SOURCE: Focus Enhancements

September 08, 2007 00:00 ET

Focus Enhancements demonstreert ProxSys® HD Video on Demand-systeem op IBC 2007

Functierijk ProxSys Video on Demand-systeem toont de mogelijkheden die alleen bereikt worden door een platform dat door een database wordt bestuurd

AMSTERDAM, THE NETHERLANDS--(Marketwire - September 8, 2007) - Focus Enhancements, Inc. (NASDAQ: FCSE), een wereldwijde leider in technologie voor mediabeheer en Ultra Wideband (UWB) draadloze technologie, kondigde aan de men een innovatief en opwindend HD Video on Demand (VOD)-systeem wil demonstreren, gebouwd op de succesvolle van ProxSys Media Asset Management-oplossingen.

Technisch ontworpen specifiek voor ProxSys, biedt het door een database gestuurde VOD-systeem klanten krachtige en functierijke mogelijkheden die men niet aantreft in andere systemen, waaronder de mogelijkheid om te zoeken, te beheren en onmiddellijk inhoud terug te halen die gebaseerd is op door de klant opgegeven metadata. Deze mogelijkheden zijn werkelijk uniek voor de ProxSys-oplossing. Verder krijgt men de mogelijkheid tot een bureaublad op afstand, zodat men content kan maken, uploaden en ook extern kan plannen.

Het ProxSys VOD-systeem, samen met de geavanceerde HD-werkstroom van Focus, zal van 7 tot 11 september worden gedemonstreerd op de IBC 2007 in Amsterdam, (kraam 9.441) in de Amsterdams RAI.

"Het ProxSys VOD-systeem is een natuurlijke uitbreiding van onze systemen om media te beheren", stelde Robert Caldeira, senior product manager voor Focus Enhancements. "We zijn opgewonden over het VOD-systeem omdat we een sterke vraag uit de markt hebben ontvangen voor de unieke groep functies die het apparaat biedt. Dit systeem komt werkelijk tegemoet aan wat de klant wil, terwijl andere VOD-systemen het af laten weten."

Als aanvulling op de beheermogelijkheden zijn er onder meer andere hoofdfuncties:

-- Distributie van live of opgeslagen media van ProxSys Media Server naar 
  toegewijde set-top boxen en/of op client-software gebaseerde spelers via
  unicast- en/of multicast streaming
-- Mogelijkheden bureaublad op afstand
-- Videoformaten MPEG1, MPEG2, MPEG4 en H.264
-- PowerPoint, JPEG, PNG, GIF met controle over diapresentaties en bewerkfuncties
-- Creëer en presenter op HTML gebaseerde diapresentaties
-- Live vastleggen van colleges en evenementen en archief daarvoor
-- Ondertiteling voor gehoorgestoorden en ondersteuning voor ondertitels
  

Prijsbepaling en beschikbaarheid verwacht men in oktober te kunnen aankondigen. Het ProxSys Video on Demand-systeem zal verkrijgbaar zijn via het wereldwijde netwerk van leveranciers en distributeurs van Focus Enhancements. Voor meer informatie bezoekt u www.focusinfo.com.

Over Focus Enhancements, Inc.

Focus Enhancements, Inc. (NASDAQ: FCSE), met het hoofdkantoor in Campbell, CA, is een leidende ontwerper van oplossingen van wereldklasse in geavanceerde technologieën op het gebied van video en draadloze video. De halfgeleidersgroep van de onderneming ontwikkelt geïntegreerde circuits (IC´s) voor hoogkwalitatieve toepassingen in de videoconvergentiemarkt, waaronder ook IPTV set-top boxen en draagbare mediaspelers. Focus Enhancements ontwikkelt op dit moment een draadloze IC chip set gebaseerd op de WiMedia UWB standaard en ontworpen om compatibel te zijn met draadloze USB en om gebruikt te worden in toepassingen voor PC´s, consumentenelektronica (CE) en toepassingen voor mobiele toepassingen. De systeemgroep van de onderneming ontwikkelt videoproducten voor de markt voor digitale media met klanten in de markten voor uitzenden, videoproductie, digitale signalen en het beheer van digitale media. Meer informatie over Focus Enhancements kunt u krijgen van de SEC-dossiers van de onderneming of door de introductiepagina van Focus Enhancements te bezoeken op http://www.focusinfo.com.

Verklaring over uitspraken over toekomstige ontwikkelignen

Verklaringen in deze persverklaring die niet historisch zijn, waaronder verklaringen over de bedoelingen van het management, hoop, verwachtingen, beweringen, plannen of voorspellingen over de toekomst zijn verklaringen die kijken naar de toekomst binnen de betekenis van de Private Securities Litigation ReformAct van 1995. Dergelijke factoren omvatten verklaringen van het recent geïntroduceerde ProxSys Video on Demand-systeem. Omdat deze naar de toekomst kijkende verklaringen risico´s en onzekerheden omvatten, zijn er belangrijke factoren die tot gevolg kunnen hebben dat werkelijke resultaten materieel verschillen van de resultaten beschreven in de op de toekomst gerichte verklaringen, waaronder ook de acceptatie van recent geïntroduceerde producten, veranderingen in de bestelpatronen van de klant, de prestaties en acceptatie van het ProxSys Video on Demand-systeem en de risicofactoren opgegeven in de formulier van de onderneming 10-K voor het jaar dat eindigt op 31 december 2006 en formuier 10-Q voor de perioden die eindigen met 31 maart 2007 en 30 juni 2007 en ook andere dossiers binnen de SEC. Deze verklaringen zijn gebaseerd op informatie per 8 september 2007 en de onderneming acht zich niet verplicht welke in de toekomst kijkende verklaring dan ook bij te werken, of dit nu het gevolg is van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anders.

(C) 2007 Focus Enhancements, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Contact Information