SOURCE: SolarWinds. Inc

SolarWinds. Inc

August 13, 2014 07:30 ET

En dansk slutbrugerundersøgelse fra Solarwinds kaster lys over vigtigheden af programmer samt it-afdelingens løbende udfordring med at sikre deres ydeevne og tilgængelighed

85 procent af slutbrugerne i danske virksomheder siger, at programmers ydeevne og tilgængelighed påvirker deres evne til at udføre arbejdet, mens 43 procent kontaktede it-afdelingen seks gange eller mere på grund af relaterede problemer alene sidste år

CORK, IRLAND--(Marketwired - Aug 13, 2014) - SolarWinds (NYSE: SWI), en førende leverandør af effektiv og økonomisk overkommelig it-administrationssoftware, offentliggjorde i dag resultaterne af en dansk undersøgelse, der understreger betydningen af programmers ydeevne og tilgængelighed for en virksomheds slutbrugere og deres erfaringer med og forventninger til it-afdelingen, når der opstår problemer. En af undersøgelsens vigtigste konklusioner er, at mens programmer nu er hjertet i virksomheder af enhver størrelse, og deres ydeevne er helt afgørende for succes, så kæmper it-afdelingerne fortsat med at sikre deres ydeevne og tilgængelighed.

Udbredelsen af BYOD, cloud, SaaS og forbrugerteknologi på arbejdspladsen har gjort programmer til en afgørende teknologi, der vil føre virksomhedens it ind i de kommende årtier. Samtidig bliver det mere komplekst at understøtte leverancekæden bag programmerne, fordi de bliver mere netværksbaserede, virtualisering driver konvergens og abstraktion i it-infrastrukturen, og slutbruge rne bliver mere mobile.

"Programmer påvirker næsten ethvert aspekt i vores verden. Og ikke kun virksomheden, men en del mere end det. I dag har programmer indflydelse på folks liv på måder, det var svært at forestille sig for fem til ti år siden", siger Suaad Sait, executive vice president, products and markets, SolarWinds. "Denne betydning af programmers ydeevne og tilgængelighed kræver, at it udover infrastrukturfokuseret administration også inkluderer app-fokuseret administration. Det begynder nu og vil udvikle sig mere i fremtiden, og det vil betyde knald eller fald for virksomheder. I sidste ende vil it-afdelingerne have ansvaret for et programs ydeevne, uanset om programmet er installeret lokalt eller i skyen. Det drejer sig ikke længere kun om, hvorvidt et program fungerer, men om, hvorvidt programmet fungerer, som slutbrugerne forventer. Undersøgelsens resultater bør være en advarsel til professionelle it-afdelinger overalt."

Undersøgelsen blev gennemført i juni 2014 og modtog svar fra 200 slutbrugere af virksomhedsprogrammer. Respondenterne var fuldtidsansatte i den offentlige og private sektor i små og mellemstore virksomheder i Danmark.

Undersøgelsesresultater

Programmer er rygraden i en virksomhed, og deres ydeevne er afgørende for succes

Programmer som Microsoft® Exchange™, SharePoint®, NetSuite® og andre er helt centrale i næsten alle forretningskritiske funktioner - og mere end det. Store udbydere som Cisco har erkendt dette og opbygger datacentertilbud, der er app-fokuserede. Hermed er programmernes ydeevne og tilgængelighed blevet vigtigere end nogensinde, og det påvirker produktivitet, slutbrugertilfredshed og indtjening.

Faktisk gav 85 procent af de virksomhedsslutbrugere, der deltog i undersøgelsen, udtryk for, at programmernes ydeevne og tilgængelighed påvirker deres mulighed for at udføre arbejdet, og 43 procent sagde, at dette er særdeldes afgørende. Derudover sagde mere end 1 ud af 5, at langsomme eller utilgængelige programmer påfører deres virksomhed et betydeligt økonomisk tab hvert år (titusindvis af dollars eller derover).

Afhængigheden af programmer er høj, og slutbrugernes forventninger er endnu højere.

Det er afgørende for succes, at slutbrugeren har en god oplevelse med et program. Slutbrugerne forventer, at programmer fungerer - og fungerer godt. Når der opstår problemer med et programs ydeevne og tilgængelighed, forventer slutbrugere en hurtig reaktionstid på problemløsning fra it-afdelingens side, i nogle tilfælde ned til blot et par minutter. 64 procent af respondenterne sagde f.eks., at de forventer, at problemer med et programs ydeevne og tilgængelighed løses inden for en time, efter de er blevet indrapporteret, og 33 procent forventer en løsning inden for en halv time eller mindre.

It-afdelingen kæmper for at sikre programmernes ydeevne og tilgængelighed

Selv om programmerne er blevet det vigtigste i virksomhedens infrastruktur, har forskellige programmer og administrationsværktøjer til at understøtte dem været anvendt i årtier. Men it-afdelingens kamp for at sikre ydeevne og tilgængelighed i forretningskritiske programmer fortsætter. Således nævnte 91 procent af respondenterne, at de havde kontaktet deres it-afdeling det seneste år på grund af et problem med et programs ydeevne eller tilgængelighed, mens 43 procent havde kontaktet it-afdelingen seks gange eller mere.

Kompleksiteten i den moderne programstack (AppStack) eller leverancekæden bag programmerne, som består af programmet og den understøttende backend-it (software, middleware og udvidet infrastruktur til sikring af ydeevnen) gør udfordringen større med at identificere problemer og finde tid til at løse dem. 26 procent sagde, de havde ventet en hel arbejdsdag eller mere på, at problemer med ydeevne eller tilgængelighed i forretningskritiske programmer blev løst, og 19 procent havde ventet flere arbejdsdage.

Flere ressourcer

Om SolarWinds
SolarWinds (NYSE: SWI) leverer kraftig og overkommelig software til it-administration til kunder over hele verden, fra Fortune 500-virksomheder til små virksomheder. På alle vores markedsområder er vores holdning ensartet. Vi fokuserer udelukkende på it-professionelle og prøver at fjerne den kompleksitet, de er blevet tvunget til at acceptere fra traditionelle udbydere af virksomhedssoftware. SolarWinds forpligter sig til dette med uventet enkelhed gennem produkter, der er nemme at finde, købe, bruge og vedligeholde, og leverer samtidig effektive løsninger, der kan klare it-administrationsproblemer i enhver størrelsesorden. Vores løsninger er forankret i vores tætte forbindelse til vores brugerbase, som interagerer i vores thwack® online-community for at løse problemer, dele teknologi og bedste praksis samt deltage direkte i vores produktudviklingsproces. Lær mere i dag på http://www.solarwinds.com/.

SolarWinds, SolarWinds & Design og thwack tilhører alene SolarWinds Worldwide, LLC eller deres associerede enheder. Alle andre firma- og produktnavne, der er nævnt, bruges kun til identifikationsformål og kan være eller er de respektive firmaers intellektuelle ejendom.

© 2014 SolarWinds Worldwide, LLC. Alle rettigheder forbeholdes.

Contact Information