SOURCE: Glassdoor

Glassdoor

June 08, 2016 00:00 ET

GLASSDOOR MAAKT DE BEST BEOORDEELDE CEO'S VAN 2016 BEKEND

CEO's VAN VODAFONE, KLM EN KPN voeren de lijst aan

LONDEN, VERENIGD KONINKRIJK--(Marketwired - Jun 8, 2016) - Glassdoor, de meest transparante banen en carrièremarkplaats, heeft de winnaars bekendgemaakt van de jaarlijkse Employees' Choice Awards die de Best Beoordeelde CEO's van 2016 erkent in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de Verenigde Staten en Canada. Het is voor het eerst dat de Top 10 Best Beoordeelde CEO's bekend wordt gemaakt in Nederland. In tegenstelling tot andere awards voor werkgevers, zijn de awards van Glassdoor uitsluitend gebaseerd op de inbreng van werknemers. Op Glassdoor kunnen werknemers vrijwillig en anoniem feedback verstrekken door het invullen van een bedrijfsreview met de vraag of ze hun CEO goedkeuren of afkeuren, vragen over hun inzichten in het werk, de werkomgeving en de werkgever.

Dit jaar heeft Glassdoor de Employees' Choice Awards uitgebreid naar zes landen, waarbij de Best Beoordeelde CEO's in Nederland, de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland worden onderscheiden. Winnaars worden beoordeeld op basis van hun algehele CEO-goedkeuringspercentage over het afgelopen jaar. Om te streven naar eenvoud worden goedkeuringspercentages afgerond op het dichtstbijzijnde gehele getal, ondanks dat berekeningen gedaan zijn tot op een duizendste voor het bepalen van de positie in de lijst.

De top vijf Best Beoordeelde CEO's in 2016 in Nederland is:

1. Vodafone - Vittorio A. Colao (goedkeuringspercentage van 99%)
2. KLM - Pieter J. Th. Elbers (goedkeuringspercentage van 99%)
3. KPN - Eelco Blok (goedkeuringspercentage van 96%)
4. Post NL - Herna Verhagen (goedkeuringspercentage van 93%)
5. TomTom - Harold Goddijn (goedkeuringspercentage van 93%)

"De Employees' Choice Awards van Glassdoor erkent CEO's die uitblinken omdat ze de steun en goedkeuring van hun personeel hebben verworven -- geen eenvoudige taak voor een topmanager," aldus Robert Hohman, CEO en medeoprichter van Glassdoor. "Ik ben er trots op dat we deze award uitbreiden naar nieuwe markten omdat uitzonderlijke topmanagers zich overal ter wereld bevinden, ongeacht grenzen. Ik feliciteer alle winnaars met deze fantastische prestatie."

Hoewel 9 van de 10 Best Beoordeelde CEO's Nederlanders zijn en leiding geven aan een Nederlands bedrijf, is de nummer 1 in de lijst de Italiaan Vittoria A. Colao: CEO bij de Engelse telecomprovider Vodafone. Herna Verhagen van PostNL is de enige vrouwelijke CEO in de lijst en staat op de vierde plaats. Verhagen is al meer dan 20 jaar werkzaam bij het bedrijf en nam 4 jaar geleden de CEO-functie op zich.

Winnaars van de lijsten van de Best Beoordeelde CEO's 2016 worden vastgesteld op basis van het eigen algoritme van Glassdoor, waarbij er rekening wordt gehouden met de hoeveelheid en consistentie van door Glassdoor goedgekeurde bedrijfsreviews die tussen 2 mei 2015 en 1 mei 2016 gedeeld zijn door in Nederland gevestigde werknemers. Werkgevers worden in aanmerking genomen voor de lijst als ze ten minste 20 bedrijfsreviews hebben ontvangen, waaronder ten minste 20 CEO-goedkeuringsbeoordelingen en ten minste 20 hoger managementbeoordelingen. De volledige methodologie kan hier worden gedownload: https://www.glassdoor.com/Awards-and-Trends/about-employees-choice-awards.htm (deze link gaat live na de embargotijd, op woensdagochtend 06:00).

Wanneer een werknemer een bedrijfsreview toevoegt op Glassdoor, wordt deze werknemer gevraagd om zijn of haar mening te delen over voordelen om voor deze werkgever te werken (pluspunten) en over eventuele nadelen (minpunten). Ze worden bovendien aangemoedigd om advies te geven aan het management. Werknemers wordt ook gevraagd om zich uit te spreken over hun algehele tevredenheid met hun werkgever en andere aspecten van hun werkplek, zoals onder meer hoger management. Werknemers wordt verder gevraagd om enkele aspecten te beoordelen die betrekking hebben op hun werk, waaronder hun mening over het leiderschap van de CEO. Werknemers kunnen wanneer ze hun CEO beoordelen op Glassdoor, kiezen uit drie opties: goedkeuren, afkeuren of geen mening over de CEO.

DE WINNAARS VAN 2016 BEKIJKEN: Klik op de volgende links om de winnende CEO's in de zeven categorieën van dit jaar te bekijken (n.b.: deze links zijn beschikbaar na de embargotijd):

Werkplek-/kantoorfoto's en werknemercommentaar over winnende CEO's, hun hoger managementteam en de bedrijfscultuur zijn eveneens op aanvraag verkrijgbaar. Stuur daartoe een e-mailbericht aan: pr@glassdoor.com.

Over Glassdoor
Glassdoor is de meest transparante banen- en carrièremarktplaats die de manier waarop mensen naar werk zoeken en bedrijven toptalent werven, verandert. Glassdoor combineert gratis en anonieme reviews, beoordelingen en salarisinformatie met vacatures om werkzoekenden te helpen de beste banen te vinden en om kritische vragen te beantwoorden die naar boven komen bij het zoeken naar een baan, de sollicitatie, het gesprek en de onderhandelingsfase voor een dienstbetrekking. Voor werkgevers biedt Glassdoor vacatureplaatsingen, oplossingen voor werving en employer branding om hen te helpen bij het aantrekken van hoogwaardige kandidaten tegen een fractie van de kosten van andere kanalen. Bovendien beschikt Glassdoor over een van de populairste vacature-apps voor iOS en Android. Het bedrijf is opgericht in 2008 en heeft ongeveer $160 miljoen aan investeringen weten aan te trekken van Google Capital, Tiger Global, Benchmark, Battery Ventures, Sutter Hill Ventures, DAG Ventures, Dragoneer Investment Group en andere partijen.

(c) 2016 Glassdoor, Inc. Glassdoor is een gedeponeerd handelsmerk van Glassdoor, Inc.

Contact Information