SOURCE: International Diabetes Federation (IDF)

International Diabetes Federation (IDF)

November 15, 2011 05:42 ET

Europese Kinderen Bovenaan de Mondiale Diabetes Inzetten

18.000 Kinderen in Europa Ontwikkelen Diabetes Type 1 in 2011

BRUSSELS, BELGIUM--(Marketwire - Nov 15, 2011) - Wereld Diabetes Dag 2011 staat in het teken van de 5de uitgave van de Diabetes Atlas van de Internationale Diabetes Federatie (IDF). Nieuwe cijfers geven aan dat het aantal mensen met diabetes waarschijnlijk boven 366 miljoen gaat stijgen in 2011 tot 552 miljoen in 2030. De bevindingen tonen ook aan, dat 116.000 kinderen in Europa diabetes type 1hebben; met 18.000 nieuwe gevallen in 2011, dit is de hoogste schatting van alle IDF-regio’s.

IDF schat in, dat 52,8 miljoen volwassenen van de Europese bevolking eind 2011 diabetes zal hebben, met een toename tot 64,2 miljoen in 2030. Nog eens 19 miljoen mensen hebben diabetes maar weten niet dat ze aan de ziekte lijden.

De Russische Federatie met 12,6 miljoen heeft de hoogste diabetesprevalentie van Europa, gevolgd door Portugal en Cyprus. Europa neemt een derde van de uitgaven voor diabeteszorg voor haar rekening. IDF. Het Europees bestuur van de Internationale Diabetes Federatie (IDF) dringt er bij Europese regeringen op aan voldoende zorg te verstrekken aan mensen met diabetes, anders zal het risisco voor hogere kosten stijgen door complicaties.

Chris Delicata, Voorzitter van IDF Europa zegt "Als je het hoogste percentage kinderen met diabetes type 1 hebt, is dat een schrijnende maning om diabetes als agendapunt nummer 1 op de gezondheidsagenda van de EU te houden. In deze tijden van financieële onrust kunnen de Europese regeringen zich niet permitteren om te snijden in fundamentele gezondheidszorg ".

De regionale cijfers geven de shockerende stijging weer van diabetes wereldwijd. "Wereldwijd verliezen we in elk land en in elke gemeenschap de strijd tegen deze wrede en dodelijke ziekte" zegt Jean Claude Mbanya, Voorzitter van de Internationale Diabetes Federatie (IDF) "We willen dat Wereld Diabetes Dag 2011 deze alarmerende feiten over diabetes wereldwijd in de schijnwerpers brengt. We eisen dat regerings- en wereldleiders nu actie ondernemen omtrent diabetes ".

De vrijgave van deze cijfers volgt op de vergadering in september van 193 staatshoofden bij de VN in New York, om een Politieke Verklaring over Niet-besmettelijke Ziekten (NCDs), inclusief diabetes, overeen te komen. Dit betekent een belangrijke stap voor diabetes en NCDs. Alhoewel in sommige regio’s stringente afspraken noodzakelijk zijn.

Om de druk op Europese beslissingnemers na de Top hoog te houden, heeft IDF Europa op 10 november bij de Europese Raad een evenement georganiseerd en zal op 15 november een evenement organiseren in het Europese Parlement.

Dit is de eerste keer dat IDF Europa een evenement organiseert in de Europese Raad ter ere van 14 november. De bedoeling is bekendheid over diabetes en de groeiende epidemie in Europa te verwerven.

We hopen dat campagnes en evenementen als de Wereld Diabetes Dag de stem van mensen met diabetes verder zullen laten klinken en wereldwijd voor meer actie zullen pleiten.

Over Wereld Diabetes Dag

Wereld Diabetes Dag (WDD) wordt ieder jaar op 14 november gevierd. De Wereld Diabetes Dag campagne wordt geleid door de Internationale Diabetes Federatie (IDF) en haar ledenverenigingen. Miljoenen mensen zijn wereldwijd betrokken om voor bewustwording over diabetes te zorgen. Wereld Diabetes Dag werd in 1991 door de Internationale Diabetes Federatie en de Wereld Gezondheidsorganisatie geïntroduceerd , als reactie op de groeiende zorg over de alarmerende toename van diabetes. Wereld Diabetes Dag werd in 2007 een officiële Verenigde Naties Dag met de passage van VN-resolutie 61/225. De campagne richt de aandacht op kwesties van doorslaggevend belang voor de diabeteswereld en houdt diabetes in de schijnwerpers. Dit jaar is de derde van een vijfjaar-campagne die zich zal richten op de groeiende behoefte aan onderwijs- en voorlichtingsprogramma’s.

www.worlddiabetesday.org

Over de Internationale Diabetes Federatie (IDF)

De Internationale Diabetes Federatie (IDF) is een overkoepelende organisatie van meer dan 200 nationale diabetesverenigingen in ruim 160 landen. Het vertegenwoordigt de interesses van een groeiend aantal mensen met diabetes en mensen die risico lopen. De Federatie heeft sinds 1950 de mondiale diabetesgemeenschap geleid. De missie van IDF is diabeteszorg, -preventie en een wereldwijde genezing te promoten. www.idf.org

Voor meer informaties over de 5de uitgave van de Diabetes Atlas en land-tot-land statistieken bezoek: http://www.idf.org/diabetesatlas/

Volg ons op Twitter: www.twitter.com/wdd

Word een fan op Facebook: http://tinyurl.com/39c6ojs

Ontdek onze video’s op YouTube: http://www.youtube.com/u ser/WorldDiabetesDay

Contact Information • Contact:
  Voor meer informaties per land of specifieke regio,
  Neem a.u.b. contact met: Internationale Diabetes Federatie
  Sara Webber, PR Coördinator
  +32 2 543 16 39 of +32 496 12 94 70
  Sara.webber@idf.org
  www.idf.org