SOURCE: Glassdoor

Glassdoor

September 15, 2015 11:15 ET

Glassdoor kondigt de winnaars aan van de Candidates' Choice Award voor 2015, waar werknemers met de beste sollicitatiegesprek ervaring bekroond worden volgens de sollicitanten

eBay, NIKE, Trader Joe's, Six Flags en UPS zijn een aantal van de winnaars

LOS ANGELES, CA--(Marketwired - Sep 15, 2015) - Glassdoor, de snelst groeiende jobsite(1), heeft de winnaars aangekondigd van haar inaugurele Candidates' Choice Awards, waarbij werknemers bekroond worden die sollicitanten de beste sollicitatiegesprek ervaring hebben geboden in het voorbije jaar. In tegenstelling tot andere awards programma's zijn deze prijzen uniek omdat de winnaars uitsluitend worden bepaald op basis van feedback van recente sollicitanten in hun sollicitatiegesprek beoordelingen op Glassdoor.

Deze prijzen erkennen het beste bedrijf in 46 industrietakken -- winnaars hebben de meest positieve sollicitatiegesprek ervaring ontvangen van sollicitanten in het voorbije jaar in vergelijking met anderen in hun industrie. Hieronder vindt u een voorbeeldweergave en lijst van slechts 10 bedrijven:

  • Luchtvaartmaatschappijen: United Airlines (73% positieve sollicitatiegesprek ervaring)
  • Banken & Credit Unions: U.S. Bank (72% positieve sollicitatiegesprek ervaring)
  • Computer hardware & software: Intel Corporation (71% positieve sollicitatiegesprek ervaring)
  • Grootwarenhuizen, kleding- & schoenenwinkels: American Eagle Outfitters (78% positieve sollicitatiegesprek ervaring)
  • Enterprise software & Netwerkoplossingen Oracle (61% positieve sollicitatiegesprek ervaring)
  • Fastfood & snelle service restaurants: Starbucks (76% positieve sollicitatiegesprek ervaring)
  • Federale agentschappen: US Postal Service (70% positieve sollicitatiegesprek ervaring)
  • Verzekeringsmaatschappijen: State Farm (68% positieve sollicitatiegesprek ervaring)
  • Internet: eBay (64% positieve sollicitatiegesprek ervaring)
  • Olie- & gasdiensten: eBay (69% positieve sollicitatiegesprek ervaring)

Volgens de feedback van sollicitanten op Glassdoor hebben de winnende werkgevers de neiging transparante, efficiënte en georganiseerde sollicitatiegesprekken, terwijl ze de communicatie met hun sollicitanten voortdurende onderhouden. Een voorbeeld van de feedback van sollicitanten met betrekking tot de winnende bedrijven:

"Recht voor zijn raap & professioneel. Begint met een presentatie van het bedrijf & meer details over de positie zelf. Daarna belt een rekruteerder, die momenteel een steward, je terug voor een persoonlijk sollicitatiegesprek. Het feit geïnterviewd te worden door een andere steward is dat zij het soort mensen kennen met wie ze willen samenwerken." -- United steward sollicitant (locatie niet beschikbaar)

"Heeft online gesolliciteerd met een werknemer referentie en heeft binnen twee weken een antwoord ontvangen. Daarna is het sollicitatiegesprek Ik heb op twee afzonderlijke gelegenheden een sollicitatiegesprek afgelegd met verschillende managers en een antecedentenonderzoek en drugstest ondergaan." -- American Express klantendienst sollicitant (Salt Lake City, UT)

"Ik heb een heel eenvoudig telefonisch sollicitatiegesprek afgelegd, en daarna heb ik 3 persoonlijke sollicitatiegesprekken afgelegd met 3 verschillende managers. Ze waren allemaal heel vriendelijk en maakten het sollicitatiegesprek vrij eenvoudig." -- Oracle Applications verkoopvertegenwoordiger sollicitant (locatie niet beschikbaar)

"In de huidige competitieve rekruteringsmarkt is het sollicitatiegesprek nog belangrijker geworden om een organisatie en haar cultuur naar potentieel talent te introduceren. Werkgevers die sollicitanten een goede ervaring bieden hebben een voordeel tijdens de rekrutering en voor de eerste maal zijn we trots op bedrijven te kunnen bekronen die de ervaring van sollicitanten verbeteren," zei Mariah DeLeon, Glassdoor vice-president of people.

