SOURCE: Glassdoor

Glassdoor

April 12, 2016 07:01 ET

Glassdoor® salaris enquête toont aan dat meer dan 1 in 2 werknemers wereldwijd van mening is dat ze moeten overstappen naar een ander bedrijf om een betekenisvolle salarisverhoging te ontvangen

MILL VALLEY, CA--(Marketwired - Apr 12, 2016) - Glassdoor

  • 60 percent van werknemers in de V.S. melden dat hun bedrijven de loongegevens niet intern delen
  • Bij 70 percent van werknemers wereldwijd zouden beter willen begrijpen wat de reële marktwaarde is van hun positie en vaardigheden binnen hun bedrijf en op de lokale arbeidsmarkt
  • Minder vrouwen (59 percent) dan mannen (51 percent) in de wereld hebben gemeld duidelijk te begrijpen hoe het loon wordt vastgelegd op alle niveaus binnen hun bedrijf

Glassdoor, de meest transparante job- en rekruteringsmarkt in de wereld, heeft vandaag de resultaten meegedeeld van zijn Wereldwijde salaris transparantie enquête die aantoont dat meer dan de helft van werknemers wereldwijd (47%) zeggen dat hun bedrijven de loongegevens nog steeds niet intern delen. Bovendien zou de meerderheid van de werknemers wereldwijd (69%) een beter begrip wensen van de reële marktwaarde van en compensatie voor hun positie en vaardigheden in hun bedrijf en op de lokale arbeidsmarkt, en meer dan de helft (56%) is van mening dat ze moeten overstappen naar een ander bedrijf om een wezenlijke verandering in hun salaris te ontvangen. Gepubliceerd op de Dag van de Loongelijkheid, deze enquête toont ook aan dat minder vrouwen begrijpen hoe hun salaris wordt vastgelegd binnen hun bedrijf dan hun mannelijke tegenhangers (53% vs. 65%, respectievelijk). De Glassdoor enquête heeft 4.300 voltijds/deeltijds werkende volwassenen ondervraagd in zeven landen (de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Zwitserland).

Deze enquête volgt slechts een aantal dagen nadat Glassdoor heeft aangekondigd een rondetafelgesprek te zullen houden over de loongelijkheid met Hillary Clinton, en andere leiders, in New York City op dinsdag, 12 april, Dag van de Loongelijkheid.

"Zelfs in 2016 is het voor de meeste werknemers -- in het bijzonder voor vrouwen -- niet duidelijk wat een eerlijk salaris is voor hun specifieke rol. De meerderheid van werknemers geeft aan dat hun bedrijven geen loongegevens intern delen, zelfs wanneer de meeste werknemers vinden dat salaristransparantie goed is voor de tevredenheid van het bedrijf en de werknemers," zei Dawn Lyon, Glassdoor vice-president van Corporate Affairs en belangrijk voorvechter van loongelijkheid. "Werknemers moeten begrijpen dat het in stand houden van de taboes met betrekking tot het delen van loongegevens uiteindelijk een impact kan hebben op het behoud van werknemers. Meer dan de helft van de werknemers in de wereld vinden dat ze naar een nieuw bedrijf moeten verhuizen als ze een opmerkelijke loonsverhoging willen ontvangen. Onze gegevens tonen aan dat als werkgevers hun werknemers helpen een rechtvaardig loon beter te begrijpen en duidelijke paden voorzien voor hun vooruitgang, zij de tevredenheid, het engagement en het behoud van hun werknemers kunnen verbeteren.

Werknemers vinden dat ze van job moeten veranderen om meer te verdienen

Werknemers lijken te denken dat het gras elders groener is en velen van hen geloven dat ze meer kunnen verdienen in een ander bedrijf. Bijna de helft (49%) van werknemers in de V.S. is van mening dat ze moeten overstappen naar een ander bedrijf om een betekenisvolle loonsverhoging te ontvangen. Bij de Amerikaanse werknemers is het aantal "Millennials" van 25 tot 34 jaar oud (57%), de "Generation X'ers" van 35 tot 44 jaar oud (58%) en de werknemers tussen 45 en 54 jaar oud (53%) dat gelooft dat ze moeten overschakelen naar een ander bedrijf om meer te verdienen hoger dan werknemers van 55 of ouder (32%). Meer werknemers in Frankrijk (64%) zijn van mening dat ze van job moeten veranderen om een wezenlijke verhoging van hun salaris te ontvangen dan in alle andere landen in deze enquête, met uitzondering van Duitsland.

De meeste werknemers melden dat hun bedrijven de salarissen niet intern delen

De tijden veranderen, maar het delen van salarisinformatie met de werknemers in een bedrijf gebeurt nog steeds niet standaard, en de Verenigde Staten liggen achterop in vergelijking met andere landen. Meer dan 1/3 (36%) van de werknemers wereldwijd zeggen dat ze op de hoogte zijn dat hun bedrijf loongegevens intern delen. Minder werknemers in de V.S. melden dat hun bedrijf loongegevens openbaar maken (31%) dan in Nederland (50%), het V.K. (45%) en in Canada (45%).

Mannen in loondienst in de V.S., Frankrijk en Duitsland zullen eerder dan hun vrouwelijke tegenhangers aangeven dat hun werkgever informatie deelt over de loonniveaus in het bedrijf. (In de V.S. 38% mannen vs. 23% vrouwen; Frankrijk 42% mannen vs. 23% vrouwen; Duitsland 35% mannen vs. 20% vrouwen.) De verschillen tussen beide geslachten roepen vragen op met betrekking tot het feit of mannen toegang hebben tot meer loongegevens dan vrouwen, of ze denken meer informatie te hebben over het salaris in hun bedrijf (vs. effectief inzichten te hebben), of ze meer directe vragen stellen aan hun verantwoordelijken met betrekking tot de loonniveaus.

