelnamen aan EULAR 2006, waaronder Paraguay, Saudie-Arabië, India, Tsjechië, Polen en Zuid-Korea zijn zeer geïnteresseerd.

PST heeft een veilige, niet-operatieve en gepatenteerde pulsed elektromagnetische signaaltechnologie ontwikkeld die het genezend proces van letsel aan het bindweefsel nabootst. De onderneming behandelt gewoonlijk mensen die lijden aan osthearthritis en ook mensen die letsel hebben dat orthopedisch is of met sport te maken heeft. Ongeveer 19% van de bevolking van de VS lijdt aan osteoarthritis - 33,4 miljoen Amerikanen en er zijn per maar alleen in de VS 7,7 ongevallen die met sport te maken hebben. Tot nu zijn meer dan 300.000 patiënten behandeld met de technologie van PST.

"Duravest is zeer opgewonden over het doorgaand succes van de producten van PST en kijkt vooruit naar verdere prestaties, nu we nieuwe markten opgaan", stelde Dr. Ogan Gurel, directeur van Duravest Inc. en interim-directeur van PST.

Over Duravest, Inc.

Duravest, Inc. (PINKSHEETS: DUVT) (XETRA: DUV) is een op de aandelenbeurs genoteerde holding-onderneming die strategische investeringen start en ontwikkelt op het gebied van zeer geavanceerde medische technologie. Duravest heeft op dit moment twee dochterondernemingen: Estracure, Inc. – gevestigd in Montreal, Canada – dat een zeer geavanceerde stent voor de kransslagaders ontwikkelt, gebaseerd op gepatenteerd 17-beta-estradiol en PST, GmbH – gevestigd in München, Duitsland dat op dit moment de marketing onder zijn hoede heeft genomen voor gepatenteerde biomagnetische therapieën voor orthopedische kwalen en ook de bijbehorende pijnbeheersing verzorgt. Estracure ontwikkelt een zeer geavanceerde stent die met name mogelijke veiligheidsproblemen oplost met de huidige generatie van medicijnen uitwassende stents en daarom niet alleen een mogelijke niche-speler is, maar ook zorgt voor een vervangingsproduct voor de markt. De actieve stof in de Estracure stent -- 17-beta-estradiol – heeft een genezing stimulerende werking (door her-endothelisatie te stimuleren) die uitvoerig zowel door studies in vitro als in vivo gedocumenteerd is. De strategie van Duravest omvat drie thema’s: (1) snelle commercialisatie van de medische technologieën van de volgende generatie door de diverse dochterondernemingen financiële, operationele en wetenschappelijke ondersteuning te geven (2) prioriteit aan veiligheid geven (3) ontwikkeling van convergente technologieën die de traditionele categorieën omspannen van biotechnologie, farmacie, IT voor de gezondheidszorg en medische apparaten.

Over de verklaringen over de toekomst: hun juridische status

Deze persverklaring omvat naar de toekomst kijkende verklaringen in de betekenis van sectie 27A van de Securities Act (Wet op aandelen) van 1993 en sectie 21B van de Securities Exchange Act (Wet op de handel in aandelen) uit 1934. Elke verklaring hierin die discussies uitdrukt of inhoudt met betrekking tot voorspellingen, verwachtingen, geloof ergens in, plannen, projecties, streefdoelen, doelen of aannames over toekomstige gebeurtenissen is geen verklaring over historische feiten en moet beschouwd worden als verklaring die in de toekomst kijkt en daarom onzeker is. Deze uitspraken behelzen een aantal risico’s en onzekerheden, die ervoor zouden kunnen zorgen dat de werkelijke resultaten of gebeurtenissen materieel van degene die hier geanticipeerd worden verschillen.

Contact Information