SOURCE: Glassdoor

Glassdoor

April 13, 2016 13:30 ET

Glassdoor ronde tafelconferentie over gelijke betaling benadrukt transparantie wat betreft salaris als de sleutel voor gelijke betaling van man en vrouw

Op de dag voor gelijke beloning (Equal Pay Day) bespraken Hillary Clinton, de Amerikaanse gouden medaillewinnaar Megan Rapinoe en leidende experts factoren die bijdroegen tot ongelijke betaling op de werkplek, waaronder ook een gebrek aan transparantie en gelijke kansen voor opleiding en een goede loopbaan.

NEW YORK, NY en MILL VALLEY, CA--(Marketwired - Apr 13, 2016) - Om de dag voor gelijke betaling (Equal Pay Day) te eren was Glassdoor(R)'s werelds meest transparante markt voor functies en werving van personeel, de organisator van een ronde tafelconferentie met de vroegere minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton en verschillende andere leiders, experts en advocaten om gelijke betaling voor man en vrouw en soortgelijke problemen te bepraten. De ronde tafelconferentie werd live uitgezonden vanuit New York City. Men kan een opname zien op https://www.glassdoor.com/Salaries/equal-pay-roundtable/index.htm.

In de loop van een uur verkenden de panel-leden de realiteiten en oorzaken van de kloof in betaling tussen man en vrouw en bespraken een reeks van oplossingen. Voorgezeten door de bekroonde journalist Diane Brady, recentelijk werkend bij Bloomberg, omvatten de deelnemers:

 • Hillary Clinton, voormalige Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken, voormalige Amerikaans senator en voormalige First Lady.
 • Robert Hohman, medeoprichter en CEO, Glassdoor, Inc.
 • Lori Nishiura Mackenzie, Executive Director, The Clayman Institute for Gender Research van de Stanford University
 • Dan Henkle, president, Gap Foundation & SVP van wereldwijde duurzaamheid van Gap Inc.
 • Megan Rapinoe, Wereldkampioen & Olympische gouden medaillewinnaar
 • Tracy Sturdivant, medeoprichter & Co-Executive Director van Make It Work

De panelleden bespraken manieren om de kloof in betaling tussen man en vrouw te verbeteren en riepen werkgevers ook op transparanter op de werkplek en over betaling te zijn, waarbij mannen en vrouwen gelijke kansen kregen voor een carrière en te zorgen dat de juiste beleidsmaatregelen op hun plaats waren om transparantie van betaling te realiseren en meer vrouwen aan te moedigen beter betalende velden zoals wetenschap, technologie, techniek, wiskunde te betreden. Initiatieven waar men op doelde om carrières te stimuleren en loononderhandelingen en gesteund ouderschapsverlof en goede kinderopvang te stimuleren werden ook genoemd als belangrijke manieren om de belangrijke oorzaken achter de redenen waarom vrouwen minder dan mannen verdienen aan te pakken.

Hillary Clinton over transparantie en de kloof in betaling tussen man en vrouw

"De kloof in betaling tussen man en vrouw kost vrouwen, gezinnen en de economie zo veel geld elk jaar", zei minister Clinton. "Het is belangrijk om het punt te maken, dat als men er niet in slaagt vrouwen gelijk te betalen dit een invloed heeft op gezinnen en op de bredere economie. Glassdoor concentreert zich op een probleem, dat bijna universele consequenties heeft. Er zijn al wetten op federaal niveau en in de staten die het niet betalen van gelijk loon aan man en vrouw tegen de wet maken. Het probleem is dat er niet genoeg transparantie is en we niet exact weten wat het verschil in beloning in vele omstandigheden is."

Robert Hohman over de wil tot gelijke betaling

"Twee duizend werknemers zijn naar Glassdoor gekomen en hebben de belofte van gelijke betaling onderschreven om te zorgen dat hun onderneming gelijk zal betalen voor gelijk werk", stelde Robert Hohman, CEO en mede-oprichter van Glassdoor. "We weten dat 90 procent van werknemers het erover eens zijn dat gelijk werk gelijk betaald moet worden en 60 procent stellen, dat ze niet zouden solliciteren bij een werkgever, waarvan ze weten dat ze man en vrouw niet gelijk betalen. In deze oorlog voor het werven van talent snijdt je in je eigen vlees om de beste werknemers aan te trekken op de lange termijn, als men het probleem niet werkelijk oplost."

Megan Rapinoe over het punt van transparantie

"Als team begrijpen we ons platform bijzonder goed en begrijpen we dit probleem van gelijkheid van vrouwen en we houden ervan onze schouders eronder te zetten", stelde Megan Rapinoe, wereldkampioen en winnaar van de gouden medaille. "We kennen de contracten van het voetbalteam voor mannen al lange tijd. Transparantie was voor ons cruciaal. Dit jaar, nadat we de wereldcup en de overwinningstournee hadden gemaakt, hadden we de kennis, maar de werkelijke getallen hadden we niet. Het was eind februari of begin maart, toen ze al deze getallen openbaar maakten en we zagen dat we in feite in de zwarte cijfers met $17 miljoen waren. We hebben al bewezen dat we geld opleveren zonder zelfs de nodige investeringen, dus kun je nagaan als men wel in ons investeert."