Om in aanmerking te komen voor de Glassdoor Candidates' Choice Awards moet een bedrijf minimum 100 sollicitatiegesprek classificaties ontvangen hebben van sollicitanten in het voorbije jaar (28 augustus 2014 - 27 augustus 2015). Het positieve sollicitatiegesprek percentage moet ook voldoen aan dat van het gemiddeld bedrijf op Glassdoor of dit overtreffen (Glassdoor gemiddeld sollicitatiegesprek classificatie: 54% (2)). Voor meer informatie over de bekroningen en een kopie van de volledige methodologie kunt u een e-mailbericht verzenden naar: pr [at] Glassdoor [dot] com.

Glassdoor verwelkomt momenteel 30 miljoen leden in 190 landen en het biedt de meest recente vacatures in combinatie met meer dan 8,5 miljoen revisies, classificaties en meer informatie over hoe het echt aanvoelt te werken en te solliciteren voor een specifieke baan in een specifiek bedrijf. Meer dan 2.500 bedrijven gebruiken Glassdoor voor werkgevers producten om kwaliteit kandidaten te rekruteren op Glassdoor via personeelsadvertenties, werkgever merkbekendheid and display advertentie oplossingen(3).

DE VOLLEDIGE RESULTATEN:
Voor de volledige resultaten in alle industrietakken verwijzen wij u naar: http://gldr.co/CandidatesChoice

Om alle bedrijven te zien in alle industrietakken die voldoen aan de methodologie verwijzen wij u naar: https://glassdoor.box.com/CandidatesChoice.

U kunt ook een volledige lijst van de winnaars aanvragen en/of alle bedrijven die voldoen aan de methodologie via e-mail: pr@glassdoor.com.

Over Glassdoor
Glassdoor is de meest transparante vacature en carrière marktplaats die de wijze veranderen waarop mensen een baan zoeken en hoe bedrijven toptalent rekruteren. Glassdoor combineert gratis en anonieme feedback, beoordelingen en salaris inhoud met vacatures om werkzoekenden te helpen de beste banen te vinden en belangrijke vragen te behandelen die naar voor komen tijdens het zoeken naar een baan, de sollicitatie, het sollicitatiegesprek en de onderhandelingsfases van de tewerkstelling. Glassdoor biedt rekrutering en werkgever merkbekendheid oplossingen om kwalitatief hoogstaande kandidaten te helpen aantrekken aan een fractie van de kost van andere kanalen. Glassdoor, dat meer dan 30 miljoen leden en inhoud heeft in meer dan 190 landen, beheert een van de populairste vacature apps op iOS en Android. Het bedrijf werd opgestart in 2008 en het heeft ongeveer $160 miljoen ingezameld van Google Capital, Tiger Global, Benchmark, Battery Ventures, Sutter Hill Ventures, DAG Ventures, Dragoneer Investment Group en anderen.

Glassdoor.com is een geregistreerd handelsmerk van Glassdoor, Inc.

(1) Op basis van mei 2015 J.O.J comScore verkeersrapporten, Glassdoor is momenteel de snelst groeiende jobsite in Amerika in vergelijking met LinkedIn.com, CareerBuilder.com, Monster.com en Indeed.com.

(2) 54% gemiddeld positieve sollicitatiegesprek ervaring op basis van meer dan 400.000 bedrijven op Glassdoor op 28 augustus 2015

(3) Glassdoor interne gegevens, juni 2015

Contact Information