SOURCE: Glassdoor.com

Glassdoor.com

January 06, 2015 08:59 ET

Glassdoor zamelt $70 miljoen in onder leiding van Google Capital en Tiger Global

Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste vacatures en rekrutering platforms in de wereld dat de eigen door de gebruiker gegenereerde feedback, beoordelingen en salaris inhoud

MILL VALLEY, CA--(Marketwired - Jan 6, 2015) - Glassdoor, Inc., de meest transparante vacature en carrière marktplaats, heeft vandaag aangekondigd dat het $70 miljoen heeft ingezameld in nieuwe financiering onder leiding van Google Capital en de bestaande investeerder Tiger Global met deelname door bestaande investeerders Battery Ventures en Sutter Hill Ventures. Glassdoor heeft tot op heden bijna $160 miljoen ingezameld in financiering.

Glassdoor verstoort de tewerkstellingsruimte met de introductie van een belangrijke transparantie met gratis en anonieme door de gebruiker gegenereerde, bedrijfsspecifieke feedback, beoordelingen en salaris inhoud die momenteel meer dan 340.000 bedrijven omvat in meer dan 190 landen. Het bedrijf heeft ook aanzienlijke investeringen uitgevoerd in de opbouw van een vacature meta-zoekmotor en werkgever-gerichte producten die hebben bijgedragen tot de uitgroei van Glassdoor tot een van de grootste vacature en rekrutering platforms in de wereld.

“We zijn bijzonder onder de indruk van het traject dat Glassdoor heeft afgelegd en het team dat er achter staat. Met een $90 miljard globale vacature en tewerkstellingsmarkt is er een enorme kans voor groei,” zei Laela Sturdy, partner bij Google Capital. "De Glassdoor vacature databank, geavanceerde zoekmiddelen en groeiend globaal publiek trekken zowel werkzoekenden als werkgever adverteerders aan. We kijken er naar uit samen te werken met Glassdoor naarmate zij bedrijven helpen de efficiëntie van hun rekrutering te verbeteren – en meer en meer mensen helpen een baan te vinden."

Met meer dan 27 miljoen geregistreerde leden in heel de wereld blijft de interesse van werkgevers in Glassdoor als een rekrutering oplossing groeien. Glassdoor voor werkgevers biedt bedrijven uiteenlopende adverteerdersproducten voor rekrutering en een eigen analytisch dashboard voor het actieve beheer van het merk van hun werkgever; werkzoekenden en werkgevers aanspreken; en creëren nauwkeurig toegespitste, kostenefficiënte rekrutering campagnes om uitstekend personeel aan te werven. Glassdoor heeft momenteel meer dan 2000 werkgever klanten(1), inclusief merken zoals Chevron, Cigna, Dell, Enterprise Rent-A-Car, Facebook, Goldman Sachs, Groupon, HP, Intuit, Procter & Gamble en Twitter.

"We kijken er enorm naar uit Google Capital te verwelkomen als een investeerder en we merken nu al de hoge waarde van de samenwerking naarmate we de investeringen versnellen in strategische groeizones zoals de uitbreiding van de Glassdoor globale voetafdruk," zei Robert Hohman, CEO en medeoprichter van Glassdoor, Inc. "Onze transparantie is ongeëvenaard en we voeren fundamentele veranderingen uit in de wijze waarop mensen een baan zoeken en bedrijven toptalent aanwerven. Met onze unieke inhoud en bijzonder toegespitste rekrutering hulpmiddelen helpen we mensen de job en bedrijven te vinden en, op hun beurt, werkgevers in contact te brengen met kwalitatief hoogstaande kandidaten aan een fractie van de kost van andere rekrutering kanalen."

Bovenop de rekrutering adverteerder producten doen bedrijven ook beroep op de Glassdoor Gratis werkgever accounts voor het beheer van secties van hun Glassdoor bedrijfsprofiel en opmerkingen over werkgevers en kandidaat feedback. In iets meer dan een jaar hebben meer dan 31.500 bedrijven zich geregistreerd voor een gratis Glassdoor account.

Het bedrijf heeft momenteel haar eerste niet-Engelse website en mobiele apps gelanceerd in Frankrijk en het is van plan van start te gaan in meer niet-Engels sprekende markten in 2015 en later. Ongeacht de markt, Glassdoor leden kunnen hetzelfde type van nuttige inzichten vinden en delen, inclusief beoordelingen en feedback van bedrijven, CEO goedkeuring beoordelingen, salarisgegevens volgens titel en werkgever, interview feedback, kantoor foto’s en voordelen. Geen enkele andere vacature of carrière site combineert deze uitgebreide, door de gebruiker gegenereerde inhoud met vacatures om een kijkje te nemen naar de realiteit van het werken in een specifiek bedrijf.

Het bedrijf, dat momenteel ongeveer 350 werknemers heeft, heeft haar hoofdkwartier ongeveer 8 km ten noorden van San Francisco in Mill Valley en het werft momenteel aan.

Over Google Capital
Google Capital is een groei aandelenfonds gesteund door Google. Google Capital investeert in bedrijven die technologie gebruiken om de wijze te veranderen waarop mensen de wereld ervaren. Geadviseerd door Google technologie, product en bedrijfsleiders heeft het Google Capital team de uitgebreide operationele en technische expertise om meer intelligentere investeringen te maken en de bedrijven in onze portefeuille te helpen slagen. De investeringen van Google Capital omvatten tot op heden onder andere SurveyMonkey, Lending Club en Credit Karma. (www.googlecapital.com)

Over Glassdoor
Glassdoor is de meest transparante vacature en carrière marktplaats die de wijze veranderen waarop mensen een baan zoeken en hoe bedrijven toptalent rekruteren. Glassdoor combineert gratis en anonieme feedback, beoordelingen en salaris inhoud met vacatures om werkzoekenden te helpen de beste banen te vinden en belangrijke vragen te behandelen die naar voor komen tijdens het zoeken naar een baan, de sollicitatie, het interview en de onderhandelingsfases van de tewerkstelling. Glassdoor biedt werkgevers rekrutering en werkgever merkbekendheid oplossingen om kwalitatief hoogstaande kandidaten te helpen aantrekken aan een fractie van de kost van andere kanalen. Glassdoor, dat meer dan 27 miljoen leden en inhoud heeft in meer dan 190 landen, beheert een van de populairste job apps op iOS en Android. Het bedrijf werd opgestart in 2008 en het heeft ongeveer $160 miljoen ingezameld van Google Capital, Tiger Global, Benchmark, Battery Ventures, Sutter Hill Ventures, DAG Ventures, Dragoneer Investment Group en anderen.

Glassdoor.com is een geregistreerd handelsmerk van Glassdoor, Inc.

(1) sluit zelfbediening vacature klanten uit

Contact Information • Media contactpersonen:

  Europa:
  Joe Wiggins
  +44 (0)7767 362 533
  pr@glassdoor.com

  Noord-Amerika:
  Samantha Zupan
  (925) 324-3954

  Scott Dobroski
  (415) 847-4622
  pr@glassdoor.com