SOURCE: Glassdoor

Glassdoor

March 18, 2016 08:57 ET

Een enquête uitgevoerd door Glassdoor brengt verschillen aan het licht tussen de partijen met betrekking tot belangrijke werknemer-gerelateerde thema's in de presidentsverkiezingen

Het salaris en de verspreiding van rijkdom is de hoofdzorg bij de democraten; De gezondheid van de economie en de immigratie staan centraal bij de republikeinen

MILL VALLEY, CA--(Marketwired - Mar 18, 2016) - Naarmate het aantal presidentskandidaten afneemt, belicht een online enquête* van Glassdoor, uitgevoerd door Harris Polls bij meer dan 2.015 Amerikaanse volwassenen van 18 jaar of ouder, de werknemer-gerelateerde verkiezingsthema's die volgens hen centraal zouden moeten staan bij de resterende presidentskandidaten. Het zal niet als een verrassing komen dat de republikeinen en democraten uiteenlopende standpunten innemen.

Wanneer tewerkgestelde of werkzoekende Amerikanen de vraag werd gesteld wat volgens hen de "belangrijkste thema's zijn in de 2016 presidentsverkiezingen" konden de meest opmerkelijke verschillen tussen republikeinen en democraten in de 2016 presidentsverkiezingen worden onderverdeeld in één van de volgende vier werknemer-gerelateerde onderwerpen:

  • De gezondheid van de economie: 75 percent van de republikeinen in vergelijking met 52 percent van de democraten -- een verschil van 23 punten -- is van mening dat dit één van de belangrijkste werknemer-gerelateerde zaken is.
  • Inkomsten en de verspreiding van rijkdom (bijv., CEO-werknemer salarisvergelijking): 57 percent van de democraten vermeldt dit als een van de belangrijkste tewerkstelling verkiezingsthema's in vergelijking met 34 percent bij de republikeinen -- opnieuw een verschil van 23 punten.
  • Immigratie (m.a.w. meer VISA uitschrijven om buitenlandse arbeiders de mogelijkheid te bieden moeilijk invulbare betrekkingen te vullen): Dit was het tweede belangrijkste onderwerp voor republikeinen: 36 percent in vergelijking met 23 percent bij democraten.
  • Gendergelijkheid op het werk bijv., ongelijke lonen, ondervertegenwoordiging van vrouwen in wetenschappelijke, technologische, engineering en wiskundige banen): één-derde (33 percent) van de democraten is van mening dat gendergelijkheid op het werk één van de belangrijkste kwesties is in de 2016 presidentsverkiezingen in vergelijking met 13 percent bij de republikeinen -- een verschil van 20 punten.

Hoewel, niet alle kwesties met betrekking tot werkgelegenheid vertonen een dergelijk verschil in de prioriteiten van deze twee politieke partijen. Bij tewerkgestelde of werkzoekende zijn zowel democraten als republikeinen het eens over het belang van de werkloosheid op lange termijn en de opleidingskloof als belangrijke tewerkstelling kwesties. 35 percent van de republikeinen is van mening dat werkloosheid op lange termijn een van de belangrijkste thema's is, in vergelijking met 32 percent van de democraten. Met betrekking tot de opleidingskloof (bijv. een gebrek aan praktische training in de werkplaats, beperkte loopbaanontwikkeling omwille van een gebrek aan vaardigheidsopleiding) is 23 percent van de republikeinen akkoord dat dit één van de belangrijkste onderwerpen is in vergelijking met 26 percent van de democraten.

De Glassdoor enquête heeft ook het sentiment bij de onafhankelijke kiezers gepolst. Bij deze tewerkgestelde of werkzoekende Amerikanen haalt 60 percent de gezondheid van de economie aan als een van de belangrijkste werkgelegenheid-gerelateerde verkiezingsthema's; 46 percent is van mening dat het salaris en de verspreiding van de rijkdom (bijv. CEO-werknemer salarisvergelijking) belangrijk zijn; 39 percent verwijst naar de werkloosheid op lange termijn; en voor 33 percent zijn de vaardigheden in de opleidingskloof (bijv. een gebrek aan praktische training in de werkplaats, beperkte loopbaanontwikkeling omwille van een gebrek aan vaardigheidsopleiding) een belangrijk onderwerp.

Over Glassdoor
Glassdoor is de meest transparante vacature en carrière marktplaats die de wijze veranderen waarop mensen een baan zoeken en hoe bedrijven toptalent rekruteren. Glassdoor combineert gratis en anonieme feedback, beoordelingen en salaris inhoud met vacatures om werkzoekenden te helpen de beste banen te vinden en belangrijke vragen te behandelen die naar voor komen tijdens het zoeken naar een baan, de sollicitatie, het sollicitatiegesprek en de onderhandelingsfases van de tewerkstelling. Glassdoor biedt rekrutering en werkgever merkbekendheid oplossingen om kwalitatief hoogstaande kandidaten te helpen aantrekken aan een fractie van de kost van andere kanalen. Glassdoor beheert bovendien een van de meest populaire job apps op iOS en Android platformen. Het bedrijf werd opgestart in 2008 en het heeft ongeveer $160 miljoen ingezameld van Google Capital, Tiger Global, Benchmark, Battery Ventures, Sutter Hill Ventures, DAG Ventures, Dragoneer Investment Group en anderen.

(c) 2016 Glassdoor, Inc - Glassdoor is een geregistreerd handelsmerk van Glassdoor, Inc.

Enquête methodologie - Deze enquête werd online uitgevoerd in de Verenigde Staten door Harris Poll in naam van Glassdoor van 8-10 maart, 2016 bij 2.015 volwassenen van 18 jaar of ouder, van wie 1.157 tewerkgesteld zijn of werkzoekend, 353 zijn zelf-geïdentificeerde republikeinen (tewerkgesteld/werkzoekend), 381 zijn zelf-geïdentificeerde democraten (tewerkgesteld/werkzoekend) en 323 zijn zelf-geïdentificeerde onafhankelijken (tewerkgesteld/werkzoekend). Deze online enquête is niet gebaseerd op een kanssteekproef. Om die reden is het niet mogelijk een schatting te maken van de steekproeffout. Voor de volledige enquête methodologie, inclusief de gewogen variabelen, kunt u contact opnemen met Samantha Zupan (of) Mel Bolton pr@glassdoor.com

Contact Information