SOURCE: Elco

Elco

November 08, 2011 15:20 ET

Elco Motor Yachts introduceert Improved Eco-Friendly Elco E Power Electric Propulsion Systems voor Zeilboten tot 15 meter

New Elco EP-2000 en EP-4000 Motors op de Marine Equipment Trade Show, Amsterdam, NL, 15-17 november

AMSTERDAM, THE NETHERLenS--(Marketwire - Nov 8, 2011) - Elco Motor Yachts zal het nieuwe Elco E Power vernieuwbare energiesysteem presenteren, gecentreerd rond Elco's nieuwe en verbeterde lijn van geluidsarme, krachtige en efficiënte AC elektrische motoren. Het Elco E Power -systeem bevat geintegreerde zonne- en wind– en netstroomoplaadopties, die de eigenaar voorzien van meerdere milieuvriendelijke en veilige oplaadmogelijkheden voor de 12-volt AGM accu´s. Het Elco E Power systeem is een modernisering van het systeem van de bekroonde Elco electric-powered Hunter 27e zeilboot.

Wilt u meer weten, maak dan een afspraak voor een gesprek en neem contact op met Kevin M. Kearns op +1 (949) 394-2216, +1 (877) 411-3526, of via e-mail op kkearns@elcomotoryachts.com.

Elco's serie van zes verschillende 3-fase AC elektrische motoren produceren geen lawaai, vibratie, hitte of rook. Hij is niet afhankelijk van olie en vraagt geen jaarlijks onderhoud. Volledig opgeladen accu's leveren tot 8 uur vermogen, waardoor de Elco AC motor de duur en snelheidstandaarden van traditionele gas- en dieselsystemen evenaart en zelfs overtreft. Het Elco E Power systeem vervangt alternatieven die regelmatig onderhoud vergen en schadelijke stoffen kunnen uitstoten. Met de zonne- en wind oplaadopties laat u geen CO2-voetafdruk achter en er is geen neerslag of lekkage van olie en brandstof. De geschatte levensduur van 50,000 uur overstijgt die van de conventionele DC-technologie ruim. De selectie van alle aanbevolen componenten om te gebruiken met de motoren van de Elco serie, is door Elco Motor Yachts gedaan om de huidige standaarden voor duur en voortstuwingsvermogen van zeilboten te overschrijden. De Elco EP-2000 en EP-4000 , die getoond worden op de beurs, zijn ontworpen voor boten van 6 tot to 14 meter.

Het typischel Elco E Power-systeem is volledig uitgerust met de volgende meest geavanceerde geïntegreerde componenten die beschikbaar zijn:

  • Telecommunicatie AGM 12-volt marine accu´s
  • Super Wind 350 windturbine
  • Kyocera 135 zonnepanelen

Warren Luhrs, grondlegger van de Hunter Marine en een zeiler van wereldklasse, zegt, "De Elco E Power is een hybride systeem dat het spel verandert. Zeilbootaandrijving is voorgoed veranderd." Hunter Marine en Elco hebben samen boten ontworpen als onderdeel van een gezamenlijke betrokkenheid bij oplossingen met groene technologie en innovatie die de algehele zeilervaring verbeteren.

Het Elco E Power-systeem is voor grotere zeilboten ook verkrijgbaar met een efficiente dieselmotor, zoals de nieuwe Hunter e36 HYBRID, die onlangs op de Bootshow in Cannes werd geïntroduceerd. De Hunter e36 HYBRID levert meer dan 1.000 zeemijlen voor slechts 8 cent per mijl, wanneer deze uitsluitend door een accu wordt aangedreven

Het Elco E Power-systeem biedt zeilers meer dan alleen maar milieubewust cruisen. De AC-motor verlaagt de werkings- en onderhoudskosten van de motor, verwijdert de koolmonoxide en dampen die vrijkomen bij traditionele motoren, loopt koeler, stiller en weegt veel minder dan gas- of dieselmotoren. Bovendien bieden elektrische AC-motoren een voordeel boven DC-modellen vanwege het gebrek aan borstels en bewegende onderdelen, die regelmatig onderhoud vereisen en slijtage kunnen vertonen. Elco AC-motoren hebben slechts één bewegend onderdeel en zijn volledig afgesloten, waardoor ze zeer waterresistent zijn om te beschermen tegen vochtschade of corrosie.

Voor het opladen van installaties passen alle elektrische motoren van Elco gemakkelijk op bestaande dieselmotormontages. Het Elco-systeem bevat een gemoderniseerd, gemakkelijk te gebruiken kleurenscherm dat RPMs, resterende duur in werkelijke uren en minuten, huidig amp/uur verbruik, de oplaadstatus van de accu en de motordiagnostiek doorgeeft aan de stuurman.

Volgens Lameno, CEO van Elco, " werkt Elco nu samen met strategische partners voor distributie, onderdelen en servicenetwerken, oplaadtoepassingen en nieuwe milieubewuste producten. Eén van die partners is Hunter/Legend Marine, een bekend merk met een wereldwijde reputatie op het gebied van klantgerichte innovatie. De inbreng van het team van Hunter in de ontwikkeling en integratie van het Elco E Power-systeem is van onschatbare waarde geweest. We blijven zoeken naar allianties om de penetratie van Elco in de belangrijkste markten van de marinewereld te vergemakkelijken."

HetElco E Power system is momenteel verkrijgbaar voor nieuwe en bestaande toepassingen . Elco-motoren worden overal ter wereld gebruikt in toepassingen die variëren van nieuwe en tweedehands zeilboten tot catamarans en motorjachten. Elco Motor Yachts zal aanwezig zijn op de METS Marine Equipment Trade Show in Amsterdam, NL van 15 tot 17 november.

Over Elco Motor Yachts
Elco voorziet de zeevaartindustrie van milieuvriendelijke elektrische aandrijvingssystemen voor zeil- en motorboten tot 15 meter. Het bedrijf combineert de zeer efficiëntie elektrische AC-motoren met traditionele en hernieuwbare energiebronnen om geïntegreerde hulpsystemen voor nieuwe en omgebouwde jachten te creëren. Elco-motoren staan bekend om hun veiligheid, hun efficiënte werking, eenvoud, betrouwbaarheid en installatiegemak. Elco is een pionier in elektrische aandrijving; het introduceerde de eerste motor op de Chicago wereldbeurs in 1893.

Ga voor meer informatie over ELCO naar www.elcomotoryachts.com, or contact Kevin Kearns at (949) 394-2216

Contact Information  • Perscontact:
    Kevin M. Kearns
    Elco Motor Yachts
    (949) 394-2216