De loonkloof tussen mannen en vrouwen is een belangrijke factor voor vele Amerikanen en werknemers in de hele wereld. Negen op 10 werknemers in zeven landen zijn van mening dat mannen en vrouwen een gelijk loon zouden moeten ontvangen, in overeenstemming met een recente Glassdoor enquête(1), maar er bestaat nog steeds een duidelijke loonkloof. Nieuw onderzoek van Glassdoor Economie Research heeft aangetoond dat de loonkloof tussen mannen en vrouwen reëel is en aanzienlijk is -- 5,4% in de V.S. -- zelfs na controles op onderwijs, werkervaring, locatie, industrie en zelfs functie-omschrijving en bedrijf zijn toegepast.

Glassdoor leidt transparantie op de werkplek en qua salaris en heeft economisch onderzoek en wereldwijde onderzoeken uitgevoerd rond dit cruciale onderwerp om licht op dit probleem te laten schijnen, de loonkloof beter te kunnen begrijpen en gesprekken op gang te brengen om de hoofdoorzaken beter te begrijpen en de juiste oplossingen te vinden.

ACTIES DIE WERKNEMERS EN WERKGEVERS KUNNEN ONDERNEMEN: Werknemers en werkgevers kunnen onmiddellijk stappen ondernemen om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te helpen verminderen op basis van een betere transparantie en betrokkenheid

Werknemers: De transparantie verbeteren met betrekking tot de lonen kan werknemers in heel de wereld helpen nagaan of ze een eerlijk loon ontvangen voor hun functie in hun eigen bedrijf en op hun lokale arbeidsmarkt. Iedere werknemer in heel de wereld kan aan een anoniem salarisrapport bijdragen op Glassdoor.

Werkgevers: Bijna 7 op de 10 (69%) van de werknemers zouden graag willen, dat ze een beter begrip hadden wat eerlijke marktconforme beloning is voor hun positie en vaardigheden in hun bedrijf en op de plaatselijke arbeidsmarkt (1) en drie op de vijf werknemers zou niet solliciteren bij een bedrijf waar er geen gelijke betaling van man en vrouw is (1). Werkgevers kunnen zich doen opmerken door een standpunt in te nemen en doen wat meer dan 1.800 werkgevers al gedaan hebben -- leg de loongelijkheidsbelofte af op Glassdoor, om bewijs te leveren van het engagement van het bedrijf de werknemers gelijk te betalen voor gelijk werk en ervaring.

GLASSDOOR LOONKLOOF TUSSEN MANNEN EN VROUWEN EN SALARISTRANSPARANTIE INFORMATIEBLAD: Voor meer informatie verwijzen wij u naar het Glassdoor informatieblad dat economisch onderzoeks- en enquêtegegevens bevat met betrekking tot de gelijke beloning voor mannen en vrouwen en salaristransparantie.

(1) Deze enquête werd online uitgevoerd in Canada, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, het Verenigd-Koninkrijk en de Verenigde Staten door Harris Poll in naam van Glassdoor van 1-5 oktober 2015 bij 8.254 volwassenen, 18 jaar en ouder. Alle antwoorden die genoteerd werden zijn van volwassenen die parttime/fulltime werk hadden. Alle geregistreerde antwoorden zijn van volwassenen die deeltijds/voltijds werken. Deze online enquête is niet gebaseerd op een kanssteekproef. Voor de volledige enquête methodologie, inclusief de gewogen variabelen, kunt u contact opnemen met pr@glassdoor.com.

Over Glassdoor
Glassdoor is de meest transparante vacature en carrière marktplaats die de wijze verandert waarop mensen een baan zoeken en hoe bedrijven toptalent rekruteren. Glassdoor combineert gratis en anonieme feedback, beoordelingen en salaris inhoud met vacatures om werkzoekenden te helpen de beste banen te vinden en belangrijke vragen te behandelen die naar voor komen tijdens het zoeken naar een baan, de sollicitatie, het sollicitatiegesprek en de onderhandelingsfases van de tewerkstelling. Glassdoor biedt werkgevers rekrutering en de werkgever merkbekendheid oplossingen om kwalitatief hoogstaande kandidaten te helpen aantrekken aan een fractie van de kost van andere kanalen. Glassdoor beheert bovendien een van de meest populaire job apps op de platforms iOS en Android Het bedrijf werd opgestart in 2008 en het heeft ongeveer $160 miljoen ingezameld van Google Capital, Tiger Global, Benchmark, Battery Ventures, Sutter Hill Ventures, DAG Ventures, Dragoneer Investment Group en andere bedrijven.

(c) 2016 Glassdoor, Inc. Glassdoor is een gedeponeerd handelsmerk van Glassdoor, Inc.

Opmerking: dit is een politiek neutrale, niet campagne-gebonden evenement.

Contact Information • Contactpersonen voor de media van Glassdoor:
  MaryJo Fitzgerald of Scott Dobroski
  pr@glassdoor.com