Wereldwijd is de meerderheid van volwassenen in loondienst (70%) van mening dat salaristransparantie een positieve invloed heeft op de tevredenheid van de werknemers en bijna hetzelfde percentage (72%) geloven dat het goed is voor het bedrijf.

Gebrek aan begrip hoe de lonen worden bepaald

De enquête toont ook aan dat werknemers wereldwijd niet altijd begrijpen hoe hun loonpakketten vergelijken met andere op de arbeidsmarkt. Meer dan 2/3 (69%) volwassenen in loondienst wereldwijd zouden beter willen begrijpen wat een eerlijk loon is voor hun positie en vaardigheden vastgelegd in hun bedrijf en de lokale markt. Meer dan 1/3 (36%) heeft aangegeven dat ze niet goed begrijpen hoe de werknemers worden betaald op alle niveaus in hun bedrijf. Meer Canadese werknemers (71%) rapporteren dat ze de loonniveaus in hun bedrijf goed begrijpen dan in een ander land in de enquête (V.K. 61%; V.S. 60%; Nederland 56%; Frankrijk 52%; Zwitserland 49; en Duitsland 43%).

Helderheid met betrekking tot loonpraktijken wordt gedeeld tussen beide geslachten. Wereldwijd geloven meer mannen in loondienst (59%) dan vrouwen in loondienst (51%) dat ze correct begrijpen hoe werknemers worden betaald op alle niveaus in hun bedrijf. In de Verenigde Staten is het verschil groter met 65% van mannen in loondienst die geloven dat ze de loonniveaus in hun bedrijf correct begrijpen, in vergelijking met 53% van vrouwen in loondienst.

Glassdoor heeft momenteel 12 miljoen recensies, classificaties en inzichten in zijn bezit, inclusief miljoenen loonrapporten, over meer dan 540.000 bedrijven(1) in heel de wereld. Glassdoor heeft recent ook meerdere onderzoeksrapporten en enquêtes uitgevoerd die het onderwerp van lonen en compensatie grondig bestuderen.

BIJKOMENDE GLASSDOOR LOONONDERZOEK & RAPPORTEN::

VOLLEDIGE ENQUETE RESULTATEN: De volledige resultaten zijn beschikbaar in de Glassdoor wereldwijde salaristransparantie enquête aanvulling. Zij bespreekt de perceptie van werknemers met betrekking tot salaristransparantie in hun bedrijf, of werknemers het eerlijke loon voor hun baan goed begrijpen en hoe salaristransparantie een impact kan hebben op de tevredenheid en het behouden van de werknemers in het bedrijf. Dit omvat een opsplitsing van de enquêteresultaten op basis van geslacht, geografie en leeftijd, in combinatie met de enquête methodologie.

ILLUSTRATIES & VIDEO: Als u een kopie van het rapport, een interview en/of grafische werken wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met pr [at] Glassdoor [dot] com. Bovendien, om de Glassdoor #ShareYourPay salaristransparantie video te bekijken, te downloaden of in te nesten waarin reële werknemers hun loongegevens delen, verwijzen wij u naar: https://www.youtube.com/watch?v=Jxz4_fiNQVU

Methodologie
Deze enquête werd online uitgevoerd in Canada, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten door Harris Poll in naam van Glassdoor van 1 tot 5 oktober 2015 bij 8.254 volwassenen van 18 en ouder, waarvan 2.049 in de V.S., 1.057 in het V.K., 1.019 in Nederland, 1.029 in Frankrijk, 1.029 in Duitsland, 1.018 in Zwitserland en 1.053 in Canada. Bovendien, in alle landen werken 4.300 ondervraagden voltijds/deeltijds, 930 werken in de V.S., 531 werken in het V.K., 486 werken in Nederland, 605 werken in Frankrijk, 630 werken in Duitsland, 628 werken in Zwitserland en 490 werken in Canada. Alle geregistreerde antwoorden zijn van volwassenen die deeltijds/voltijds werken. Deze online enquête is niet gebaseerd op een kanssteekproef. Om die reden is het niet mogelijk een schatting te maken van de steekproeffout. Voor de volledige enquête methodologie, inclusief de gewogen variabelen, kunt u contact opnemen met Samantha Zupan (of) Mel Bolton pr@glassdoor.com

Over Glassdoor
Glassdoor is de meest transparante vacature en carrière marktplaats die de wijze veranderen waarop mensen een baan zoeken en hoe bedrijven toptalent rekruteren. Glassdoor combineert gratis en anonieme feedback, beoordelingen en salaris inhoud met vacatures om werkzoekenden te helpen de beste banen te vinden en belangrijke vragen te behandelen die naar voor komen tijdens het zoeken naar een baan, de sollicitatie, het sollicitatiegesprek en de onderhandelingsfases van de tewerkstelling. Glassdoor biedt rekrutering en werkgever merkbekendheid oplossingen om kwalitatief hoogstaande kandidaten te helpen aantrekken aan een fractie van de kost van andere kanalen. Glassdoor, dat meer dan 30 miljoen leden en inhoud heeft in meer dan 190 landen, beheert een van de populairste vacature apps op iOS end Android. Het bedrijf werd opgestart in 2008 en het heeft ongeveer $160 miljoen ingezameld van Google Capital, Tiger Global, Benchmark, Battery Ventures, Sutter Hill Ventures, DAG Ventures, Dragoneer Investment Group en anderen.

Glassdoor is een geregistreerd handelsmerk van Glassdoor, Inc.

(1) Glassdoor Data Labs, April 2016

Contact Information