SOURCE: Glassdoor

Glassdoor

March 29, 2016 00:00 ET

GLASSDOOR ONTHULT MOEILIJKSTE SOLLICITATIEVRAGEN VOOR 2016

LONDON, UNITED KINGDOM--(Marketwired - Mar 29, 2016) - "Hoeveel katten zijn er in Nederland?", "Hoeveel liter verf heb je nodig om een airliner te verven?" en "Hoeveel pingpong ballen passen er in een middelgrote auto?". Dit is een greep uit de vragen die werkzoekenden kunnen verwachten tijdens hun sollicitatiegesprek dit jaar.

Glassdoor, de vacature- en carrièremarktplaats, kondigt zijn derde jaarlijkse rapport aan met de Top 10 moeilijkste sollicitatievragen voor 2016. We hebben duizenden sollicitatievragen doorgeploegd die Nederlandse werkzoekenden gedeeld hebben met Glassdoor het afgelopen jaar, om er zeker van te zijn dat miljoenen potentiele werknemers in Nederland voorbereid zijn op elk mogelijk scenario gedurende het sollicitatieproces.

Het doel: voorbereid zijn op alle mogelijke vragen gedurende het hedendaagse lastige sollicitatieproces, voor alle mogelijke banen. 

Complete resultaten - Top 10 Moeilijkste Sollicitatievragen NL 2016:

1. "Waar zou je 10 miljoen in investeren en waarom?" Nuon Manager (Amsterdam). Klik hier voor meer sollicitatievragen bij Nuon.

2.  "Hoeveel liter verf heb je nodig om een airliner te verven?" KPMG Junior Consultant (Amstelveen). Klik hier voor meer sollicitatievragen bij KPMG.

3. "Waarom zijn putdeksels rond?" Achmea Data Management (Apeldoorn). Klik hier voor meer sollicitatievragen bij Achmea.

4. "Hoeveel katten zijn er in Nederland?" Accenture Junior Technology Consultant (Amsterdam). Klik hier voor meer sollicitatievragen bij Accenture.

5. "Kies één van de afbeeldingen (variërend van een brug of ballerina's tot een auto besmeurd met modder) en vertel waarom." Koning & Hartman Young Professional (Delft). Klik hier voor meer sollicitatievragen bij Koning & Hartman.

6. "Hoeveel manieren kun je je bedenken om een naald in een hooiberg te vinden?" Cloudreach Cloud Systems Engineer (Amsterdam). Klik hier voor meer sollicitatievragen bij Cloudreach.

7. "Waar mogen we je 's nachts voor wakker maken?" IFS Junior Software Consultant (Eindhoven). Klik hier voor meer sollicitatievragen bij IFS.

8. "Hoeveel pingpong ballen passen er in een middelgrote auto?" De Kleine Consultant Consultant (Amsterdam). Klik hier voor meer sollicitatievragen bij De Kleine Consultant.

9.  "Hoe zou jij uitbreiden in een stad waar het werkloosheidspercentage meer dan 25% is?" Abercrombie & Fitch District Manager (Amsterdam). Klik hier voor meer vragen bij Abercrombie & Fitch.

10.  "Wat is het beste boek dat je ooit hebt gelezen?" Google Industry Head (Amsterdam). Klik hier voor meer sollicitatievragen bij Google.

Bekijk alle zes Glassdoor lijsten met de Top 10 Moeilijkste Sollicitatievragen voor 2016, per land:

Sollicitanten moeten voorbereid zijn op het beantwoorden van alle mogelijke vragen. Vandaar dat Glassdoor ook een lijst heeft samengesteld met de meest voorkomende sollicitatievragen.

TOT SLOT

Methodologie: Glassdoor evalueert alle goedgekeurde sollicitatievragen die de afgelopen 12 maanden door werkzoekenden gedeeld zijn op Glassdoor. Bij het samenstellen van deze lijst, houden wij rekening met community feedback (zoals bijvoorbeeld het taggen van vragen als 'brainteaser') om zodoende met een lijst te komen die bestaat uit diverse vragen waarmee werkzoekenden een beter idee krijgen wat zij kunnen verwachten tijdens hun sollicitatiegesprek. Deze top 10 is een greep uit de vragen.

Over Glassdoor

Glassdoor is de meest transparante vacature- en carrièremarktplaats en verandert hoe mensen naar vacatures zoeken en hoe bedrijven toptalent werven. Glassdoor combineert gratis en anonieme reviews, beoordelingen en salarisinformatie met vacaturevermeldingen om werkzoekenden te helpen bij het zoeken naar de beste vacatures en het omgaan met essentiële vragen die aan bod komen tijdens het zoeken naar werk, het solliciteren en de onderhandelingen. Voor werkgevers biedt Glassdoor oplossingen voor rekrutering en branding die helpen om tegen een fractie van de kosten van andere kanalen, kwalitatief hoogwaardige kandidaten aan te trekken. Glassdoor beschikt over een van de populairste vacature-apps voor iOS en Android. Het bedrijf is in 2008 opgericht en heeft ongeveer $ 160 miljoen opgehaald bij Google Capital, Tiger Global Management, Benchmark, Battery Ventures, Sutter Hill Ventures, DAG Ventures, Dragoneer Investment Group en andere partijen.

Glassdoor.com is een gedeponeerd handelsmerk van Glassdoor, Inc.

Contact Information