SOURCE: Midaxo

Midaxo

November 14, 2016 02:00 ET

Finnish Industry Investment Ltd och EOC Capital investerar i molnföretaget Midaxo

HELSINGFORS, FINLAND--(Marketwired - 14 november 2016) - Finnish Industry Investment Ltd (FII) är huvudfinansiär för en nyligen avslutad finansieringsrunda på 3,6 miljoner euro i det finska mjukvaruföretaget Midaxo. Svenska EOC Capital deltar med 1,15 miljoner euro och de nuvarande finansiärerna med sammanlagt 950 000 euro. Utöver dessa har Finnvera och en grupp affärsänglar investerat i företaget.

Midaxo är grundat i Finland år 2011 och har utvecklat en mjukvaruplattform som på ett enkelt och effektivt sätt hanterar och förenklar processer i samband med företagsköp, försäljningar och därtill andra näraliggande affärsprocesser. Detta gäller lokalisering av köpobjekt, DD (företagsbesiktning) och integration för företagsköpare. Midaxos tjänster bidrar till att minska riskerna under dessa strategiska och tidsmässigt kritiska processer. Midaxo hjälper också företagsköpare att nå sina synergi målsättningar snabbare och kostnadseffektivare.

Det nya expansionskapitalet kommer att användas till att främja internationell marknadsföring, försäljning och kundstöd. Även produktutvecklingen i USA och Europa ska påskyndas. Midaxo har för tillfället trettio anställda, men avsikten är att öka till sextio anställda innan slutet av år 2017. Midaxos målsättning är att anställa femton nya applikationsutvecklare till företagets kontor i Helsingfors.

Midaxo har närmare hundra internationella kunder, huvudsakligen i USA. ADT, Hewlett Packard Enterprise, Philips, Nokia, och PTC är några exempel på större multinationella kunder. Midaxos huvudkontor ligger i Helsingfors, där företagets produktutveckling huvudsakligen bedrivs. Marknadsföring och försäljning är koncentrerat till bolagets kontor i Boston och Amsterdam.

"Forskning visar att mer än 70 procent av alla företagsköp antingen misslyckas, eller så lyckas man inte uppnå de mål man har ställt. Med hjälp av Midaxos tjänster kommer man att kunna hantera företagsköpen bättre än med dagens Excel och andra enskilda kontorsprogram. Årligen görs närmare 100 000 företagsköp i världen, med ett sammanlagt värde på över 4 000 miljarder euro. Vi väljer att investera i Midaxo eftersom vi ser företagets möjligheter att utvecklas till en global marknadsledare inom detta snabbt växande segment" kommenterar placeringschef Keith Bonnici vid FII gällande köpet.

"Med över 15 års erfarenhet och över 100 transaktioner känner vi företagsmarknaden väl, och det väckte vårt intresse för Midaxo. Midaxos molnbaserade tjänsten ger kunderna konkret nytta. Kunderna får möjligheten att effektivt driva och kontrollera sina M&A-projekt, och tjänsten gör att företagen snabbare uppnår synergieffekter" säger Anders Brenner från EOC Capital.

Midaxos VD Ari Salonen, med säte i Boston, tillägger: "Denna betydande tilläggsinvestering ger oss en möjlighet att fortsätta vår snabba tillväxt och stärka vår position som "verktyg" för världens mest krävande och kompetenta företagsköpare. Det är en utmärkt sak att få stöd i form av finansiering och kompetens från FII och EOC Capital."

Finnish Industry Investment Ltd är ett kapitalinvesteringsbolag som vill stötta lovande tillväxtföretag genom fondplaceringar och direktfinansiering. Bolaget erbjuder företagen en lovande business kompetens och internationella nätverk som bidrar till att förverkliga företagens tillväxtstrategier. www.industryinvestment.com och @TesiFII

EOC Capital är ett svenskt investeringsbolag som investerar i lovande nordiska teknologiföretag. www.eoccapital.se

Midaxo Oy är ett företag inom molntjänster med en plattform som stöder företagsköpprocesser, från lokalisering av köpobjekten till due diligence, dvs företagsbesiktning, samt integration. Företaget grundades år 2011 av Kaija Katariina Erkkilä och Kalle Kilpi. www.midaxo.com och @Midaxo.

Tillgänglig bild: http://www.marketwire.com/library/MwGo/2016/11/11/11G121736/Images/midaxo-on-laptop-full-a644bf66bc14b870a780ac3517a5ccde.jpg

Contact Information