SOURCE: Ooyala

Ooyala

November 23, 2015 00:01 ET

Förbättrad analys och bättre mätmetoder för video med Ooyala IQ

Ooyala öppnar upp videoanalysverktyg och mäter innehåll och tittarsiffror från flera spelare samtidigt

SANTA CLARA, CA--(Marketwired - Nov 23, 2015) - Ooyala, ett dotterbolag till Telstra och en ledande innovatör inom publicering och analys av online video, öppnar idag upp sitt videoanalysverktyg, Ooyala IQ så att innehåll och publikengagemang kan mätas över flera videoplattformar samtidigt. Detta inkluderar exempelvis plattformar som JW Player, Brightcove, Kaltura, thePlatform, Flowplayer and Youtube och många fler.

Ooyala IQ analyserar publikbeteende och innehållets effektivitet i realtid oberoende vilken enhet användaren tittar på. Med de flerdimensionella analysfunktionerna kan kunder i realtid enkelt analysera mycket stora mängder video som konsumeras på deras hemsida. Analysen visar vilken typ av innehåll som konsumeras, engagemang och tittarsiffror i ett enkelt och användarvänligt gränssnitt. Data finns även tillgänglig genom ett API för ytterligare flexibilitet.

Ooyala IQs analys visar bland annat:

  • Vilket innehåll som visas mest, hur innehållet visas och tittarsiffror enligt geografisk position (land, region, stad) i realtid.
  • Hur innehållet fungerar, mätt efter typ av innehåll, typ av enhet, operativsystem, webbläsare, domän, spelare och trafikkälla.
  • Vid vilka tidsintervaller innehållet konsumeras samt en historisk översikt hur innehållet presterat.

- Djupa analyser av video borde egentligen vara vedertaget och branschstandard men är det inte ännu. Genom att göra Ooyala IQ tillgängligt för alla innehållsleverantörer oberoende vilken videoplattform de använder tillgodoser vi ett av branschens stora behov som sträcker sig bortom vår kundbas. Något som är viktigt för alla bolag som använder sig av rörlig bild, säger Jonathan Wilner, senior vice president för produkt- och affärsstrategi på Ooyala.

Med Ooyala IQ kan företag bättre maximera engagemang och intäkter oavsett affärsmodell; oberoende om den är reklamfinansierad, transaktions- eller abonnemangsbaserad. För reklamfinansierade företag, kan Ooyala IQ öka eCPM-värden (priset på annonserna) genom att identifiera rätt mottagare. Analysen kan med fördel användas för att anpassa annonsering på olika plattformar, geografiska områden eller innehåll; och hjälper kunder att identifiera i vilka specifika videor de skall placera annonser.

De företag som erbjuder prenumerationstjänster får en djupare förståelse för innehållets relevans. Genom att veta vilket innehåll som fungerar bäst eller sämst kan företag öka eller sänka kostnaden för produktion av innehåll. Genom att nå rätt innehåll, plattform och format kan innehållsproducenterna skapa en bättre produkt och erbjuda bättre anpassade licenskostnaderna.

I transaktionsbaserade affärsmodeller kan Ooyala IQ öka den genomsnittliga intäkten per användare (ARPU) genom att identifiera det innehåll som presterar bäst. Företagen kan således anpassa sina reklamkampanjer till det innehåll som bedöms som mest intressant för publiken.

- Vi är väldigt pragmatiska vad gäller videoanvändning, och tweakar vår strategi dagligen för att öka tittandet och annonsintäkter. Det är därför viktigt att vi förstår komplexiteten av genomslaget av alla våra videotillgångar. Ooyala IQ ger oss den detaljerade data som vi behöver i realtid. Data som krävs för att vi ständigt skall fatta smartare beslut om allt från vilken enhet skall få vilket material, publiceringsdatum och tider till bästa annonseringsmöjligheter, säger Edward Adams, nyhetsredaktör för video på The Telegraf.

Om Ooyala:

Ooyala hjälper företag leverera relevant innehåll till rätt personer.

Ooyala, med sitt säte i USA, är ett dotterbolag till det globala telekom och IT-konsultföretaget Telstra. Ooyala tillhandahåller världens största videoplattform och ledande lösningar för annonsering.

Med sina innovativa och framstående analysfunktioner för avancerad beslutstöd för både innehåll och annonsering hjälper Ooyala sina kunder att framgångsrikt utveckla sina videosatsningar online. Ooyala är branschledande och erbjuder end-to-end-lösningar som hjälper TV-bolag, operatörer, medieföretag och varumärken att bygga mer engagerade och lönsamma relationer med sin publik samt öka video och TV-intäkter genom att skapa personliga, interaktiva upplevelser på alla plattformar.

ESPN, Univision, Sky Sports (Storbritannien), Foxtel (Australien), NBCUniversal, RTL Group (Tyskland), M6 (Frankrike), TV4 (Sverige), Mediaset (Spanien) and STV (Storbritannien.): är några av de hundratals TV-kanaler och medieföretag som har valt Ooyala.

Ooyala har sitt huvudkontor i Silicon Valley och kontor i New York, London, Stockholm, Sydney, Tokyo, Singapore och Guadalajara. Försäljningskontor finns i ett dussintals andra länder världen över.

För mer information, besök www.ooyala.com

Contact Information