SOURCE: Enphase Energy, Inc.

Enphase Energy Logo

July 27, 2016 04:00 ET

Enphase Energy breidt zijn verkooppunten in de Benelux uit

Nieuwe strategische distributiepartners voor het bekroonde micro-omvormersysteem van Enphase Energy

EINDHOVEN, NEDERLAND--(Marketwired - 27 juli 2016) - Enphase Energy, Inc. (NASDAQ: ENPH), een wereldwijd actieve producent van energietechnologie, heeft vandaag bekendgemaakt dat het strategisch gaat samenwerken met vier grote distributiepartners teneinde de activiteiten en de aanwezigheid van Enphase in de Benelux verder uit te breiden en te versterken. De nieuwe partners gaan het wereldwijd toonaangevende micro-omvormer systeem leveren aan installateurs in de drie landen.

De nieuwe distributiepartners zijn:

"Wij zijn er trots op om in een tijd van consolidatie en toenemende bewustwording binnen de zonne-energiebranche onze nieuwe partners te presenteren", zegt Peter van Berkel, algemeen manager van Enphase Energy in EMEA. "Bij Enphase hechten wij grote waarde aan onze distributie­strategie. Wij werken samen met organisaties die de vereiste commerciële kwaliteiten bezitten om een steeds geavanceerder netwerk van installateurs te ondersteunen. We verwachten dat de nieuwe partners ons bedrijf aanzienlijk zullen versterken."

Simon Baggaley, verkoopdirecteur van Enphase in deze regio, stelt: "Dit is geweldig nieuws voor de klanten van Alma Solar, Gutami Solar, Mijn Energiefabriek en Natec. Zij kunnen nu gebruikmaken van het Enphase-systeem dat, dankzij de strengste testprocedures in de industrie -- maar liefst een miljoen gebruiksuren onder zware condities voor elke productgeneratie -- ongekend veilig, eenvoudig en betrouwbaar is. Installatie, gebruik en onderhoud van het Enphase-systeem zijn gestroomlijnd, hetgeen de installateurs uitstekende groeikansen biedt."

Deze samenwerkingsafspraken sluiten aan bij de enorme groei op jaarbasis van Enphase in de Benelux, met een toename van het aantal geleverde micro-omvormers met 40 procent in de eerste helft van 2016, in vergelijking met dezelfde periode van 2015.

Sinds de komst van Enphase naar de Benelux in 2012 is de vraag naar deze fotovoltaïsche zonnesystemen sterk gestegen. Huiseigenaren, kleine bedrijven en de sociale woningbouwsector behoorden tot de eersten die de Enphase-technologie toepasten en inmiddels toont ook de nieuwbouwsector belangstelling. Dit is te danken aan het grotere rendement van Enphase-systemen, juist ook bij een geringe zonnestraling en minder gunstige weersomstandigheden, de eenvoudige en flexibele installatiemogelijkheden op daken van elk formaat en de wereldwijd gewaardeerde bewakingssoftware die een ongekende intelligentie en een maximale zichtbaarheid van de systeemstatus en -prestaties biedt.

Met behulp van de Enphase Enlighten Manager, het online controleplatform van Enphase, kunnen installateurs de status en de prestaties van al hun zonnesystemen in real-time tot in detail controleren. Het bedrijf introduceerde onlangs ook de revolutionaire Envoy-S gateway, de basis voor de Enphase Home Energy Solution, die informatie verstrekt over de stroomproductie en het stroomverbruik om consumenten te helpen hun energiegebruik efficiënter en intelligenter te regelen en in de toekomst ook de meest geschikte Enphase opslagoplossing toe te voegen.

U vindt een overzicht van alle Enphase-distributeurs in de Benelux op

https://enphase.com/nl-nl/particuliere-oplossingen/distributeurs

Over Enphase Energy, Inc.

Enphase Energy, een wereldwijd energietechnologiebedrijf, is een van de eersten die slimme, verbonden zonnestroom beschikbaar maakt in ieder huishouden, elke onderneming en gemeenschap. Het bedrijf levert simpele, innovatieve en betrouwbare energiebeheeroplossingen waarmee wereldwijd meer duurzame energie kan worden geproduceerd. Enphase heeft al ongeveer 11 miljoen micro-omvormers geleverd en er zijn al meer dan 460.000 Enphase systemen geïnstalleerd bij particulieren en bedrijven in meer dan 100 landen. Volg Enphase op Linked In en Twitter en kijk op www.enphase.com/nl voor meer informatie.

Enphase Energy®, het Enphase logo en andere handelsmerken of servicenamen zijn handelsmerken van Enphase Energy, Inc.

Uitspraken over de toekomst

Dit persbericht kan toekomstprognoses bevatten, bijvoorbeeld verklaringen over de financiële prestaties van Enphase Energy, de beschikbaarheid van kredieten, de noodzaak tot financiering, de marktvraag naar de producten van Enphase, de voordelen van de technologie en markttrends. Deze toekomstprognoses zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van het bedrijf en bevatten daarom aannames en onzekerheden. De werkelijke resultaten en het moment waarop gebeurtenissen plaatsvinden kunnen sterk verschillen van de verwachtingen in dergelijke toekomstprognoses, vanwege deze aannames en onzekerheden en andere risico's die zijn beschreven in de "Risicofactoren" en elders in de nieuwste Securities and Exchange Commission documenten en rapporten van Enphase Energy. Enphase Energy is niet verplicht om eventuele anticiperende uitspraken in dit persbericht aan te passen op grond van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of veranderingen in de verwachtingen.

Contact Information

 • Contactpersoon

  Anna Valeria Porta
  Enphase Energy
  PR-manager voor EMEA
  Email contact

  +39 333 4862364