SOURCE: Glassdoor

Glassdoor

June 10, 2015 16:53 ET

Glassdoor kondigt CEO’s met de hoogste rating for 2015, winnaars van de Employees' Choice Award, aan

Larry Page van Google, Mark Parker van Nike en Charles Butt van H E B krijgen de beste beoordelingen van werknemers

MILL VALLEY, CA--(Marketwired - Jun 10, 2015) - Glassdoor, de meest transparante marktplaats ter wereld op het gebied van jobs en aanwervingen, heeft de winnaars van de derde jaarlijkse editie van Employees' Choice Awards voor de CEO’s met de hoogste rating voor 2015 bekendgemaakt. In tegenstelling tot alle andere workplace awards, worden de Employees' Choice Awards uitsluitend gebaseerd op de inbreng van werknemers die voor een anonieme en vrijwillige feedback via de Glassdoor vragenlijst voor bedrijfsbeoordeling zorgen. Deze vragenlijst, die gedurende heel het jaar door alle werknemers kan worden ingevuld, bevordert feedback inzake de manier waarop hun CEO’s het bedrijf leiden, alsook verschaft die inzicht in hun baan, werkomgeving en bedrijf.

Dit jaar heeft Glassdoor zijn awards programma voor CEO’s met de hoogste rating uitgebreid om er vijf categorieën in op te nemen, om CEO’s in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk en Duitsland te beoordelen. Dit jaar zijn er twee categorieën in de VS: 50 CEO’s met de hoogste rating (opgenomen zijn CEO’s die bedrijven met 1 000 of meer werknemers leiden) en 25 CEO’s met de hoogste rating bij kleine en middelgrote bedrijven (opgenomen zijn CEO’s die bedrijven met minder dan 1 000 werknemers leiden):

"Vertrouwen en goedkeuring van al het personeel winnen is een van de moeilijkste, maar ook meest bevredigende verantwoordelijkheden voor elke leider", zei Robert Hohman, CEO en medeoprichter van Glassdoor. "Het winnen van een Glassdoor Employees' Choice Award is een belangrijke verwezenlijking voor elke CEO, ongeacht de bekendheid, het vermogen of de grootte van het bedrijf.”

Op de Glassdoor lijst van de 50 CEO’s met de hoogste rating voor 2015 vertegenwoordigen de top CEO’s verschillende industriegebieden, high tech, financien, maakindustrie, reizen en toerisme, retail en andere sectoren. Larry Page van Google stijgt vanaf plaats 11 op de lijst van vorig jaar met 93 percent goedkeuring om dit jaar de grootste eer in ontvangst te nemen, met 97 percent goedkeuring. In contrast hiermee daalt de Nummer 1 CEO van vorig jaar, Jeff Weiner van LinkedIn met 100 percent goedkeuring naar plaats 12 met 93 percent goedkeuring. Van de 50 CEO’s waren er 20 ook op de lijst van vorig jaar aanwezig geweest. Onder de nieuwkomers dit jaar zijn onder meer John Watson van Chevron, (Nummer 16; 93 percent goedkeuring), Calvin McDonald van Sephora, (Nummer 17; 93 percent goedkeuring) en Brian Chesky van Airbnb, (Nummer 48; 89 percent goedkeuring.

Op de lijst van 25 CEO’s met de hoogste rating bij kleine en middelgrote bedrijven zijn alle CEO’s die de top-drie uitmaken, nieuwkomers. Maar drie CEOs op de lijst van vorig jaar zijn er dit jaar ook bij.

De winnaars van de Employees' Choice Award worden bepaald door middel van een door Glassdoor ontwikkeld algoritme. In iedere CEO-goedkeuringsrating zijn de hoeveelheid en de samenhang van door Glassdoor goedgekeurde en tussen 22 april 2014 en 21 april 2015 ingediende bedrijfsbeoordelingen opgenomen. Die zijn ingevuld geweest door in de Verenigde Staten gebaseerde werknemers. De minimum eisen zijn dat de CEO’s uit grote bedrijven ten minste 100 beoordelingen moeten hebben ontvangen, terwijl CEO’s uit kleine en middelgrote bedrijven respectievelijk ten minste 35 beoordelingen moeten hebben ontvangen gedurende de onderzoeksperiode. Om het rapporteren te vergemakkelijken, worden de CEO-goedkeuringsratings afgerond naar het ronde getal dat er het dichtst bij ligt, terwijl de berekeningen verder gaan dan één duizendste om de plaats te bepalen. De volledige rapporteringsmetodologie kan worden geraadpleegd en gedownload via: https://glassdoor.box.com/CEOs15Methodology

MAAK KENNIS MET DE WINNAARS VAN 2015: Alle winnende CEO’s in de vijf categorieën van dit jaar kunnen worden gevonden door de volgende link te bezoeken:

MULTIMEDIA PRODUCENTEN/REDACTEUREN: Om grafieken met volledige resultaten te kunnen insluiten, stuur een e-mail aan pr@glassdoor.com. Foto’s van de werkomgeving/kantoor en werknemerscommentaren over CEOs/senior management zijn tevens beschikbaar op verzoek.

Over Glassdoor
Glassdoor is een zeer transparante marktplaats voor jobs en aanwervingen die de manier waarop mensen naar jobs zoeken en waarop bedrijven toptalenten aanwerven wijzigt. Glassdoor combineert gratis en anonieme beoordelingen, ratings en loon-gerelateerde website-inhoud teneinde sollicitanten te helpen om de beste jobs te vinden en hun belangrijkste vragen die op kunnen komen tijdens het zoeken naar een baan, sollicitatie, gesprekken en onderhandelingen beantwoord te zien. Voor werkgevers biedt Glassdoor oplossingen op het gebied van aanwerving en employer branding om hooggekwalificeerde kandidaten voor een fractie van de kosten van andere aanwervingskanalen te kunnen aantrekken. Glassdoor heeft 30 miljoen leden uit meer dan 190 landen en beheert een van de meeste populaire job apps op iOS en Android. Het bedrijf werd opgericht in 2008 en heeft ongeveer 160 miljoen Amerikaanse dollar aangetrokken van Google Capital, Tiger Global Management, Benchmark, Battery Ventures, Sutter Hill Ventures, DAG Ventures, Dragoneer Investment Group en anderen.

Glassdoor.com is een geregistreerd handelsmerk van Glassdoor, Inc.

Contact Information