SOURCE: Glassdoor

Glassdoor

September 25, 2015 10:08 ET

Glassdoor Trends biedt inzicht in populaire jobs en bedrijven bij sollicitanten

Nieuw hulpprogramma markeert pieken in sollicitant activiteiten in steden, industrietakken en beroepen

LOS ANGELES, CA--(Marketwired - Sep 25, 2015) - Glassdoor, de snelst groeiende jobsite(1), heeft Glassdoor Trends geïntroduceerd, een nieuw hulpprogramma dat een inzicht biedt naar welke jobs en bedrijven er vraag is en populair zijn bij sollicitanten op Glassdoor in Noord-Amerika, Europa en andere locaties in de wereld. Glassdoor Trends helpt sollicitanten begrijpen hoe competitief een job of bedrijf kan zijn en het helpt werkgevers begrijpen hoe nieuws en gebeurtenissen verbonden met hun bedrijf of concurrenten de interesse van sollicitanten kan beïnvloeden.

Bijvoorbeeld, Glassdoor Trends identificeert welke jobs in New York of welke bedrijven in Londen, Engeland de meeste aandacht hebben gekregen van sollicitanten op Glassdoor. Glassdoor Trends geeft bovendien aan of de interesse en activiteiten met betrekking tot een specifieke job of bedrijf zijn toe- of afgenomen of hetzelfde gebleven en of ze nieuw zijn op een Glassdoor Trends lijst in een bepaalde maand.

Glassdoor verwelkomt momenteel meer dan 26 miljoen unieke gebruikers per maand, en op basis van een recente enquête(2) is 86 percent van Glassdoor gebruikers actief op zoek naar werk of bereid betere voorwaarden te overwegen.

"Sollicitanten tasten vaak in het duister wat betreft de concurrentie op de arbeidsmarkt. Glassdoor Trends biedt een waardevol overzicht van welke jobs en bedrijven populair zijn en het herinnert de gebruiker er aan een bedrijf te onderzoeken voor hij of zij solliciteert of een job aanvaard om te begrijpen waarom een bepaald bedrijf zo in trek is," ze Ehren Reilly, Glassdoor product director. "Glassdoor Trends biedt werkgevers ook de mogelijkheid de vraag naar hun bedrijf, hun concurrenten en hun jobs beter in te schatten en toont hen hoe wijzigingen in hun naamsbekendheid en reputatie invloed kan hebben op de sollicitanten."

Jobs en bedrijven kunnen om uiteenlopende redenen populair zijn, zowel goede als slechte redenen. Bepaalde redenen waarom een bedrijf populair zijn, omvatten: o.a. werkplaats of tewerkstelling nieuws, product of service nieuws, zakelijk nieuws, bekroningen van het bedrijf of gebeurtenissen.

Glassdoor Trends houdt rekening met de activiteit van de sollicitant in de voorbije maanden voor duizenden jobs en bedrijven om opmerkelijke of onverwachte pieken te identificeren. De resultaten worden gewogen met als doel bedrijven van gelijk welke omvang en minder gebruikelijke beroepen te presenteren. Sollicitanten kunnen resultaten filteren volgens locatie of industrietak en in sommige gevallen volgens beroep

Glassdoor Trends wordt maandelijks bijgewerkt. Voor meer informatie over Glassdoor Job en Company Trends verwijzen wij u naar: https://www.glassdoor.com/Trends/index.htm

(1) Glassdoor is de snelst groeiende jobsite in de V.S. in vergelijking met LinkedIn.com, Indeed.com, CareerBuilder.com, en Monster.com (Bron: Op basis van unieke gebruikers, aangepaste joblijst sites % Change Media Trend Report, Comscore augustus 2015 Media Metrix(R))
(2) Bron: Glassdoor U.S. site enquête, oktober 2014

Over Glassdoor

Glassdoor is een zeer transparante marktplaats voor jobs en aanwervingen die de manier waarop mensen naar jobs zoeken en waarop bedrijven toptalenten aanwerven wijzigt. Glassdoor combineert gratis en anonieme beoordelingen, ratings en loon-gerelateerde website-inhoud teneinde sollicitanten te helpen om de beste jobs te vinden en hun belangrijkste vragen die op kunnen komen tijdens het zoeken naar een baan, sollicitatie, gesprekken en onderhandelingen beantwoord te zien. Voor werkgevers biedt Glassdoor oplossingen op het gebied van aanwerving en employer branding om hooggekwalificeerde kandidaten voor een fractie van de kosten van andere aanwervingskanalen te kunnen aantrekken. Glassdoor heeft 30 miljoen leden uit meer dan 190 landen en beheert een van de meeste populaire job apps op iOS en Android. Het bedrijf werd opgericht in 2008 en heeft ongeveer 160 miljoen Amerikaanse dollar aangetrokken van Google Capital, Tiger Global Management, Benchmark, Battery Ventures, Sutter Hill Ventures, DAG Ventures, Dragoneer Investment Group en anderen.

Glassdoor.com is een geregistreerd handelsmerk van Glassdoor, Inc.

Contact Information